Bir diger pratik affetmek yöntemi
Bu yontem mumkunse bir eşle de yapilabilir.yalniz da çalişilabilir..
Derin nefes alin ve gevşeyin,affetmek istediğiniz kişiyi gözünüzde canlandirin.
''affetmek istediğim kişi .......dır. ve seni ....... için affediyorum.''
(ÖRN:affetmek istediğim kişi annemdir.../babamdir..ve seni üniverseteye gitmeme engel olduğun için..../benim düşüncemi dinlemediğin için affediyorum)
tekrar tekrar soyleyin..
Bazi kişiler icin affedebileceginiz bir cok şey,bazilari için de bir iki şey olacaktir.
eger bu çalişmayi bir eş ile yapiyorsaniz. o kişi size
''teşekkür ediyorum.ve artik seni özgür birakiyorum'' desin..
Yalnizsaniz,affettiğiniz kişinin size bunlari söylediğini hayal edin..
Çalişmayi en az 5-10 dk sürdürün.
Yüreğinizde sizi kiran duygularin kalıp kalmadiğini arastirin.hissedin..
varsa defedin gitsin.
Ve kendinizce rahatladiginizi hissettiğiniz yerde arinabildiginiz kadar arindiginizi hissettiginiz yerde,
dikkatinizi bu kez kendinize verin
ve yüksek sesle şöyle deyin:
'' .......... için kendimi affediyorum''
(ÖRN:giirişken biri olmadiğim.../sosyal biri olmadiğim.../yalan sölediğim için.../bencillik yaptiğim için../sınıfta kaldığım için... kendimi affediyorum)
5 dk kadarda bu aliştirmayi yapin.
AFFEDERKEN ZORLANIYORSAK
İçimizde köşede bucakta kalmiş çöplükleri de temizlemek için haftada en az bir kez bu aliştirmalari yapmaniz yararlidir.
Bazilari sizin icin cok basit olacaktir..bazilari biraz uğrastiracaktir.
Bir direnc bir sıkışmışlık hissedip hala affedemediğinizi düsündüğümüz anlarda,
Bu sıkışmışlığı değiştirmek istermiydim? diye kendinize sorun..
yanit kisa olmalidir hayir yada evet hic farketmez.
Onu değiştirmek istemeyi birakabilir miydim?
(evet/hayir)
birakir miydim?
(evet/hayir..)
Ne zaman?
yanit israrla hayir ise Bu sıkışmışlığa bir muddet tutunmaya kendinize izin verin..onunla cebelleşmeyin..
sonra da
''bu sıkışmışlığa tutunmayi artik bırakabilir miydim?''
diye sorun o esnada zaten rahatlayacaksiniz..
yada
bu direnme hissine kabul verebilirmiydim?
(evet bir direnme var)
onu orada olmasina sadece izin verebilirmiydim?
(tabiki)
sonra, onu birakabilir miydim?
(evet)
birakirmiydim?
(evet)
ne zaman?
...
sonra affetmeye kaldiğiniz yerden devam edebilirsiniz..
Kendinize bu sorulari sorarken affederken,dirençleri birakirken yada başka herhangi bir konuda gevşerken kendinize ait özel bir hiziniz vardir..
Bu hizi en iyi siz bilirsiniz..en rahat hangi şekilde bıraktiğinizi hissediyorsaniz o hizda o çabuklukta sorun..
Biraktiğiniz anda yada affettiginiz anda hissedilen en belirgin his hafiflemedir..midenizin ustunden yada gögüs kafesinizden dişariya çikan bir enerjidir..
bu enerji her duyguda değişiktir..affetmekte değişik bir enerji akışı, dirençlerde değişik akış,korkularda değişik..
bu duygulari taniyabilmek kesfedebilmek, başarabilmek, özgürleşebilmek bu yolculuk oldukca zevklidir..
Bazı olumsuz duygulara altta yatan başka korkulardan dolayı tutunup kalabiliriz.
mesela affetmekte zorlanabiliriz..işte bu zorluluk derecesi dirençtir..hiç bir enerji akmaz yada belli belirsiz akar..
Fakat herzaman bu sorulari sormaya ilk başladiğinizda genelde ilk akiş hafiftir belli belirsizdir..
Konsantre oldukca,ilerleyen dakikalarda ise rahatlama ve özgürleşme hissi daha ve daha güçlü olacaktir..
Onun icin bu sorulari en az 5-1o dk gibi süreler biçilerek defalarca sormaniz, birakmalari defalarca yapmaniz önerilir..
Bunun zorluk derecesini arttirmak istemiyorsak tek zorluk olabilecek bu sıkışmışlığa da direnmeyi birakmamiz gerekir.
sonrası çorap soküğü gibi gelecektir.
Bu basit affetme aliştirmasini en azindan haftada bir kez yaptiğinizda bir gün olumsuz duygularınızın birdenbire yok olduklarını goreceksiniz..
Ve bu aliştirmayla ilgili ilişkilerinizde ve öncelikle kendi içinizde ve bakiş açinizda önemli gelişimler değişimler olduğunu göreceksiniz..