Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Korkuları Yok Etme Klubü > Korku ve Fobiler Cd'leri > Panik Atak Korkusu

Uyarılar

Panik Atak Korkusu Panik Atak Korkusu

Panik Atak Korkusu

Korku ve Fobiler Cd'leri ve Panik Atak Korkusu Panik Atak Korkusu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Normalde beynmizin bizim bilinçli olarak kullandığımız kısmı cevizin ince kabuğu gibidir.Asıl bilinçaltı ise cevizin kendisidir.Böyle bir benzetme yapmış DoçDr Nusret Kaya... Aslında bilinçaltımız biz farkında olmadan her gün yüz milyonlarca iş yaparlar.Biz o işlerin farkında bile olmayız.Ne nereye gidecek hangi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Panik Atak Korkusu telkin cd indir izle İstanbul Panik Atak Korkusu nerededir kimdir Panik Atak Korkusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Panik Atak Korkusu hipnoz Panik Atak Korkusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Panik Atak Korkusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Panik Atak Korkusu kuantum düşünce kitap haberi

Panik Atak Korkusu

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-01-2007, 12:56 AM   #1 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Panik Atak Korkusu

Normalde beynmizin bizim bilinçli olarak kullandığımız kısmı cevizin ince kabuğu gibidir.Asıl bilinçaltı ise cevizin kendisidir.Böyle bir benzetme yapmış DoçDr Nusret Kaya...


Aslında bilinçaltımız biz farkında olmadan her gün yüz milyonlarca iş yaparlar.Biz o işlerin farkında bile olmayız.Ne nereye gidecek hangi hücre ne olacak hangisi ölecek hangisi yaşayacak hepsine karar verirler..

Kendine güvenli olan kişi bilinçaltına mümkün olduğunca çok yetki ve görev verir.Çünkü ceviz kabuğundansa cevizin içi kat kat daha iyi yapar o işi..

Aşırı kontollü kişiler ise habire görevleri bilinçaltından alırlar..

Her şeyi kontrol etmek isterler...

Ancak bu pekde iyi bir karar değildir..

Elinizi kolunuzu nereye koyacağınızı şaşırırsınız sürekli insanlar sizi izliyor hissinie kapılırsınız vs..


İşte bunun ileri aşması kalbi kontrol etmektir..

Normal bir insan sadece kalbin nerede olduğunu bilir.O öyle atar...Sonuçta bilinçaltı ayarlar onu...

Ancak panik ataklı kişi kalp atımınıda kendi kontrol etmek ister.Doğal olarak bunu beceremez.Kalp atışı hızlanır.


Burada dinlediğiniz telkinler ile kendinize güveninizi kazanırsınız.Ve yavaş yavaş o kendi üzerinize aldığınız görevleri bilinçaltına iade ederseniz...

Böylece hem daha mutlu olur hemde kendinize vakit ayırabilirsiniz...
Bırakın kontrolü gereken işleri bilinçaltı yapsın..

Artık siz onu değil o sizi sırtında taşısın ve hayatın keyfini çıkarın

Kontrole son...

Panik atak korkusuna son.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 12:53 PM   #2 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 310
Tesekkür: 0
111 Mesajinıza toplam 419 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
skorpy is an unknown quantity at this point
Standart kaygı nedir


KAYGI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR? KAYGIYLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?

KAYGI (ANXIETY) NEDIR?
Diger heyecanlarin taniminda oldugu gibi, kaygininda tanimini yapmak zordur. Kaygi asagidaki su heyecanlarin birini veya çogunu içerebilir: Üzüntü, sikinti, korku, basarisizlik duygusu, acizlik, sonucu bilememe ve yargilanma.

Bazi psikologlar korku ile kaygi arasinda üç önemli fark bulundugunu söylerler:

(1) Kaynak: "Ben aridan korkarim!" örneginde oldugu gibi, korkunun kaynagini biliriz, ancak kayginin kaynagi belirsizdir; (2) siddet: Korku kaygidan daha siddetlidir; (3) süre: Korku daha kisa sürelidir, kaygi ise uzun süre devam eder.

Korku ve kaygi arasindaki benzerliklere dayanarak psikologlar, korku sirasinda ortaya çikan fizyolojik olusumlarin, kaygi aninda da gözlenebilecegini ortaya sürmüslerdir. Iddia deneysel gözlemlerle desteklenmistir. Bu nedenle, psikologlar kalp atisi, kan basinci, kanin kimyasal yapisi, Galvanik Deri Tepkisi, nefes alis, nefes veris orani gibi degisik fizyolojik belirtileri kaygi ölçmede kullanirlar.

KAYGININ NEDENLERI

Hangi ortamin hangi tür kaygi yaratacagi bir kültürden digerine farkli olabilir. Ancak bütün toplumlar için geçerli bazi genellemeler yapmak olanagi vardir. Bu genellemeler, kaygi duygusunun ortaya çikmasina yol açan ortamlardaki bazi ortak yönleri belirtir.

(1) Destegin çekilmesi: Fatih"in annesi,babasi,kardesi Hatice, evdeki odasi, çalisma masasi, komsulari, arkadaslari, evdeki köpek,kedi onun yasaminin bir parçasiyken, birden bire kendisini yabanci bir sehirde, yabanci bir evde, aile, arkadas, akraba ve tanidiklarinin hepsinden uzakta bulur. Yeni çevresinde simdiye kadar alisilagelmis oldugu "destekler" yoktur. Alisilagelmis çevrenin ortadan kalktigi böyle durumlarda insanlar kaygi duyar.

(2) Olumsuz bir sonucu beklemek: Pek hazirlanmadan sinava girme, tarafik cezasinin belirlenecegi trafsk mahkemesinde durusmayi bekleme gibi olumsuz sonuçlarin ortaya çikacagi durumlarda kaygi duyariz.

(3) Iç çelisli: Inandigimiz ve önem verdigimiz bir fikirle, yaptigimiz davranis arasinda bir çeliski ortaya çiktigi zaman kaygi türünden bir gerginlik duyariz. Bilissel çeliski önemli bir güdü ve heyecan kaynagidir.Çeliskiyi giderecek bir çözüme yoluna ulasincaya kadar bir derece kaygi duyariz. Örnegin, nükleer silahlarin insanligi yok edecek güçte tehlikeli bir gelisme içinde olduguna inanan birey, bu silahlarin gelistirildigi bir laboratuvarda çalismak zorunda kalirsa, kendisini sürekli bir gerginlik ve kaygi içinde bulur.

(4) Belirsizlik: Gelecekte ne olacagini bilememek insanlar için en belli basli kaygi nedenlerinde biridir. Ilerde olumsuz türden olaylarin olacagini bilmek, ne olacagini hiç bilmemeye yeglenir.

KAYGI VE GERGINLIK BELIRTILERI

Asagidaki tabloda kaygili ve gergin insanda gözlenebilen belirtilerin bir listesi verilmistir. Bu belirtiler sizde ya da yakinlarinizda varsa, bilinçli basa çikma tekniklerinden birini veya birçogunu kullanmayi deneyebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken konu bu belirtiler, bedensel hastaliklarin belirtileri de olabilir; bireyde uzun zamandir gözlenmis ve onun günlük yasamini etkiler derceye gelmislerse, bireyin bir doktora gidip muayene olmasinda yarar vardir.

Nefes darligi Mide agrisi
Terleme Ishal ya da kabizlik
Nefes alip vermede düzensizlik Asiri tepkide bulunma
Kesik kesik nefes alma Titreme
Gerginlik El ve ayak parmaklarinin soguklugu
Kalp çarpintisi Sürekli yorgunluk
Aniden sinirlenme Sürekli bas agrisi
Belagrisi Boyun kaslarinin gergin olmasi


KAYGI VE GERGINLIKLE BASA ÇIKMA YOLLARI

Kaygi ve gerginlikle basa çikma yollarini iki temel grupta toplayabiliriz: Bilinçli olarak uyulanan teknikler ve farkinda olmadan uyguladigimiz teknikler. Farkinda olmadan uyguladigimiz tekniklere savunma mekanizmalari adi verilir. Savunma mekanizmasi kullanan birey, kaygi ve gerginligi azaltmak için bir teknik kullandiginin farkinda degildir. Bilinçli olarak kullandigimiz teknikler ögrenme sonunda elde ettigimiz davranislari içerir.

BILINÇLI BASAÇIKMA YOLLARINDAN OTOHIPNOZ TEKNIGI

Holland ve Tarlow (1980) bir insanin kendi kendini hipnotizma edebilecegini ve böylece istenmeyen düsünce ve duygulari ati, daha istenilen bir düsünüs ve duyus biçimine girerek, kaygi ve gerginligi atabilecegini ileri sürmüslerdir. Teklif ettikleri teknik su basamaklari içerir:

(1) Rahat bir sandalyeye bedenin yukari kismini dik tutacak biçimde oturun. Sandalye bos bir duvardan 1.5 veya 3 metre uzaklikta olsun. Duvara gözünüzün hizasindan 30 santim yüksekliginde bir noktayi bir bant yapistirarak ya da toplu igneyle isaretleyin.

(2) Gözünüzü duvardaki noktaya dikin ve hiç acele etmeden sakin bir biçimde nefes alip vermeye baslayin. Her nefes alis veriste, ondan sifira dogru birer birer sayin.

(3) Bir rakamina ulastiginizda duvardaki noktaya bakmaya devam edin ve bu arada elinizin ve kolunuzun agirlasmaya basladigini ve onlari kipirdatmanizin mümkün olmadigini düsünmeye baslayin.

(4) Simdi göz kapaklarinizin gittikçe agirlastigini ve gözlerininzi açik tutmanin gittikçe zorlastigini düsünmeye baslayin. Göz kapaklariniz sanki onlarda agirlik asiliymis gibi asagi dogru kapaniyor, gözünüzü açik tutmak olanaksiz hale geliyor. Simdi gözlerinizi kapatin (belki bu anda göz kapaklariniz kendiliginden kapanir)

(5) 2. adim"da oldugu gibi yine ondan asagi dogru saymaya baslayin ve her sayista derin, muntazam ve sakin nefes alip verin. Sadece nefesinizi düsünün ve baska hiçbirsey düsünmeyin. Nefesinizi çaydanliktan çikan bir su buhari gibi düsünün ve sanki görüyormus gibi buharin burnunuzdan girisini, cigerinize gidisini ve sonra yine burnunuzdan çikisini hayal edin.

(6) Nefes alis veris sayimini yaparak bir sayisina geldiginiz zaman kendinizi bir banyo küvetinde ilik su içine gömülmüs hissedin. Ilik suyun cildinizi nasil sardigini düsünün. Kendinizi tamamen gevsek birakin, kendi kendinize "gevse, bütün vucudunu gevsek birak" deyin. Vücudunuzu suyun içinde gömülmüs va tamamiyla gevsemis durumda birakin bu durumu devam ettirebildiginiz kadar sürdürün. akliniza düsünceler gelmeye baslayip, günün sorunlariyla ilgili planlar yapmaya basladiginiz andan itibaren gözünüzü yavas yavas açin ve bir süre o durumda gözü açik kaldiktan sonra kalkip, günlük faaliyetlerinize baslayin.

BILINÇLI BASA ÇIKMA YOLLARINDAN
DERECELI GEVSEME TEKNIGI

Holland ve Tarlow (1980)"dan esinlenerek 24 basamaktan olusan bir özetleme yapilmistir. Daha fazla bilgi için Baltaslarin yayinindan yararlanilabilir (Baltas ve Baltas,1986,Stresle Basaçikma Yollari).

Kendinize rahat bir ortam seçin. Sakin, hiç olmazsa 30 dakika sizi kimsenin rahatsiz etmeyecegi bir odada bir hali veya minder üzerine uzanin.

(1) Sag yumrugunuzu sikin, bir süre tutun ve gevsetin. El kaslarinizin eliniz sikiliyken ve daha sonra gevseyince, nasil hissettigine dikkat edin.

(2) Ayni yumrugunuzu yavas yavas sikin ve bir süre sonra yavas yavas gevsetin. Yine dikkatinizi kaslarinizdan ayirmayin yumruk sikilirken ve gevserken nasil bir degisiklik oldugunu gözleyin.

(3) Simdi sol yumrugunuzu sikin, bir süre tutun ve gevsetin.

(4) Sol yumrugunuzu yavas yavas sikin ve bir süre çyle tuttukdan sonra yavas yavas gevsetin.

(5) Sanki bir agirlik kaldiriyormus gibi her iki kolunuzuda bileklerden bükerek pazularinizi gerin, kademeli olarak bu gerginligi iyice arttirin, ve sonra tamamiyla gevsek birakin.

(6) 5.basamagi yavas yavas tekrar edin.

(7) Kolunuzu asagi indirin, ellerinizin arkasini bacaklarinizin üzerine koyun ve kollarinizi geriye dogru gittikçe artan bir kuvvette itin.Daha sonra tümden gevsetin ve kolunuzun arka kisminda yer alan kaslarinizin farkina varin.

(8) Simdi kollarinizi bedeninizin yan taraflarina birakin ve bütünüyle gevsetin ve gerginligin kolunuzdan akip disari çiktigini hayal edin.

(9) Kaslarinizi yukari dogru kaldirarak alninizi kiristirin ve gerin. Bir üre öyle gergin tuttuktan sonra gevsetin ve serbest birakin.

(10) Alninizda, kaslarinizin arasinda kalan kismiiyice gerin ve bir süre gergin tuttuktan sonra gevsetin, rahat birakin.

(11) Gözkapaklarinizi siki sikiya kapatin; bir süre iyice sikin. Daha sonra, gözünüzü açmadan göz kapaklarinizi gevsetin. Gözkapaklarinizin ve gözünüzün çevresindeki kaslarin gergin ve gevsek olamalari arasindaki derin farka dikkat edin.

(12) Dislerinizi sikarak çene ve sakak kaslarinizi iyice gerin. Bir süre sonra gevseterek çeneniz gevsek bir sekilde, agziniz yari açik kalacak bir biçimde birakin.

(13) Boyun kaslarinizin farkina varmak için kafanizi arkaya dogru atin ve boynunuzun arkasindaki kaslari iyice gerin, daha sonra kaslariniz gergin durumdayken basinizi önce saga, sonra sola çevirin, daha sonra da öne dogru egin. Bir süre gergin tuttuktan sonra gevsetin.

(14) Omuzlarinizi yukari kaldirip, omuzla boyun arasinda kalan kaslari gerin, bir süre gergin tutun ve daha sonra bütünüyle gevsetin.

(15) Omuzlarinizi daha sonra kollarinizi, ensenizi, boynunuzu, çenenizi, gözkapaklarinizi ve alninizi tamamiyla gevsetin. Yorgunlugun ve gerginligin yukaridan asagi dogru omuzlarinizdan kollariniza, oaradan da parmak ucunuzdan yere akip döküldügünü hayal edin. Gerginliginizin gittikçe hafiflemekte olduguna dikkat edin.

(16) Derin nefes alin ve gögsünüzde olusan gerginlige dikkat edin. Nefesinizi tutun ve gögüs kaslarinizin gerginligini gözleyin. Simdi nefes vererek tümden gevseyin.

(17) Simdi yavas yavas ve düzenli bir sekilde nefes alip vermeye baslayin. Her nefes veriste bedeninizin gevsedigini düsünün. Nefes alip vermeye devam edin ve bedeninizin diger kisimlarindaki yorgunlugun nefes alip verirken gittikçe kaybolup gittigini gözleyin.

(18) Simdi karin kaslarinizi kasin ve bir süre gergin tutun. Daha sonra gevsetin ve karin kaslarinizin gergin ve gevsek olduklari zaman aralarindaki büyük farka dikkat edin.

(19) Omuriliginizin iki yanindaki kaslari gerin, bedenin diger yerleri gevsekken bu kaslarin gergin olmasina dikkat edin. Bu kaslari biraz gergin tuttuktan sonra gevsetin ve aradaki farka dikkat edin.

(20) Nefes alip vermeye devam edin ve bedeninizin üst ya da alt kisminda, gergin hangi kas varsa gevsetin. Bedeninizde hiçbir gergin kas kalmayincaya kadar gevsemeye devam edin.

(21) Simdi kalça ve bacaklarinizin kaslarini iyice gerin ve bir süre sonra gevsetin. Bu kaslarinizin gergin veya gevsek olmalari arasindaki büyük farka dikkat edin.

(22) Topuklarinizi kaldirmadan ayak uçlarinizi yukari kaldirarak baldir kaslarinizdaki gerginligi arttirin. Kaslariniz gerginken ayak parmaklarinizi oynatarak kas gerginliginizin iyice farkina varin. Daha sonra ayak ucunuzu normal duruma getirip kaslarinizi tamamiyla gevseterek aradaki farki gözleyin.

(23) Topuklarinizi kaldirmadan ayak uçlarinizi geriye dogru iterek diz altindaki baldir kemiklerinin ön kismindaki kaslari gerginlestirin. Bu kaslari bir süre gergin tuttuktan sonra gevsetin ve aradaki farki gözleyin.

(24) Simdi bütün bedeni gözdden geçirin ve basinizdan baslayip, ayak ucuna kadar kaslarinizin tümünü gevsetin. Bas, alin, gözkapaklari, çene, boyun ve ense, omuzlar, kollar, gögüs, karin, kalça, bacak, baldir ve ayak kaslari tümden gevsek bir sekilde yatin. Düzgün nefes alip vermeye devam edin. Kaslarinizdaki gerginligin kollarinizdan ve bacaginizdan akip gittigini gözleyin. Bu sekilde 5-10 dakika rahatça yatin.

Burada önemli nokta, kaslarinizin gergin ve gevsek oldugunda ne kadar farkli olduklarini hatirlamanizdir. Bu egzersizi birçok ere yaptiktan sonra, zihin yoluyla verdiginiz emirlere kaslariniz hemen uymaya baslar. Ilerde herhangi bir gün gögüs kaslarinizin gergin oldugunu ve nefes alis veris düzeninizin bozuldugunu gözlediginiz zaman, bu kaslari önce gerip daha sonra tamamiyla gevseterek kas gerginligini önlemeniz mümkün olur.

Yukarida verilen türden bir gevseme ve rahatlama teknigi, isten geldikten sonra her gün 15-20 dakika uygulanirsa, kaygi ve gerginlik büyük ölçüde azalir. Zaman geçtikçe bedeniniz bu teknige alisarak, daha derin düzeylerde dinlenme olanagi yaratir. Günlük hayatin gerginligi kaygi ve gerginlikten kurtulmak isteyenler bu teknikten ya da Baltas ve Baltas"in (1986) önerdigi buna benzer teknikten yararlanabilir.

BILINÇLI BASA ÇIKMA YOLLARINDAN
KAYNAGI BULMA TEKNIGI

Kaygiya yol açan nedenleri bulup çikarip anlayarak da kayginin siddetini azaltmak olanagi vardir. Kaygiya yol açan nedenler ya bireyin içinde bulundugu ortamda ya da bireyin benlik kavramiyla ilgili olarak onun yetersizlik duygusunda yatar. Bikip usanmadan yapacagimiz bir iç-gözlem sonucu bizi kaygilandiran olay ya da durumlari anlama olanagimiz vardir. Asagidaki yöntem bu amaçla verilmistir ya aynen ya da size uygun ufak bazi degisiklikler yaparak, uygulayabilirsiniz.

(1) Kayginizin farkina varin ve kaygili oldugunuzu kabul edin. en önemli adimlardan biri budur. Kaygili oldugunuzun farkina varamazsaniz kendi kendinize yardimci olamazsiniz. Siz kaygiliyken bedeniniz ve ona bagli olarak davranislariniz az ya da çok degisir. Örnegin daha yüzeysel solunum, daha sik kalp çarpmasi, dikkatinizi belli bir konuya toplayamama, hemencecik alinma veya en ufak birseye öfkelenme gibi belirtiler, kaygi sonucu ortaya çikar. Bedeniniz ve bu davranislarinizin farkindaysaniz bu degisiklikleri hemen gözleyebilirsiniz. Kaygili oldugunuzu kabul etmezensiz ,bundan sonraki adimlari uygulama firsati bulamazsiniz.

(2) Içinde bulundugunuz durumdan bir süre uzaklasin ve durumunuzu gözden geçirin. Örnegin, evdesiniz ve ev ortaminda iken kaygili duruma girdiginizi farkettiniz ve bu kayginin altinda yatan nedenleri bulmaya karar verdiniz. kararinizi uygulamaya koyabilmek için ev ortamindan bir süre uzaklasin ve ev durumunuzu gözden geçirin.

Bir süre uzaklasmak degisik biçimlerde yapilabilir. Bir yürüyüse çikabilirsiniz, iki-üç saaatlik bir vapur veya otobüs yolculugu yapabilirsiniz veya bir parka gidip kuslara yem atarak zamaninizi geçirebilirsiniz. Ne yaptiginiz önemli degil, önemli olan bir süre ev ortamindan uzaklasmanizdir.

(3) Kendinizi en rahat hissedeceginiz ortami hayal edin.

(4) Kayginin temelinde yatan nedenlerin sizin benlik kavraminizi nasil etkiledigini anlayin.

(5) Kayginizin ortadan kalkmasi için uygulayacaginiz kisa süreli ve uzun süreli çözüm yollarini saptayin.

(6) Kisa süreli çözüm yollarini hemen uygulamaya koy ve uzun süreli çözümler için gerekli adimlari atmaya hazirlan.Kisa süreli çözümlerde hatirlayacaginiz en önemli nokta su olmalidir: Ilk adim, en zor adimdir. Ilk adimi attiktan sonra, yavas yavas diger adimlar onu izler.

(7) Kaygi için harcadiginiz enerji ve zamanin size hiçbir yarari olmadigini unutmayin. Kayginin temelinde yatan nedenleri, kaygilanmaya devam ederek hiçbir sekilde çözemezsiniz. Aksine çözümü zorlastirirsiniz. Kaygiya harcadiginiz enerji ve kaygilanmanin ortaya çikardigi nörofizyolojik kosullar, sizin dikkatinizi ve düsünme kapasitenizi olumsuz yönde etkiler.

(8) Kayginizi abartmaktan sakinin. Olumsuz duygulari abartarak oldugundan daha kötü göstermek çogumuzun aliskanligidir. Böyle bir egilim kisir döngü yaratir: Kaygi abartilinca daha çok kaygiya, daha fazla kaygi daha çok abartmaya, abartma kayginin yeniden artmasina yol açar. Bu kisir döngüye girmekten sakinin.
KAYNAKÇA

Cüceloglu, Dogan-Insan Ve Davranisi-Remzi Kitabevi- 6.Basim, Mayis 1996- (sayfa 276-278 , 292-300)


alıntıdır
__________________
çareSİZseniz çareSİZsiniz
skorpy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 10:14 PM   #3 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
isikeren78 is an unknown quantity at this point
Standart Panik Atak Korkusu

Ben 4 ay once cok siddetli bir sekilde panik ataga baglı rahatsızlıklar gecirdim ama su an iyi sayılırm fakat gene de bitmis degil.Bu nu yenecek ritmotrans cd sini nasil elde edebilirim.Vermis oldugunuz egogucledirici ve sucluluk mp3 lerini 1 hafta boyunca gunde yaklasık2 saat dinledim ve olumlu yonde degisme yasadım.Sigarayi birakma ve panik atak icin mp3 lerinizi satinmi almam gerekiyo.Site ye koyucakmisiniz?
isikeren78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 10:24 PM   #4 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Panik Atak Korkusu

Merhaba;
Hoşgeldiniz
Sitede ücretsiz olanlardan ek olarak koruma kakanı ve diger kendine güven telkinlerini dinleyebilirsiniz.
Bunların dışında kişiye özel talepleriniz için siparis formunu doldurabilirsiniz.Ve destek amaçlı olarak ritmotrans cd leri satın alıp kullanabilirsiniz.
__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 12:25 PM   #5 (permalink)
dost78
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Panik Atak Korkusu

Bende birzamanlar Panik Atak sorununu yaşayan biri olarak birkaç cümle yazmak istiyorum:

Panik atak hassas ve takıntılı kişiliklerde daha çok görülür,kendi vücudunu dinleyen kişiler Panik atağa daha çok müsaittir,birde suçluluk duygusu panik atağı tetikleyebilir,bence panik atağın nedeni bilinçaltında yatıyor,bu yüzden temelde varolan sorunları çözmedikçe ilaçlarla bir yere kadar fayda görürüz,düştüğümüz yerden kalkabiliriz,ama yine düşebiliriz,bu yüzden sorunun temelinde yatan nedenleri bulmalı ve onlarla yüzleşmeliyiz

Panik atağı nasıl yendim:

1-Psikolojiyle ilgili ve kişisel gelişimle ilgili birçok kitabı okudum
2-Ritmotrans mp3'leri dinledim
3-Hayat felsefemi gözden geçirdim,önemli değişiklikler yaptım
4-Beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim,kafein içeren paniği tetikleyen içecekler içmeyi bıraktım
5-Egzersiz yapmaya başladım,(nefes egzersizleri,yürüyüş ve koşu)
6-İnternette Panik Atak sorununu yaşayanlarla iletişime geçtim,(forumlar aracılığıyla)
7-Olumlu içsel konuşmalar yapıyorum sürekli,kendi kendime olumlu sözler söylüyorum

  Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 02:30 PM   #6 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Panik Atak Korkusu

Panik Atak konusunda Dost78 bir çok bilgi ve deneyime sahip.Bu nedenle bu başlık altında güzel paylaşımlar yapılacağına inaniyorum.
Dost78 'den bu konuda Telkinler dışında faydasının gördüğü teknikleri paylaşmasını isteyelim.
Sanıyorum kendisi bir çok teknik kullanıyor bu konu için.
__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 05:12 PM   #7 (permalink)
dost78
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Panik Atak Korkusu

PANİK ATAKTAN KURTULMAK İÇİN 87 YÖNTEM:
1. Panik atak tehlikesi ile ilgili olarak, kaçınma düzeneğinin analizini yapın. (Nerelere gittiğimde panik atak yaşıyorum, nerelerde olmuyor, vs.)
2. Belirtilere odaklaştığınızda, gözünde büyüyen özellikler nelerdir?
3. Gelmeden önce, panik atak belirtileri nelerdir?
4. Kişiler genelde, panik atakları yakın bir zamanda vuku bulacak bir delilik veya ciddi bir hastalığın başlangıcı olarak kabul ederler.
5. Panik atak yaşayan çoğu kimse, delirmekten içten içe korkar. Çığlıklar atarak etrafta koşacaklarından, toplum içinde elbiselerini yırtacaklarından veya çocuklarını pencereden atacaklarından korkarlar.
6. Panik atak hastalarında beslenme, spor ve dinlenme genelde yanlış yargılar üzerine kurulmuş, düzensiz veya bozuktur.
7. Fazla miktarda adrenalin bulunmasının yan etkisiyle; korku, endişe ve panik duygusu yaşanabilir. Etrafınızda belirgin bir tehlike görmediğinizde ise; ölmekte, delirmekte veya bilinçaltında korkunç şeyler olduğunu düşünebilirsiniz. Bu da daha fazla korkuya ve endişeye neden olarak, olayı tekrar tetikler ve sonuçta panik atak yaşanır.
8. Beslenmede basit şeker alımını (tatlılar, şeker, çikolata, kek, vs), kafein alımını (kahve ve çay), sigara kullanımını azaltarak; daha düzenli beslenmeye dikkat etmek (sebze – meyve ağırlıklı, kalsiyum ve vitaminlere dikkat ederek, sık sık ama az az yiyerek, mümkün olduğunca katkısız yiyecekleri seçmek) gerekir. Beslenme İlkeleri:
a. Meyve ve sebze tüketimini arttırın (Meyve suyu yerine meyve tüketin).
b. Öğütülmemiş hububat yiyin (kepekli ekmek, vb.).
c. Fasulye ve bakliyat çeşitleri yiyin.
d. Şekeri mümkün olan en aza indirin (Çikolata, tatlı, şeker, kek ve benzeri cinsinden mümkün olduğunca uzak durun).
e. Küçük öğünlerle daha sık yiyin (4 – 5 kez azar azar).
f. Kafeinden (kahve ve çay) uzak durun.
g. Her gün 6 – 8 bardak su için.
h. Yediğiniz yağlara dikkat edin. Sıvı yağ, yağsız süt, vb tüketin.
i. Tuz kullanımını asgariye indirin. Daha çok ot ve baharat çeşidi kullanabilirsiniz.
j. Farklı yiyecekler yiyin.
9. B vitamini eksikliği panik atak oluşumunda etkin rol oynar. Bu nedenle B vitamini ve günlük yaklaşık 1200 mg kalsiyum alınmalıdır. Ayrıca korkulan yerlere gidilmeden önce; elma, armut, portakal, kavun, kivi, vs. yemek uygun olacaktır.
10. Kahvaltı önemli bir öğündür, aynı zamanda sizi güne hazırlayan bir uğraşıdır. Kahvaltısız evden çıkmamayı kendinize prensip edinin.
11. Hızlı ve fazlaca nefes alıp – veren kişilerde panik atağı andıran belirtiler ortaya çıkar. Bu artan karbondioksit oranının dengeye alınması için gerekli bir süreçtir.
12. Panik atağı olan kişiler genelde kendi nefes alış – verişlerini ve diğer vejetatif semptomlarını dikkatle izlerler.
13. Gergin olan kişi, daha rahat kişiye göre daha fazla oksijen kullanacaktır. Fazla oksijen kullanımı da, gerginliği daha fazla arttıracağı gibi, vejatatif semptomları da arttıracaktır. Normal hayatta bir miktar gerginlik hep vardır ve buna kas tonusu denir.
14. Eğer bir kişinin belirli bir fiziki özelliğine dikkat edilirse, bu özellikte artış olması normaldir. Örneğin; solunum hızına dikkat ederek ölçme yaptığımızda, solunumda artış olacaktır. Dolayısıyla kendi belirtilerini sürekli gözleyen kişilerde de, bu belirtilerinde de artış olacaktır.
15. Vücudunuza daha fazla güvenmeniz gereklidir. Eğer fiziki kontrollerde herhangi bir bulgu elde edilmemişse, her şeyin normal olduğunu kabul etmelisiniz.
16. Genelde sinirli ve hassas insanlar, panik ataklara daha fazla yakalanma riskine sahiptir. Dolayısıyla, hayata bakış açısını değiştirmek bu riski azaltacaktır.
17. Panik atak ile ilgili olabilecek kalp sorunları da kontrol edilmelidir. Yine yapılacak olan spor ile kalp kasları da güçlendirilerek, daha sağlıklı bir yapıya kavuşulabilir.
18. Hareketli yerlerde panik atak yaşanması (tren, otobüs, yürüyen merdiven, vs.) iç kulakta bir problem olma ihtimalini güçlendirmektedir.
19. Stersi azaltmak için, günlük rutin işlerin dışında küçük molalar vererek, farklı şeylerle uğraşabiliriz (yürümek, egzersiz yapmak, kitap okumak, arkadaşlarla sohbet etmek, küçük oyunlar, vs.).
20. Güne kötü haberleri dinleyerek başlamak yerine, müzik dinleyerek yada jimnastik yaparak başlamak çok daha keyif verecektir.
21. Eski acı veren olaylar aklınıza geldiğinde;
a. Onlardan kaçmaya çalışma, yüzleş
b. Onları olduğu gibi kabul et
c. Kendini sıkıp, bunaltma; rahat bırak
d. Problemlerin çözümü ve geçmesi için, onları zamana bırak
22. Aklınıza gelen düşünceleri düşünmemek için verilen çaba boşunadır. Ne kadar düşünmemeye çalışırsanız, o kadar çok aklınıza gelir ve rahatsızlığınız artar. En iyisi biraz zaman ayırarak, ayrıntılı olarak düşünmek ve analiz etmektir.
23. Kendinize günlük problem, sıkıntı ve sorunlarınız için üzülecek, endişelenecek ve düşünecek zaman ayırın. Gerekirse günlük not tutarak, bunları unutmamaya ve bir anda tutmaya çalışın.
24. Olayların, kişilerin ve problemli durumların sadece olumsuz yönlerini düşünmeyin. Her şeyin bir de olumlu ve pozitif yönü olduğunu unutmayın ve onları da anımsayın.
25. Hayatta insanların hedefleri olmalıdır ve bu hedefler sürekli canlı tutulmalıdır.
26. Unutulmaması gereken bir prensip de; panik atak geçiren tek kişi siz değilsiniz. Etrafınızda haberiniz olmasa da veya size söylemeseler de, aynı problemi yaşayan birçok kişi vardır.
27. Ayrıca, acı çeken veya mutlu olan tek kişi siz değilsiniz. Her koşulu ve duyguyu bizim kadar veya bizden daha fazla yaşayan insanlar da var.
28. Ölüm korkusu tüm insanlar için korkutucu ve acı vericidir. Ancak yaşamak için bir nedeniniz olduğunda, tamamlanması gereken bir işiniz olduğunda; ölüm korkusu zayıflar.
29. Genellikle insanların kendileriyle meşgul olmalarına yol açan veya onları tek başlarına kalmaya iten bir yaşam tarzı yada çevre mevcuttur. Bunlar da hastalanma ve bedensel işlevleri dinleme (Hipokondriyak) eğilimleri arttırır. Bu nedenle çevrenizle ilgilenin ve dış dünyanızı cazip hale getirin.
30. Mükemmel olma isteğinizden vazgeçin.
31. Panik atağa sahip çıkmayın ve benim panik atağım var demeyin.
32. Panik atak 2 aşamada ortaya çıkar. Birincisi korkudur ki; durup dururken aniden ortaya çıkan, genelde bedensel tepkilere karşı oluşturulmuş olan korkudur. İkincisi korku ise; birinci korkuya gösterilen tepki, yeniden yaşama tepkisidir.
33. Panik atak ile mücadele etmenin en etkin yolu; atağı olduğu gibi kabul etmektir. Bırakın panik atak gelsin ve yapabileceği en kötü şeyi yapsın. Panik atak artmayacaktır ve en korkunç kısmını zaten yaşamıştınız. Bir daha yaşamak sizi öldürmeyecek ve silinmez yaralar oluşturmayacaktır.
34. Rahatlama teknikleri düzenli ve günlük olarak yapıldığında çok yarar sağlar. Özellikle uzun dönemde, daha sakin ve az tepkili olduğunuzu fark edeceksiniz.
a. Karından nefes alma tekniği
b. QR – Altı saniyelik rahatlama molası
c. Sakinleştirici bir taş
d. İki dakikalık rahatlama molası
e. Beş dakikalık rahatlama molası
f. Yarım saatlik rahatlama molası
g. Sesli meditasyon
h. Derin rahatlama denetimi
i. gibi rahatlama teknikleri uygulanabilmektedir.
(Not: Bu egzersizlerle ilgili detaylı bilgileri şu kitapta bulabilirsiniz: Panik Ataklardan kurtulmanın yolları Shirley Swede)
35. Kendinizle; şu anda panik atak var mı? Olursa ne olur ve nasıl olur? Hadi şu anda yaşayayım! Ne tür belirtiler oluşuyordu? gibi soruları yaşamalı ve cevaplamalıyız.
36. Panik anında kişinin kendini gevşetmesi veya rahatlatması, panik atağın oluşmasını engeller. Bunun için de kaçmamayı, gelen atağı göğüslemeyi öğrenmeliyiz. Bunun için de:
a. Yavaşlayın ve durun, nefes egzersizleri yapın.
b. Bedeninizin ağırlığını hissedin.
c. Sağlığınız üzerine düşünün. Bunun sadece bir şartlanma olduğunu, aslında fiziksel hiçbir şeyinizin olmadığını düşünmeye çalışın.
d. Sonra da kendinize zaman tanıyın.
37. Sizin yapabileceğiniz bedensel egzersizler; yüzme, yürüyüş, yerinde koşma, ip atlama, jogging, jimnastik hareketleri, e binme ve kürek çekme olarak sıralanabilir.
38. Egzersize başlarken, ısınma hareketlerini tercih edip, bitirirken günlük işlerinize dönmek için kendinize 5 dakika dinlenme zamanı ayırın.
39. Yine ağırlık kaldırarak yapabileceğiniz kuvvet antremanları, farklı davranışlardan seçebileceğiniz hareketler de bedensel egzersizler içinde yer alır.
40. Sinirli ve öfkeli olduğunuz zamanlarda, öfkenizi bir başka objeye (örneğin, yastığı yumruklamak, bir resme bağırıp çağırmak, hayali objesine bağırmak) çevirerek rahatlayabilirsiniz.
41. Geçmişi analiz ederek, şu ana kadar yapmak isteyip de, korkup yada çekinip yapamadığınız şeyleri bir düşünün. Sizleri bundan alıkoyan ne idi? Bundan sonraki davranışlarınızı bu sonuca göre yönlendirmemeniz gerekir.
42. Yeni bir şey yapmak, genellikle olaylara yeni bir bakış açısı geliştirmenizi gerektirir. Genellikle insanlar belirli bir kalıba yapışır kalır, onun dışına çıkamazlar. Bu sabit bir bakış açısı ve değişime karşı direnç demektir.
43. Eskiden yapmak isteyip de, korktuğunuz yada çekindiğiniz için yapmadığınız şeyleri yapabildiğinizde (örneğin, e ilk defa binmeye çalıştığınızda veya araba kullanmayı öğrenirken) herhangi bir şekilde her yapışınızda, bunun sizi derin ve içsel olarak doyurduğunu hissedersiniz. Çünkü mücadele etmekle tanışmış, başarı hissini tatmışsınızdır ve bu da sizi mutlu etmiştir.
44. İçinizdeki cesur ben’i yüceltin ve sesini daha fazla açın.
45. Düşünceler zinciri ile panik duygularını tırmandırabilir veya onların önemini azaltabilirsiniz. Bu düşüncelerimizi nasıl yönlendirdiğinize bağlıdır.
46. Kendinizle konuşurken, seçtiğiniz kelimelere dikkat edin. Kati, olumsuz ve sert kelimeler (ben bir işe yaramam, bu mümkün değil, bunu asla yapamam, kendimi berbat hissediyorum vb.) yerine; daha esnek ve ılımlı hatta olumlu kelimeler seçmeye çalışın (benim için zor olacak, ne kadar heyecanlandım, vb.).
47. Kendinize sihirli ve rahatlatıcı kelimeler seçip, bunları zihinsel olarak anlamlandırmalısınız (ben iyiyim, yapabilirim, hayatım harika gidiyor, iyi şeylerle karşılaşacağım, güzel şeyler olacak, vb.).
48. Bir şeye inanırmış gibi davranmanız bile, sizde bir etki oluşturur. O halde yapmak istediğiniz imge oluşturun. Cesaretliymiş gibi, korkmuyormuş gibi hayal edin, olmak istediğiniz gibi davranmayı düşünün.
49. Bu durumda korkuyu bastırmıyor veya karşılaşmayı reddetmiyorsunuz. Tam tersine bir korkunuz olduğu gerçeği ile yüzleşiyor, bunu kabul ediyorsunuz. (Korkak davranırsanız, korkunuz büyük olasılıkla yoğunlaşacak; cesaret gösterirseniz bu size güç verecek ve hayatınızdaki önemini azaltacak).
50. Bir şeyden vazgeçmek istediğinizde yada korktuğunuz bir şeyden kaçındığınızda, aslında sadece korkunuzu daha çok pekiştiriyor ve büyütüyorsunuz. Tam tersine eğer üstüne üstüne giderseniz, daha fazla yapmaya çalışırsanız, büyük olasılıkla problemi ve sorunu azaltacaktır. Örneğin; yutkunma sorunu olan kişiye, yemeği yutmamaya çalışarak çiğnemesi söylendiğinde, yutmayı başaracaktır. Veya bayılmaktan korkan birine, hemen ayağa kalkıp bayılması istendiğinde, bunun olmadığını görebilirsiniz. Hatta biraz da mizah katarak, ‘hadi bakalım ne kadar iyi bayılabileceksin’ şeklinde alaya da alınabilir.
51. Otonom sinir sistemini kontrol etmeye çalışmanın bir yolu da, onun zorlanmayacağını bilmek, zorlamadan kaçınmak ve ona tersini yapmaktadır.
52. Hayal gücünüzü kullanarak (örneğin, rayların üzerinde yürürken aniden size yaklaşmakta olan bir treni, veya bir otobüse yetişmek için koştuğunuzu hayal ederek) otonom sinir sisteminin etkilerini (hızlı nefes alıp – verme, hızlı kalp atışı, göz bebeklerinin büyümesi, vb.) oluşturabileceğiniz gibi; tersi durumda da azaltabilirsiniz.
53. Sizler onaylanmaya susadıkça, azarlanmak sizi dehşete düşürür.
54. Ancak reddedilme, başarısız olmakla eş anlamlı değildir. Yeni bir şeyler için risk alırız, tehlikeyi ve değişimi göze aldığımızda reddedilebiliriz.
55. Sadece monoton ve tekdüze yaşayan insanlar reddedilmeyi yaşamaz. Reddedilme aslında sizin kişiliğinize değil; yapmak istediklerinize ve değişime yöneliktir.
56. Geri çekilme, hayattan kaçış, sosyal ilişkilerden kaçınma ve teslim olma daha az acı verecek bir çözüm gibi görünse de; sonunda bu tür davranışlara ödeyeceğiniz bedel çok ağır olacaktır.
57. Kendi dikkatinizi; kendi içinizden ve kendiliğinizden dışarıya yöneltmek (diğer insanlara, kitaba, müziğe, vb.) yalnızca panik ataklardan kurtulmanıza yardımcı olmaz; aynı zamanda birlikte vakit geçirilecek çok daha ilginç bir kişi haline gelirisiniz.
58. Okşarken ve okşanırken, olumlu sosyal ilişkiler yoluyla endişelerinizi, gerginliğinizi ve korkularınızı giderirsiniz. Okşanmak için okşamanız, verici de olmanız gerekir, en azından kendi sağlığınız için…
59. Başkalarına güvenme ve ait olma sosyal bir ihtiyaçtır ve doyurulmalıdır.
60. Bir başkasını sevmek ve ona aşık olmak, hayatı daha güzel görmenizi, neşelenmenizi sağlayacaktır.
61. Panik atak geçirdiğini diğerlerinin öğrenmemesi için, genelde insanlar eve kapanarak, sosyal ortamlardan kendilerini soyutlarlar. Bu ise panik atakları daha fazla arttırmaktan ve hayatınızı çekilmez kılmaktan başka bir işe yaramaz.
62. Çevrenizde bir sosyal ağ oluşturmaya çalışın. Bu size hem kendi problemlerinizden uzaklaşmayı, hem de hayatı daha pozitif değerlendirmenizi sağlayacaktır.
63. Unutulmaması gereken bir prensip de; panik atak geçiren tek kişi siz değilsiniz. Etrafınızda haberiniz olmasa da veya size söylemeseler de, aynı problemi yaşayan birçok kişi vardır.
64. Pozitif gruplar içinde yer almaya çalışın. Etkili ve başarılı bir grup için olumlu enerji üretimi gereklidir. İnsanlar birbirlerinin daha iyi olduklarını gördükçe, umut olduğunu fark ettikçe, yalnız olmadıklarını ve kendilerinin de o grubun üyesi olduğunu gördükçe hem grupta, hem de kendilerinde olumlu gelişmeler olmaya başlayacaktır.
65. Panik ataklarına duyarlı olan kişiler genelde, çok kolay etki altında kalır. Bu nedenle etrafınızda veya bulunduğunuz grupta olumsuz insanları barındırmayın.
66. Cesaret; zor olan bir şeyi yapmak istemektir. Korkuya rağmen ulaşılması gereken bir amaç için yapılır.
67. Cesaret panik atak söz konusu olduğunda;
a. Kaçma duygusu ortaya çıktığında, bunun geçici olduğunu ve başa çıkmanın en iyi yolunun rahatlamak ve kaçmamak olduğunu bilmektir.
b. Ya panik atak olursa düşünceleri geldiğinde, “ne fark eder, gelirse gelsin, hiç mi yaşamadım” diyebilmektir.
c. Bir yere gitmek isteyip de, panik atak geçirmekten korktuğunuzda, başkalarının önünde aptal durumuna düşmekten çekindiğinizde; “canı cehenneme, kimin umurunda” diyebilmektir.
68. Aslında başkalarının hatalarını ve kusurlarını bağışlamak, kendinizi bağışlamaktır. Eğer birilerini de üzmüşseniz, bunun için özür dileyin, bu sizi rahatlatacaktır.
69. Hayatta her şeyi kontrol altında tutamayacağınızı, sadece olumlu ve iyi şeylere yönelerek kendinizi koruyabileceğinizi unutmayınız. Bunun dışında oluşabilecek kötü şeyler her zaman mümkündür ve çoğu zaman da engelleyemeyiz. Bunlar için de inanç ve iman en iyi ilaçtır.
70. İnsanlar dengede oldukları için genelde değişime karşı dirençlidirler. Değişimin oluşması için, sizleri motive edici kaynaklar bulmalı ve teşvik etmelisiniz. (Örneğin, konsere bilet almak, bir toplantı yada davete geleceğinize söz vermek, vb)
71. Rahatsız olduğunuz ortamlara girerken, bu ortamlarda kendinizi meşgul edecek uğraşılar bulun (Elişi, kitap okuma, müzik dinleme, vb.)
72. Bütün her şeyi planlayın, sonra da rahatlayın ve dikkatinizi elinizdeki işinize verin.
73. Dışarı çıkarken; nasıl göründüğünüze değil, kendinizi nasıl hissettiğinize odaklanmalısınız. Ancak giyiniş ve tarzınız da size ayrı bir rahatlık verecektir.
74. Önemli bir olaydan önce biraz heyecanlı olmak normaldir ve olayın önemi sizin heyecanınızı belirleyecektir. Heyecan ve stres olmadan optimum performansa ulaşmanız mümkün değildir, ancak fazlası da olumsuz etki yapar.
75. Normalden daha fazla heyecan duyduğunuzda, kendiniz için olayın önemini en aza indirecek mantık yürütmelisiniz. Örneğin, dünyanın sonu olmadığını, hayatınızı tamamen etkileyemeyeceğini, vb. Böylece kendinize; bunun bir yarış olmadığını, savaş durumu olmadığını söyleyerek, kendinizi yatıştırırsınız.
76. Panik atak yaşayan kişiler genelde sabırsızdır. Bunu engellemek için zamanınızı iyi planlayın. Örneğin, randevunuz için evden daha önce çıkmayı deneyebilirsiniz.
77. Bir anda tek bir şey yapın, her şeyi bir arada yapmaya çalışmayın.
78. Bilinçli olarak yavaş hareket edin. Bu sizin gerginliğinizi azaltarak, daha sakin olmanızı sağlayacaktır.
79. Ya olursa sorularından kurtulmaya çalışmayın. Hatta bu soruları günün bir saatinde cevaplamak için not alın, hepsine birden zaman ayırarak cevap verin.
80. Ya olursa sorularını cevaplamak için, o konularla ilgili bilgi eksikliklerinizi gidermeye çalışarak, daha fazla detay edinin. Örneğin, trenlerin istasyon aralarında durmasının trafik işaretlerine uymaları gerektiği için olması, uçakların kaza istatistikleri, asansör kazaları ve bozukluklarının giderilmesi gibi.
81. Belirli bir tehlike arzeden durumlarda heyecanlandığınızda yada korktuğunuzda, etrafınıza bakının ve insanları inceleyin. Diğer insanların da endişeli ve korkulu olduklarını göreceksiniz.
82. İnsan olduğunuzu asla unutmayın. Doğal olarak ara sıra sinirlenerek, kızgınlık oluşabilir. Bu anları da sevinçleriniz gibi yaşayın.
83. Olayları kontrol altına alabildiğinizde, bunları kendi isteklerinize göre yönlendirme gücünü de kazanabilirsiniz. Örneğin, yemek düzensizliği olduğunda panik atak yaşayabileceğinizi biliyorsunuz. Yemek düzenini değiştirip panik atak yaşadığınızda, bunun yediğiniz çikolatalar veya içtiğiniz kahveler sonucunda olduğunu, bedelini de ödediğinizi biliyorsunuz.
84. Kendi ben’iniz de dahil olmak üzere, birileri tarafından gözlenmek kişiyi doğru şeyleri yapmaktan uzaklaştıracaktır. Dikkatinizi ve ilginizi dışınızdaki dünyaya çevirin. Örneğin, 10 dakika odada tüm hareketlerinizi, duygularınızı, düşüncelerinizi, nefes alış – verişlerinizi, kalp atışlarınızı çok dikkatle analiz edin. Ne hissederdiniz?
85. Panik ataklarınız için; iyileşmeyi istemelisiniz, sizi iyileştirecek şeyleri yapmalısınız. Hiç kimse bunları sizin için yapamaz.
86. Daha önce yapmayı istediğiniz bir şeye veya ilgi duyduğunuz bir alanda çalışmaya yoğunlaşmaya çalışın. Boş olan zamanlarınızı bu alanlara yöneltin, boşlukları saymaktan çok daha iyi olduğu gibi, panik ataklardan da kurtulmanıza yardım edecektir.
87. Zorlandığınız ve çekindiğiniz konularda dayanma gücünüzü teşvik edin, olumlu yönlerinizi görün ve taktir edin. Başardığınızda bu size büyük bir keyif verecek ve dayanma gücünüzü arttıracaktır.
KAYNAK: http://www.psikologum.com
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2007, 04:59 PM   #8 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 kez İyi ki varsın denildi
sinimus is an unknown quantity at this point
Standart Panik Atak Korkusu

panik atak sorunu bende 17 yaşında ortaya çıktı ailemin boşanması babamla olan kötü ilşkilerim kendimi güvende hiisedememe bianda ailenin tüm yükünün üstüme yüklenmesi vs.. vs.. hergün dersaneye gitmem gerekiyodu ve en fazla ilk derste 2-3 dk durabiliyodum ardınden hemen çıldırcam korkusu ateş basması kusma istediği geliyo o dönem bi kusma problemi yaşadım ve yaklaşık 6-7 kilo verdim sonunda pskiatriye gittim dersanem 1 saatlik bi mesafeydi daha yakın bir dersaneyi seçtim yaklaşık 1 ay kadar xanax kullandım düzenli olarakta cipralex kullanmaya başladım,değil sokağa çıkmak salonda oturamıyodum kalple ilgili bi sorunum yoktu baş dönmesi ve çıldırma hiisi beni rahatsız ediyordu
inanılmaz ağır yaşadığımı düşünüyorum bu devreyi fakat şuan aşağıda anlatıcaklarımı yaparak 1 senede bu sorunlarımdan yüzde 90 oranında kurtuldum

* öncelikle ve kesinlikle ilaçlarınısı düzgün kullanın
*ilaçlarınzı asla aç karna almayın
*gittiğiniz ortamlarda panik atak sorununu olduğunu saklamaya çalışmayın emin olun sizin gibi en az 2yada 3 kişi çıkıyor
*odaklanma çalışmaları yapın örneğin ben karanlık bir odada sadece bir tütsü yakarak tütsünün yanan kısmına odaklanmaya çalışıyordum ve inanılmaz faydasını gördüm
*kendinize ufak uğraşlar bulun; ders sırasında toplantıda sıkılıcağınızdan korka bilirsiniz hatta buna okadar yoğunlaşıp panik olabilirsiniz bunun için tavsiyem saatinize bakıp kendinize biraz zaman tanımanız saatiniz çeyrek geçiyosa tamam yarım olsun izin isteyip çıkarım diye düşünün ve küçük oyunlar dediğim,öreneğin,kalemle önünüzdeki bi yazının bi harfini taşırmadan kalemle doldurmaya çalışın sonra anlatılan konuya yoğunlaşın bunun sonucunda saatiniz yarımı gösterdiğinde zaten siz çoktan panik mevzusunu unutmuş olucaksınız
*panik yaşamak zaten arkanızdan birinin sesizce size yaklaşıp korkutması gibi bişeydir en fazla 10yada 15 sn sürer hemen başka bir konuya yoğunlaşmayı denerseniz 1 dk içinde hiçbi sorununuz kalmaz
*hergün en az bi saat yürüş yapın ve duş alın
*saat 2lere 3 lere kadar uyumayın en geç 12 de uyanmış olun çünkü geçe kalırsanız gece herkez uyuduğunda siz uyuyamazsınız ayrıca yürüyüş yaptığınız için yorulmuş olduğunuzdan hemen uyursunuz
*kalp sorunum yok ama okuduklarıma göre kafeinli şeylerden uzak durun mide yanmasını, gazı kalple karıştırmayın kalp çünkü iman tahtası dediğimiz iki göğüsün arasındaki yerdedir (babam midesinde bi sorun olduğu zaman kalp krizi geçirdiğiniz sanardı ordan biliyorum)
*asla çıldırmazsınız
*asla bayılmazsınız
*asla kötü birşey olmaz
*kalp krizi asla geçirmezsiniz
*asla kimseye zarar vermezsiniz

hepsi bu ..
sinimus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2007, 05:33 PM   #9 (permalink)
Çevirmen
 
lalezar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 385
Tesekkür: 0
109 Mesajinıza toplam 249 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
lalezar is an unknown quantity at this point
Standart Panik Atak Korkusu

bu yazı bana okulda ögrencilerin karşısında pa yaşadıgım günleri hatırlattı..ögretmen olunca bu durum daha zor,izin isteyip çıkamıyosun malesef...bi de küçük bi kasaba ,ögrenciler falan beni havalı buluyolar degişik geliyorum onlara ama benim neyle bogustugumu bilseler çok gülerlerdi...bir önceki teneffüs çok iyiydim aslında..derste ne olduysa kalbim inanılmaz bi hız ve gürültüyle coşmaya başladı,korku anlatılmaz boyutta..çocuklar agzını açmış benim ne diyceeme bakarken....galiba rengim falan acaip attı ki hocam iyimisiniz çocuklarda bi telaş..hurraaaa 3-5 ögrenci hemen yok nerde hepsi birden nöbetçi hocaya haber vermeye koşturuyolar...adamcagız nası koştuysa nefes nefese yere düşmek üzere olan beni havada tuttu...çok afedersiniz tutulacak gibi degilim karnım burnumda hamileyim,80 kiloyum o zaman..neyse sandalyeleri birleştirdi,beni uzattı ayaklarım havada,bileklerimi ovuyo..şimdi gülüyorum ama ögretmen arkadaş baya korkmustu çünkü astım krizi gibi bi türlü nefes alamıyodum,boguluyo gibi çıkan sesleri duyunca...bütün okul başıma toplandı..ay ne rezalet..arkamda konuşan bayan hocaların sesi geliyo kulagıma..hemen eşimi çagırdılar,o ne yapacaksa..neyse geldi bizimki bu duruma alışık oldugundan sakinliği herkesi şaşırttı tabi
yok onun bişeyi iyi o diyo sadece..beni aldıgı gibi eve kapıdan çuval gibi attı...
bu olaydan sonra bana bi ihtimam okulda ,pa oldum dermiyim hiç,dogum yaklaştı oluyo böyle diyorum herkese,önemli degilmiş desemde sanırım ögrtmen odasındaki bazı sivri tipler buna inanmadı..ne berbat bişey şu panik durumlar..insan bunu yönetmeyi zamanla ögreniyo..
lalezar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2007, 09:57 PM   #10 (permalink)
Çevirmen
 
lalezar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 385
Tesekkür: 0
109 Mesajinıza toplam 249 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
lalezar is an unknown quantity at this point
Standart Panik Atak Korkusu

duygularım ordan baya belli oldu sana galiba..niye kızayım...aklımdan geçenleri söylüyosun... .yorumun için sagol....
lalezar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« Panik Atak Nedir? | - »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Panik Atak Korkusu

Korku ve Fobiler Cd'leri ve Panik Atak Korkusu Panik Atak Korkusu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Normalde beynmizin bizim bilinçli olarak kullandığımız kısmı cevizin ince kabuğu gibidir.Asıl bilinçaltı ise cevizin kendisidir.Böyle bir benzetme yapmış DoçDr Nusret Kaya... Aslında bilinçaltımız biz farkında olmadan her gün yüz milyonlarca iş yaparlar.Biz o işlerin farkında bile olmayız.Ne nereye gidecek hangi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Panik Atak Korkusu telkin cd indir izle İstanbul Panik Atak Korkusu nerededir kimdir Panik Atak Korkusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Panik Atak Korkusu hipnoz Panik Atak Korkusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Panik Atak Korkusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Panik Atak Korkusu kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.