15-02-2011, 07:46 PM
|
#6 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: arkadaşlık Merhabalar,
Yazdıklarınızı görünce iki duygu hissettim. Umutsuz cümlelerinize üzüldüm. Onun dışında çok değerli dostlarım olduğu için duyduğum sevinci hissettim.
carinoo ve perpendicularis çok çookkk büyük bir ihtimalle insanlara çıkar amaçlı yaklaştığınız için arkadaşlığı çıkar ilişkilerinden ibaret görüyorsunuzdur. perpendicularis öyleyim demişsin ya işte tam o nedenle. Ben öyle hissettim. İnsanlarını içlerini bilemeyiz çünkü. Bu duyguları kendi içinizde başka insanlara karşı yaşamış olmalısınız ki böyle hissediyorsunuz. Akıl çok misafirperver. Hangi duyguyu ağırlarsanız onu yaşarsınız. Eğer isterseniz arzuladığınız gibi güvenilir arkadaşlarınız niye olmasın ki? İnsanların size garezi mi var? Hiç sanmıyorum...
Öncelikle şunu sormak lazım kendimize ben iyi bir arkadaş olabilir miyim? Karşımdaki insanı hiç beklenti içine girmeden, olduğu gibi kabul edebilir miyim? Sevebilir miyim?
Bir insanla iyi bir arkadaşlık kurmak, bu isteğimize ulaşmak için yine bir çıkarımız var demek bence çok talihsiz bir düşünce. Arkadaşlık karşılıksız ve zamanla oluşan bir şeydir. Bir insanla arkadaşlık kurmak amaçlanır mı? Nasıl yani bu benim arkadaşım olsun diye insan mı seçeceğiz o zaman?
Neyse arkadaşlık nedir? Aslında bu tür soruların belli başlı yanıtları yoktur ve kalıplara sokmak doğru değil. Daha doğrusu hiçbir kalıba sığdıramazsınız. Dolayısıyla arkadaş kazanmak için şu şu gereklidir diye maddeler de sıralayamayız. Belki kalbinizi açmanız gerektiğini söyleyebilirim. Yani benden çıkarı var mı ya da güvenebilir miyim diye yaklaşırsanız zaten edinemezsiniz ki...
Fedakarlık yapmak içten gelen bir duygudur. İstediğiniz için çeşitli fedakarlıklarda bulunursunuz çevrenizdeki insanlara karşı. İstemediğiniz bir şeyi zaten yapmazsınız. Ancak çıkar ilişkisine dayalı olduğuna inandığınız halde fedakarlık yapılıyorsa ve bundan şikayet ediliyorsa kişinin dönüp kendine şöyle baştan sona bir bakması gerekiyor. Kullanıldığına inandığı halde neden kendini kullandırttığına. Bu tür ilişkilerde söz edilen şey fedakarlık olamaz. Bu yanlış bir tanımlama olur. Bunun adı kullanılmaktır. Bu da arkadaşlıkta olmaz zaten.
Nitekim fedakarlık yapan birinin onu yaptım, bunu yaptım diye çetele tutacağını da hiç düşünmüyorum. Fedakarlık duygusu insanın sevdiği, değer verdiği bir insan için içinden gelerek, isteyerek o kişinin mutluluğu için, daha iyi hissetmesi için yaptığı bir şeydir. Böyle biri hesap yapmaz.
Çooookkk iyi dostlara sahibim. Beni olduğum gibi kabul eden, seven, sevildiğimi hissettiren, ihtiyacım olduğu her zaman yanımda olan ve sonsuz güvenebileceğim... Arkadaşlık denilen şey öyle bir şey ki siz onlara karşı bu duyguları hissederken onların da sizin için aynı duyguları taşıdığından emin olursunuz.
İyi ki öyle güzel dostlara sahibim...
Varlıklarına şükrediyorum...
Onları çok seviyorum.
Sevgiyle ve dostça kalın... |
| |