05-05-2010, 11:07 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bulaşıcı olmayan sarılık (Sorularınızın yanıtları) Merhaba doktor bey, erkek arkadaşım kendisinde bulaşıcı olmayan sarılık olduğunu söyledi bulaşıcı olmayan sarılığın tedavisi var mıdır? Siroza döndürme olasılığı ne? Ayrıca evlendiği zaman çocuğunun olmayacağını, ancak ameliyat olursa çocuk sahibi olabileceğini söyledi. Bulaşıcı olmayan sarılığı taşıyan kişide çocuğunun olmaması gibi bir risk var mıdır? Teşekkürler. İyi çalışmalar...
Sarılık çok genel bir terim. Hayatı tehdit eden kanser gibi çok ciddi hastalıklarda veya karaciğerin safrayı az atması gibi zararsız durumlarda (ve daha birçok hastalıkta) sarılık görülebilir. Bulaşıcı olmayan sarılıktan kastınızın ne olduğunu, kesin tanının adını yazmalısınız, aksi halde tedavisi ve gelecekte neler olabileceği konusunda bilgi vermem mümkün değil. Sarılıkla çocuk olup olmaması arasında bir ilgi yoktur. Sağlıklı günler diliyorum. Göğsüm ağrıyor İyi günler diliyorum. 8 sene günde 7-8 sigara içen birisiydim. Şu anda bıraktığıma şükrediyorum. Soruma gelince 4 aydan beri göğüs kafesimin üstünde göğüsümü içeriye çektiğimde sanki kemiklerden yada göğüs kafesi kaslarından gelen bir ağrı var. Ama sadece hareket esnasında oluşuyor. Öksürük, nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik, kilo kaybı, iştahsızlık yada başka anormal durumlar mevcut değil. Doktora gittim. Malum SSK hastaneleri ana baba günü doğru dürüst muayene bile etmediler. Üşütmüşündür deyip gönderdiler. Yani anlayacağınız pek ilgilenmiyorlar. Sigaranın vücudumdan temizlenmesi için haftada 5-15 km tempolu koşu yapıyorum. Stresten de böyle durumlar olabilir mi ? Neler yapmam gerekiyor. Ciddi bir hastalığın habercisi olabilir mi? Yaş:29, Erkek. Saygılarımı sunarım.
Sigarayı bıraktığınız iyi olmuş. Göğüste olan ağrılar dışında başka yakınmanızın olmaması ve uzun mesafe koşmanıza karşın bir sorununuzun bulunmaması yakınmalarınızın önemli olmadığını düşündürüyor. Büyük olasılıkla göğüs kafesindeki kas – iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılar söz konusu. Stresli durumlarda da bu gibi yakınmalar olabilirse de yine de rahat edebilmek için ayrıntılı olarak tetkik edilmeli ve aklınızda bir kuşku kalmamalı.
Bu arada, artık SSK'ya bağlı hastaneler yok. Hepsi Sağlık Bakanlığına bağlı. Gittiğiniz yerdeki hekimin kapısında 2-3 hasta vardı da size iyi mi bakmadılar? Yoksa kapıda onlarca hasta mı vardı ? Günde 50 – 100 hasta bakılan bir yere gitmişseniz hekimin size sağlıklı olarak bakması mümkün değil, değil mi? Fıtık Merhaba hocam, ocak 25'te sol varikosel va sağ fıtık ameliyatlarını oldum. Şubat 26'da işime tekrar başladım ve işim biraz ağır kaldırmakla ve sabah 8'den akşam 6'ya kadar ayakta durmakla alakalı. Acaba benim bu hastalıklarım tekrarlar mı? İşe erken başladığım için bir sorun olur mu? Mayısta da askere gidiyorum eğitimlerde bir problem yaşar mıyım? Bilgilendirirseniz minnettar kalıcam. Şimdiden teşekkürler.
Geçirilmiş fıtık ameliyatlarından sonra bu durumun tekrarlama riski elbette var. Ayrıca ağır kaldırmakla bu risk biraz daha artabilirse de en doğru bilgiyi sizi ameliyat eden hekiminizden alabilirsiniz. Bağırsaklarım çalışmıyor Slm. 43 yasında reflü hastasıyım, bağırsaklarım calışmıyor. Bazen su gibi akıp gidiyor. Günde 3 - 5 kere oluyor. Ertesi gün hiç bişey yok. Şu anda xxxxx kullanmaya basladım bağırsaklarım günlük calışıyor. Lif tablet, mama, vitamin, tenkui çay bunları kullanıyorum. En az 6 ay kullanmam gerekiyor. Bıraktıktan sonra eskisi gibi olur muyum? Gaz problemimi çözsem yetecek. Sağolun iyi akşamlar.TESEKKÜRLER.
Kullandığınız xxxxx'in fazladan bir etki yapacağını düşünmek mümkün değil çünkü zaten bağırsaklarınız için etkili olabilecek birçok materyal kullanıyorsunuz. Esasen bağırsakla ilgili sorunlar düzenli takip ve tedavi ile düzelebilir ya da büyük oranda azalabilir. Yeter ki sorunlarınızı dikkatle dinleyecek ve yorumlayacak bir hekime görünün. Geğirme Hocam aşırı mide şişliği ve geğirme var. Ayrıca gögüs kafesimin sol tarafında sertlik ve ağrı var. Mide yanması ve ekşime sorunum yok. Ama şişkinlik rahatsızlık veriyor. Saygılar...
Mide bağırsak sisteminizin çalışmasında bir aksama olduğu belli. Bu nedenle araştırılmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Sonuçlara göre tedaviniz uygulanacaktır. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına gidecek olursanız sorunlarınız çözülecektir. Geçmiş olsun. Bulantı ve istifra 4 gün önce bulantı ile uyandım ve istifra ettim ve o günden bugüne kadar sürekli ne yersem yiyeyim istifra ediyorum. Mideme bıçak saplanır gibi bir sancı giriyor. Yemek kokusuna dayanamıyorum sebebi nedir? Şimdiden teşekkür ederim...
Midede akut gastrit veya ülser başlangıcı gibi durumlarda anlattığınız belirtiler görülür. Bu açılardan bir Gastroenteroloji ünitesince tetkik edilmelisiniz. Geçmiş olsun. Makattan kanama Babam çarşamba günü aşırı alkol almış ve ardından makattan kan gelmesi ile karşılaşmışlar ama kanama çokmuş neden olabilir? Diğer siteler gibi umarım sorum yanıtsız kalmaz!!!
Ancak aşırı alkol ile makattan kanama arasında bir ilişki yoktur. Makattan kanamalarda en sık hemoroitler görülürse de (ülseratif kolit ve kanser gibi) daha ciddi hastalıklar da söz konusu olabilir. Bu nedenle babanızın******bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurması gereklidir. Sigara içiyorum ve midem ağrıyor Doktor Bey Merhabalar, 31 yaşında evli,çalışan bayanım. Boyum 170cm, kilom 70. Son iki haftadır midemde ağrı sözkonusu. Yemek yedikten sonra da ağrı geçmiyor ancak gün içersinde çay çok içiyorum tabi sigara da. Öğün atladığım da oluyor. Aslında bitkisel çaylar , sebze meyve ve özellikle balık çok yerim. Kırmızı et sevmem. Bu aralar eğlirken ağzıma acı su geliyor, elimle midemi ovuyorum. Sanki yemek yesemde açlık hissi varmış gibi, şişkinlik ayrıcave tabiki rahatsız edici gaz. Doktora henüz gitmedim. Önerilerinizi ve saygıdeğer teşhisinizi öğrenmek isterim. İyi çalışmalar diler, saygıalrımı sunarım...
Sigara içiyorsunuz, öğün atlıyorsunuz, boş mideye çay içiyorsunuz. Bu koşullarda midenizin rahatsızlanması beklenen bir durum. Önce sağlıklı olmanın koşularını yerine getirmelisiniz. Sigara içerek sağlığı bozmak sonra da hekimden öneri beklemek birbiri ile pek bağdaşan bir durum değil. Sigarayı bırakmalı, sağlığınıza özen göstermeli ve sonrasında da hekimlerden yardım istemelisiniz. Midenizin koşullarının çok bozuk olduğu anlaşılıyor. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Kaşıntı Geçtiğimiz haziran ayından bugüne sürekli kaşıntım var. Tek bacak bölgemde ve kalça kısmında geceleri uyutmuyor beni. Yatağa yattığımda çok şiddetli bir kaşıntı kaşıdığım yerleri kanatıyorum öncesinde kızarık ve morarma oluyor. Biyopsi raporunda psikiyatr önerildi. O da çare olmadı. Bununla beraber kan sonuçlarım temiz. Verdikleri ilaçlar hiç çözüm getirmedi şimdiden teşekkürler...
Kanımca geceleri olan ve uyutmayacak derecede olan kaşıntılarda organlara bağlı (organik) nedenlerin çok iyi araştırılması gerekir. Tetkiklerden bir sonuç çıkmaz ise psikolojik sorunlar araştırılmalıdır. Alerji İmmünoloji, Deri Hastalıkları ve İç Hastalıkları Uzmanlarına başvurmalısınız. İlaçların yan etkisi Merhaba Nevzat Bey. Benim ikinci çocuğuma hamileliğim sırasında 7. ayda hipertansiyon rahatsızlığı başladı. Doğumdan sonrada devam etmeye başladı. Tüm araştırmalara rağmen sebebi bulunamadı. Bu araştırmalar sırasında hipertroidi rezistansı diye genetik bir troid hastalığı bulundu. Şu an xxxx ve xxxx kullanıyorum. Acaba bu hapların herhangi bir yan etkileri olabilir mi? İlginize teşekkür ederim.
Her kullanılan ilacın bir yan etkisi vardır. Ancak sorduğunuz ilaçların çok önemli ve hayatı tehdit eden önemli yan etkileri çok çok nadir görülür. Bu nedenle ilaçlarınızı hekim kontrolünde düzenli olarak kullanmanızda bir sakınca yoktur. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |