Ayna Olumlama Tekniği:
Bu teknik kendinizi güzel görmenize yardımcıdır. Bu tekniği Louise Hay’ın kitabından öğrendim ve kendi kullanımıma uyarladım.
Tercihen iç çamaşırlarınızla ya da çıplak olarak bir aynanın önünde oturun. Vücudunuzun bir yerinden başlayın ve diğer yerlerine ilerleyerek vücudunuz hakkında olabildiği kadar güzel şeyler bulmaya çalışın Örneğin: «Kulaklarımı seviyorum. Mükemmel bir şekilde duyuyorlar ve benim dinlememi sağlıyorlar. Mükemmel biçimleri var. Mucize üreten kulaklarımı seviyorum.»
Bu tekniği uygulamak kendinizde daha olumlu özellikleri bulmak ve kendinizi kabul etmek açısından yardım eder. Vücudunuzun tamamı önemli görevler üstlenir. Gözleriniz görür, kulaklarınız duyar, burnunuzla koklarsınız ve kalbiniz kan pompalar. Buradaki ana fikir daha olumlu bir öz düşünce oluşturmaktır.
Herhangi bir yer tekniği
Ne zaman kendinizi artık hoşnut olmadığınız bir düşüncede yakalarsanız kullanması gerçekten işe yarayan bir tekniktir. NLP teknikleri üzerine kurulmuştur.
Düşündüğünüz cümleyi duyarak söyleyin ve sesinizi gittikçe azaltın ta ki kaybolana kadar.Sonra ise duymak istediğiniz cümleyi sesinizi arttırarak söyleyin.
Başka bir seçenek olarak gitmesini istediğiniz düşüncenin sizden uzaklaştığının resmini hayal edip istediğiniz düşüncenin size yaklaştığını hayal edebilirsiniz.
Bu şekilde olumsuz düşüncenin önemini azaltırız ve olumlu düşünceye daha fazla önem veririz.
Yazma Tekniği:
Bu tekniği «bir soruna ruh vermek» olarak adlandırıyorum. Scott Adams bu tekniği hayatını değiştirmek için kullandı. Bu tekniğin Adams’a faydası oldu muhtemelen sizde de yararlı olacaktır.
Sadece masa başında oturun ve olmasını istediğiniz değişimi her gün 15 kere yazın. Örneğin: «Mutluyum, sağlıklıyım, bilge ve özgürüm» Bitirdiğinizde evrenin bu düşünceyle ilgilendiğini bilin.
Bazı insanlar bu yazıları kutsal buldukları İncil veya başka yerlere koyarlar. Siz sakın yazıları çekmeceye tıkıştırmayın Bu düşüncelerinize saygınız olmadığı anlamına gelir.
Çöpkutusu tekniği:
Olumsuz düşüncelerden kurtulmak için güzel bir tekniktir. Olumsuz düşünceleri olumlularıyla değiştirdiğinize emin olun.
Sevmediğiniz bir şey bulduğunuzda yazın ve çöp kutusuna atın. Bunu yaparak evrene artık bu sorunla işinizin bittiğini ve kendisine bunu aşamada yardım etmesini söylemiş olursunuz.
Bununla ilişkili teknik ise «yanan kase» tekniğidir. İki liste hazırlayın. Bir liste sadece kurtulmak istediğiniz düşünleri ve nitelikleri içersin. Diğer liste ise ayrılan düşüncelerin yerini dolduracak olan, istediğiniz olumlu düşünce ve nitelikleri içersin. Daha sonra bir kapta ateş yakın ve olumsuz listeyi yakarken dünyaya bu düşünceleri serbest bıraktığınızı ilan edin.
Meditasyon Tekniği:
Olumlamanızı tekrarlarken kendiliğinden ilham gelmesini bekleyin.
Sessizce oturup içsel rehberinize, evrene, Allaha ve/veya koruyucu meleğinize (hangisine inanıyorsanız) içgörü, yardım ve rehberlik için yakarışta bulunun. Sonra olumlamanızı 10-15 dakika bocyunca tekrarlayın. Ardından herhangi bir ilham için 5 dakika boyunca sessizce oturun.
Egzersiz tekniği:
Etkin insanlar ve sağlık amacıyla kullanım için çok uygundur.
Olumlamalarınızı egzersiz yaparken tekrarlayın. «Ben güçlyüm» ya da «Gerçekten gelişiyorum» vesaire. Bu düşünceler zamanla sizin düşünce sürecinizin bir parçası olacak. Daha mutlu olup sonuçları gördükçe bu olumlamaları tekrarlamak daha doyurucu olacak.
Uyumlanma tekniği:
Olumlamalarınızı tekrarlarken sonuçlarını yaşamınızda uygulama yolunu arayın. Mesela: olumlamanız «Mükemmel bir xxx e sahibim» ise : xxx i sevmek için bir yol bulun, xxx ile ilişkinizi geliştirin, Xxx e ulaşmak için en iyi yolu arayın.c
Not: Arkadaşlar hayatım boyunca yaptığım ilk çeviri çalışması.Şimdilik kısa ve basit bir yazıyla başladım.İngilizcesi güzel olanlar yapıcı eleştiride bulunursa sevinirim. Kaynak: Affirmations - Your Daily Positive Affirmations