05-05-2010, 11:07 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Makatta kaşıntı (Sorularınızın yanıtları) Dört yıldır makat bölgesinde aşırı kaşıntı yaşıyorum. Önce mantardan şüphelendim sonra mantar olmadığını doktordan öğrendim. Kıl kurdundan şüpheleniyorum. Sizce ne olabilir? Ayrıca 2 haftadır ishalim var ve ara sıra kanlı çıkıyor, doktora gittim fakat bana direkt hiçbir tahlil yapmadan koloskopi yapılmasını söyledi. Bağırsak iltihaplanması olabileceğini söyledi. Biraz internetten baktım fakat bağırsak iltihaplanması belirtileriyle bendekiler tutmuyor. Bende ağrı ve ateşlenme yok. Ne yapmalıyım?
Makat bölgesindeki kaşıntılar başta hemoroit, parazit, mantarlar ve bazı bağırsak hastalıklarından kaynaklanır. Elbette ki parazit (kıl kurdu) olma olasılığı da var. Almanya'da bu parazit az görüldüğünden hekimlerin bunu düşünememiş olma olasılığını da unutmamalıyız. Ancak yapılacak tetkiklerle bu kaşıntının nedeni anlaşılabilir. Kanlı ishal yakınmanız nedeniyle (diğer tetkiklerle birlikte olmak kaydıyla) kolonoskopinin yapılmak istenmesi doğrudur. İnternetten okuyarak bir filir yürütmeniz sağlıklı değil. Sorularınızı hekiminize sormalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Yemek borusunda ağrı 2 yıldır midemde ekşime ve bulantı vardı. Doktorlar reflü ve mide fıtığı var dediler ama 6 ay gibi bir süredir sürekli yemek borumda hep aynı yerde bir ağri var. Bazen az, bazen çok ama bir türlü geçmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Barret mi yoksa kanser mi bilmiyorum. Teşekkür ederim.
Yemek borusunda ortaya çıkan ve 6 aydır sürdüğünü belirttiğiniz ağrının nedeni o bölgede ülser, içten ya da dıştan daralma veya motor kusurlar olabilir. Barrett ya da kanser gibi teknik konularla aklınızı karıştırmayınız lütfen. Ne kadar okursanız okuyun bir sonuca ulaşamazsınız. Bu konu ile ilgili olarak ilgili başlıklar bölümünde internetten hastalıkları öğrenelim mi? ve 35 yaşımdan sonra tıp okuyacağım başlıklı yazılarımı okuyunuz. En iyisi bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı, endoskopi (ve gerekirse grafi ve manometri) yaptırmalısınız. Karaciğer biyopsisi AST ve ALT değerlerim 6 ay öncesine kadar yükseldi ve hala da yükselmeye devam ediyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Doktorum hastanede uygun tedaviyi görmemi tavsiye etti fakat ben biyopsi ve benzeri tahlilleri vermekten çekiniyorum.
Karaciğerin durumunu yansıtan AST ve ALT düzeylerinin yükselmesi önemli bir durum. Bu duruma yurdumuzda en çok Kronik hepatit B ve C ile karaciğer yağlanması neden oluyor. Daha sonra sırasıyla kullanılan ilaçlar, bazı sistemik hastalıklar, alkol ve yine karaciğerin diğer hastalıkları geliyor. Bu nedenle mutlaka araştırılmalısınız. Karaciğer biyopsisi son yapılacak tetkiklerden. Biyopsi yapılmadan bir bölüm karaciğer hastalığının tanısı konabileceğinden sizde biyopsi yapmaya gerek kalmayabilir. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta (gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınabilmek için) takiplerinizin karaciğer hastalıkları uzmanlarınca yani Gastroenterohepatologlarca yapılmasıdır. Geçmiş olsun. Karaciğer biyopsisi Karaciğerde biyopsi yapılırken oluşacak riskler nelerdir?
Karaciğer biyopsisi önemli bir işlemdir. İşlem sırasında karın sağ üst kadrandaki uygun bölge uyuşturulur ve sonrasında bir iğne ile girilerek karaciğerden parça alınır. İşlem sonrasında belirli süre takip edilen hastalar bir sorun çıkmaz ise aynı gün evlerine gidebilirler. İşlemde karaciğerden bir parça alınması söz konusu olduğundan en önemli risk kanamadır. Bu nedenle işlemin bu işin uzmanlarınca yapılması gereklidir. Günlük pratiğimde hastaların %99'unda önemli bir sorun gelişmediğini söyleyebilirim. Son olarak niçin biyopsi önerildiğini yazacak olursanız bu konuda da bilgi verebilirim. Karında ağrı Karnımda şiddetli ağrı oldu, doktora gittim. Kan idrar analizleri ve endoskopi yapıldı sonunda gastrit teşhisi koyuldu.3 haftadır yatıyorum, ilaçlarım No-spa, Fosfalugel, Kvanatel. Diyet olarak ne yapmalıyım?
Gastrit karında şiddetli ağrıya neden olmaz. No-spa isimli ilaç karındaki spazm için ve Fosfalugel mide yanması için verilmiş. Karnınızın hangi bölgesinin ağrıdığını, bu ağrının ne kadar sürdüğünü, ağrıyı azaltan ve artıran etkenleri yazacak olursanız daha sağlıklı bilgi verebilirim. Geçmiş olsun. Alkol ve kusma Kız arkadaşım alkol kullandıktan sonra kusmaya başlıyor. Bu ertesi gün de devam ediyor. Bazen çok yoğun olarak kusuyor! Doktara gittik ama onlar idrar yollarıyla ilgili bir sorun olduğunu söylediler ama bana mantıklı gelmedi. Sizin önerilerinizi de almak istiyoruz. Teşekkürler.
Alkol beden için gerekli bir madde olmadığından alındığında atılabilmesi için karaciğerde bazı reaksiyonlara girmesi gerekir. Bu reaksiyonlar için gerekli enzimler özellikle kadınlarda daha zayıf etkilidir. Bu nedenle arkadaşınızda olan yakınmalar beklenmeyen bir durum değil. Alkol sonrası yakınmalar oluyor ise alkol içilmemelidir. Makattan kanama Büyük apdestimi yaparken dışkımda kan görülüyor ve bazen belim ağrıyor. Bu iki durumun birbiriyle alakası var mıdır?
Büyük aptes yaparken kan gelmesi sıklıkla hemoroitlere (makat bölgesinde bulunan damarların çatlamasına) bağlı olur. Ancak bazı ciddi hastalıklarda da dışkı ile karışık kan gelebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve bağırsağınızın son kısmına baktırmalısınız. Geçmiş olsun. Midede yanma Midem ağrıyor ve yanma da var. Ağrıya dayanamıyorum, ne yapabilirim?
Zaman zaman çevremizdeki insanlarda midede ağrı ve yanma olduğunu duyarız. Genellikle geçici olan bu durum hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Ancak bu yakınmaların sık tekrar etmesi ve uzun sürmesinin bir hekime başvurmayı gerektireceği açıktır. Bu nedenle yakınmalarınız sürüyorsa bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Kasıklarda sancı 2-3 ay gibi bir süredir sağ ve sol kasık bölgeme yakın yerlerde zaman zaman ağrılar oluyor. Mide bulantısı ve karın ağrısı da yaşıyorum. Üst ve alt karın ultrasonografisinde bir şey çıkmadı. Kadın hastalıkları için xxxx diye bir ilaç verdiler. O da baş dönmesi yaptı ve mide bulantılarımı arttırdı. Mide veya bağırsaklarda bir problemim olabilir mi? Nereye gözükmem gerekir?
Tarif ettiğiniz ağrılarda öncelikle kadın hastalıkları akla gelir. Daha sonra idrar yolları ve bağırsaklarla ilgili problemler düşünülür. Kadın Hastalıkları ile ilgili sorunlarınız çözüldükten sonra yakınmalarınız devam edecek olursa bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Midede çamur Midemde devamlı ağrı oluyor ve doktorum midemde çamurlaşmanın olduğunu söledi. Verdiği ilaçları kullanıyorum ama henüz bir faydasını görmedim. Ağrılarım her gün devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Midede çamurlaşma olmaz. Belki size safra kesenizde çamur olduğu söylenmiş olabilir. Karnınızın hangi bölgesinin ağrıdığını, bu ağrının ne kadar sürdüğünü, ağrıyı azaltan ve artıran etkenleri yazacak olursanız daha sağlıklı bilgi verebilirim. 15 sene önce mantar rahatsızlığı geçirdim. Bu hastalığım uzun zaman devam etti ve kullandığım ilaçlarla iyileştim. Çene derimin rengi biraz açıldı sanki ve ellerimde egzama var. Sırtıma sıcak su deyince veya yazın terlersem ve bir iki gün duş almazsam sırt bölgesinde kaşıntı oluyor. Ne yapmam lazım?
Yakınmalarınız branşımla ilgili değil. Yakınmalarınızın çözümü için bir Deri Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |