24-08-2010, 09:22 PM
|
#5 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 1,567
217 Mesajinıza toplam 760 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bunu susmayan düşünce olarak adlandırabilirmiyiz? Alıntı: RenaC Nickli Üyeden Alıntı
Sendeki bu saçmalığın tanısı egonun sana oyun oynamasından başka bişey değil.Kendibne güvenmelisin en başta.Hayatındaki olumsuluklara sürekli seni kötüye sürükleyen olaylar olarak bakmayı bırakmalısın en başta.Bazen olumsuzluklar,zorluklar beynimizi kemiren düşünceler bizi geliştirir.Kendini kötü hissettiren düşüncelerine olumlu yaklaşmayı bilmelisin en başta.hayatında birşey istediğin gibi gitmiyor hatta dahada kötü gidiyorsa.İyi gideceğini düşünmek olumlu düşünmek değildir.Olumludur fakat senin için yeterli olmayacaktır.Mesela olaylara, bu olayın olması benim gelişimim için gerekli, bunlarla gelişiyor dahada güçleniyorum bakış açılarım genişliyor ve daha farklı şeklillerde hem bakarak hem değerlendirerek hayatımdaki olayları en iyiye yönlendiriyorum.Şeklinde olumlamalar yapman gerekir.Aklına kötü bişey geldiğinde başka bişeyle uğraş.Sürekli bunları düşünerek kendini kötüye odaklamış olursun.Buda senin sürekli ona takılmanı takıntı yapmana neden olur ve böylece o düşünceleri atamamış olursun.Şimdi rahatla ve kendini sev.Kendini Affet,Kendinden özür diler.Kendine Teşekkür et.Kendine güven.İsteyince yapabilirsin çünkü.Sonuçta sorununu bilen bir insansın.Buna çareyide biliyorsun sen fazla takıntı yapıyorsun.Çözümü sende.Biraz akışına bırakmak sürekli değilde gerekli yerde müdahale etmek en mantıklısıdır. Sevgiyle Kal |
Sevgili RenaC;
Aslında kafaya takıyor olmamın tek sebebi var o da bu saçmalıktan, saçma düşüncelerden sıkılmış olmamdır çünkü günün belli bir aralıklarında olan birşey olsa neyse ama uykudan kalktıktan sonra başlayan ve evde, dershanede yatana kadar devam eden bu saçma düşünceleri dinlemekten dediğim gibi sıkıldım dikkat dağınıklığına sebep oluyor ve dershanede ben hem hocayı hemde beynimdeki saçma daldan dala atlayan nasıl denilir bilmiyorum bazen şarkı söyleyen, kelimelerde takılı kalan, bir şeyi düşündüğüm zaman anlamı saçmalığa yoran, abuk sabuk konusan, düşüncelerimi dinleyeyim aslında bunlar benim düşüncelerim olamaz çünkü onları düşünüyorum ve dinliyorum saçma olduklarının farkındayım.
Sevgiyle kal |
| |