07-03-2009, 09:38 PM
|
#25 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kaç gündür takip ediyorum konuyu.O zaman sana kendi adıma aklıma gelen bişey tavsiye edeyim Murat. Kendini çirkin bulman, ne zamandan kaynaklanıyor. Taa eskilere gidersen, bu durumun aslında başka bir duruma yol açtığını görebilirsin. Seni tanımıyorum gerçi ama, birisi sana çok çirkin olduğunu, işe yaramadığını, kötü göründüğünü, belki ailede en çirkin kişinin sen olduğunu, senin çirkin olduğun için bişey yapamayacağını (çirkinliğinden kaybettiğini) gibi bir durumla karşılaşmış olabilir misin. Çok arzuladığın bir şeyin ya da kişinin, seni bir nedenden dolayı terslemesi ve senin de bunu çirkinlik gibi algılaman, ya da, kötü olan bir duruma sebebiyet verme suçluluğun ve bu düşünceni de çirkinlik gibi bir düşünceye bağlaman neticesinde, böyle bir durum oluşmuş olabilir mi... Yani mesela atıyorum, annenle baban ayrılmıştır, bunun nedeni olarak kendini suçlamışsındır ve bunu da çirkinlikle maskelemişsindir. Ya da, çok güvendiğin birisi, sana senin çok çirkin olduğunu düşündürecek, hiç beklemediğin bir davranış ya da sözde bulunmuş olabilir.Sen de bunu o şekilde içselleştirmiş olabilirsin bilinçsiz olarak. Bunlar örnekti tabi ki.super Şöle geçmişe bir yolculuk yapıp da, bu çirkinliğinin ne zamandan hangi düşünce ya da davranıştan kaynaklandığını bulabilirsen, belki de bunun başka bir korkunun ya da algılayışın bir maskesi mi olduğunu bulabilirsen, daha sonra arkadaşlar farklı teknikler önereceklerdir sana. Sağlıcakla..super |
| |