o böreğin tarifini bilmiyorum....sanırım pastırmalı ve ıspanaklı börek....
onun yerine ben sana bunun tarifini vereyim...beğeneceğine eminim....
malzemeler...
3 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı galeta unu
İç Malzemesi:
300 gr sosis
2 Yeşil biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kekik, tuz
hazırlanışı
Sosisleri ince ince kıyın.
Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın.
Biberleri ince ince kıyın.
Yağı tencerede kızdırın.
Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun.
Biber ve domatesleri ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın.
Yufkaları düz bir zemine serin.
Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün.
Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün.
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın.
Sigara böreği gibi sarın.
Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin.
Artan harcı kesik bölümlere doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.