31-07-2013, 02:22 PM
|
#8 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 84
94 Mesajinıza toplam 240 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: FARKINDALIĞIMIN YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM AMA HALA AYNI SORUN ÇEVRESİNDE DÖN Alıntı: hayathan Nickli Üyeden Alıntı
Kendine bir koç bul ve onunla görüş. annenin ve babanın sana hala baskı kurduğunu düşünüyorsun. Aslında öyle ve sen birey olduğunun farkındasın bunu anne ve baban kızar daha çok baskı kurar diye annen ve babana aktaramıyorsun. Senin istemediğin şeyler yapıldığı içi mi? annen ve baban sana akıl danışmadıkları için mi kızıyorsun? Şu anda olduğun yerden ve ailenin yaptıklarından neden memnun değilsin. bunları sor kendine..
Kendini geliştirmek için bağımlılıklarından kurtulman gerekir. Annen ve babanla yaşamak istemiyorsun ama öte yandan onlarla birlikte onların verdiği konforu istemez görünsen bile bırakamadığın için ayrılamıyorsun.
Önce sevdiğin işi ne ise onu yap ve ya üniversitede ne üzerine eğitim aldıysan o işte çalış ve işini sev.
İşini sevmek için kendini sev. Ne iş olursa olsun yaptığın takdirde küçüleceğini düşünme, sokakları süpürsen bile bir bale sanatçısı bir ünlü ressam gibi yap işini. Sen de işvereninde hayatında memnun olsun yaptıklarından. Bizler elimizin ucuyla yaparız işleri, sonra eksik olanı görünce pişman oluruz ve pişmanlıklarımız memnuniyetsizliklere neden olur. Önce hayattan zevk almayı seç. Tatildeysen tatili yaşa, evdeysen evi, işyerindeysen işyerini. Evdeyken aklın işte, tatildeyken diğer evde olmasın. Nerede isen aklından çok yüreğinle orad ol! O yazıyı yazdığından bu yana hayatında ne değişiklikler olmuştur. Hayat bir nehir gibi akıp gidiyor. İki kapılı bir handa yolculuk yapıyoruz her birimiz. Yolculuk durmuyorsa biz de o yolculuğu keyifli hale getirmeyi öğrenmeiyiz. | Bu güzelmesajın için öncelikle çok teşekkür ederim hayathan.Annem babam istediklerimi,yaptıklarımı kısıtlar diye değil.Ben onlara zaten eve gitmek istediğimi söyledim.Onlar da tamam istediğin zaman gidebilirsin dediler.Gitmeyi gerçekten istiyordum ama yorgunluk hissediyordum tüm gün elim ayağım kalkmıyordu daha yeni yeni iyi oldum.Şu 3-4 gündür daha enerjiğim.Ondan öncesinde valizi toplayıp gitmeye bile üşeniyordum.Ben hiçbir şeye kızmadım.Sadece evdeyken beni bırakın siz gidin dedim çünkü kafamda planlarım vardı ve bu sefer o gücü kendimde hissediyordum.Araya vakit girmeden hemen o yapmayı planladığım şeyleri yapacaktım ve onları burada yapmak biraz zor.Artık zmaanın ne kadar değerli olduğuunun daha fazla farkındayım çünkü yapmak istediğim şeyler öyle yaptımo ldu tarzında işler değil süreç istiyor.Onun alt yapısını oluşturacaktım eğer buraya gelmeseydik ama anam babam izin vermediler.Annem 'seni burada bırakmam.Zaten velilerle kavgalıyım tek olacaksın başına bişey geli valla bişey yaparlar,koymama seni tek başına buralarda' dedi.Kardeşim 'kaç senedir akrabalarını ziyaret etmiyorsun.15 gün kalır yine dönersin dedi.Hiç kafan basmıyor mu senin dedi ama ben kendim biliyorum artık eskisi gibi enerjik değilim.Yani bu 1 yıldır öyleyim.Sırf bu yorgunluk hissi yüzünden yapmak istediklerimi yapamadım ama şimdi iyiyim ve kendimde o gücü hissediyorum ve buraya geldiğimizde dönüşünün zoro lacağını da biliyorum 15 günden aşağı olamycağını çünkü yeni bir ev aldınız onun temizlği yerleştirmesi evi 15 günde zor adam ettik.Bi düzen oturtmak kolay değil.Artık zmanımı böyle şeyle için gram harcamak istiyorum.Amacımı belirleyip etkin bir şekilde o amacın yolunda gitmek istiyorum.Daha yazacağım çok şey var. |
| |