Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Fener gemileri

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Fener gemileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İstanbul'un çekici yanlarından biri de Boğaz'da balık tutma çabasıdır. İnsanlar bir sıra halinde yan yana durarak Boğaz'a olta bırakır ve kısmetlerinde ne varsa çekip almaya uğraşırlar. Balığı oltada hissetmeyle başlayan heyecan o kalabalıkta olta atmanın, oltadan balık çıkarmanın zorluğunu kısa ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Fener gemileri

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:39 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Fener gemileri

İstanbul'un çekici yanlarından biri de Boğaz'da balık tutma çabasıdır. İnsanlar bir sıra halinde yan yana durarak Boğaz'a olta bırakır ve kısmetlerinde ne varsa çekip almaya uğraşırlar. Balığı oltada hissetmeyle başlayan heyecan o kalabalıkta olta atmanın, oltadan balık çıkarmanın zorluğunu kısa sürede unutturur.

Hemen bir adım ötenizde sizin gibi olta ıslatan birilerinin varlığı, Boğaz'dan geçen tankerler, tankerlerin yarattığı dalgalar, martılar ve gökyüzü o an dünyanızı doldurur. İstekle özlemle sarıldığınız bu ortamın bir süre sonra sizi tutsak edişine engel olamaz, oltanın ucundaki balık gibi hissedersiniz kendinizi. Kendinizi bulmuşken yitirmekten, kısa bir süre için arkanızı döndüğünüz ancak hiçbir zaman ayrılamadığınız o şehir hayatına geri dönmekten korkar sudan çıkana kadar ağzındaki yemle avunan balık gibi olmayı, tutsaklığı yeğlersiniz.

Bu düşünceler içinde yine bir Pazar sabahı olta ıslatırken oltam yan yana avlandığımız yaşlıca beyefendinin oltası ile karıştı. Bu durum Boğaz akıntıları nedeniyle sık rastlanılan durum olduğu için oltaları topladık ve sabırla düğümü çözmeye başladık. Bu rastlantı ile başlayan muhabbette beyefendinin şehrin eski ve köklü liselerinden birinde matematik öğretmeni olduğunu öğrendim. Çektiği geçim sıkıntısı dışında halinden memnun olduğunu, ailesinin fakir olması nedeniyle en kısa yoldan meslek edinmenin öğretmen okuluna gitmekten geçtiği için gönlü başka mesleklerde de olsa öğretmen olmak zorunda kaldığından söz etti. Mardin Midyat'ta ilkokul öğretmenliği ile başladığı mesleğinde kendini geliştirerek yüksekokul bitirdiğini, İngilizce öğrenerek çalıştığı lisede matematik öğretmeni olduğunu anlattı.

Oltalarımız da bir türlü çözülmek bilmiyordu. Sözcüklerin arasında öğretmenliği çok sevmesine karşın başka özlemlerin ince hüznü seziliyordu. Dayanamadım sordum:

- Öğretmen olmasaydınız ne olmak isterdiniz?

- Gemici olmayı gemilerde çalışmayı dünyayı gezmeyi isterdim.

- Nereden geliyor bu ilgi?

- Çocukluğumda babam getirirdi beni buraya, balık avlamaya. O zamanlar Boğaz daha bereketliydi. Babamla birlikte Boğaz'dan geçen gemileri inceler, bu muazzam aygıtların nasıl yüzdüğünü, nasıl hareket ettiğini, nasıl manevra yaptığını konuşurduk. Sanırım gemi tutkum o yıllarda başladı. Bir de gemilerde çalışan bir amcam vardı. Hep uzaklardaydı. İki yılda bir gelir, hediyeler getirirdi. Uzak ülkelerden anlattığı öyküleri ağzım açık dinlerdim. İnsan, hayatında çok şeyden vazgeçebiliyor. Eşinden, ailesinden bile vazgeçebiliyor ama çocukluk tutkularından kurtulması kolay olmuyor sanırım.

- Hiç fırsat olmadı mı öğretmenliği bırakıp denizlere yönelmek için?

- 15 yıl kadar önce amcamın denizci arkadaşı aracılığı ile bir gemide iş buldum. Geminin kaptanı yaz tatili süresince yanına aldığı haylaz oğluna matematik dersi verecek birini arıyordu. Benim de tatilime denk geldiği için böyle bir fırsatı kaçırmadım. Bir yandan ders veriyor bir yandan da gemilere, açık denize olan hasretimi gideriyordum. Kaptan da varlığımdan memnundu. Hatta gemisinde kalmam ve idari yazışmalarda yardımcı olmam, yaz tatillerinde çocuklarına ders vermem konusunda üstü kapalı bir teklifte bile bulundu. Sanırım alacağım ücret de dolgun olacaktı.

- Tamam işte, bu fırsatı kaçırmasaydınız.

Bu arada oltalarımızın düğümü çözülecek ve yine kendi dünyalarımıza çekileceğiz diye kaygılanıyordum.

- Başlangıçta büyük bir istekle üzerine atlayabileceğimi düşündüğüm teklifle yüz yüze gelince karar vermekte zorlandım. Öğretmenliği, birilerine bir şeyler aktarmayı, okul ortamını sevdiğimi fark ettim. Gemiciliği, denizciliği ön plana çıkarıp öğretmenliği hobi haline getirmem gerekecekti. Tam olarak ne istediğimden emin değildim.

- Ne yaptınız, nasıl karar verdiniz?

- Hayli fırtınalı bir yolcuğun sonunda Hollanda'nın Rotterdam Limanı'nın girişini gösteren deniz feneriydi bana karar verdiren.

- Rotterdam'da bir deniz feneri mi? Nasıl yani?

- İlk kez orada gördüm fener gemilerini. Rotterdam ve çevresi deniz seviyesinde hatta deniz seviyesinin de altında olduğu için limanın girişinde yüksek bir deniz feneri yapmak yerine ömrünü doldurmuş bir gemiyi limanın girişinde sabit noktaya koyup üzerinde yanıp sönen ışığı ile deniz feneri olarak kullanıyorlardı.

- Deniz feneri yerine bir gemiyi çakılı fener yapmak, iyi fikir doğrusu...

- Gemileri ve denizi bu denli sevmeme karşın ne aradığımı bilmeden uzak ülkelere açılıp limanları dolaşmaktansa fener gemisi gibi olmanın benim için daha büyük bir tutku olduğuna karar verdim. Bulunduğum yeri aydınlatan, yol gösteren bir fener gemisi.

Sustu ve bana baktı. Tam anlamadığımı fark ederek sözlerini sürdürdü.

- Bunun için öğretmenliğe tutundum. Kendimi liman liman dolaşan gemi gibi görmek, hayatı bir arayışa dönüştürmek yerine fener gemisine dönüştürmek bana daha anlamlı geldi. Okulu bir liman, öğrencileri sürekli olarak yenileri gelen gemiler ve kendimi onlara yol gösteren, aydınlatan çakılı bir gemi, fener gemisi olarak görmek istedim.

- ..................

- Gerçi içimde yanan ışığın ferinin her gün azaldığını hissediyorum ama bu çok önemli değil. Deniz ve gemi özlemimi ise boğazın kenarında balık tutup gelip geçen gemileri seyrederek gideriyorum.

Bu arada oltalarımızın düğümü çözülmüştü.

Sahi sormayı unuttum. Siz ne iş yapıyordunuz? diyecek oldu.

Hiç, öyle biriyim dedim. Ara sıra buralara gelip balık tutan, kısmeti olursa oltasını birilerinin oltasına dolaştırıp muhabbet arayan, hayata muhabbet bulaştırmaya çabalayan biri dedim.

Gülümseyerek kafasını salladı. Kovasında duran canlı balıklardan birini eline alıp dolaşan oltamızın hakkını vermek lazım diyerek boğazın mavi sularına bıraktı.

Mehmet Uhri

mehmetuhri

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks