Kuantum ve DinSerbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Kuantum ve Din Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Alıntı:
blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı
SAYIN armenak'ın SANIRIM BU YANITLARI ALMAMASI GEREKİYORMUŞ Kİ HEPSİ GÖNDERME AŞAMASINDA SİLİNDİ
.................................................. .................................................. ................................................
merak ettim neden almamasi gereksin?
bunun nedenini bende bilmiyorum açıkçası... bir buçuk saat yanıt yazdım fakat gönderirken üye giriş ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi | |
|
12-10-2009, 10:07 PM
|
#11 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 33
64 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı
SAYIN armenak'ın SANIRIM BU YANITLARI ALMAMASI GEREKİYORMUŞ Kİ HEPSİ GÖNDERME AŞAMASINDA SİLİNDİ
.................................................. .................................................. ................................................
merak ettim neden almamasi gereksin? | bunun nedenini bende bilmiyorum açıkçası... bir buçuk saat yanıt yazdım fakat gönderirken üye giriş paneli çıktı ve bilgileri girince online oldum ama giriş olunca metin silinmiş oldu...
muhtemelen ya kendisinin bulması gerekiyor ya da bu bilgileri bilmesi ona zarar verebilirdi belki de o bilgileri negatif anlamda kullanabilirdi veya bu siteye giren ziyaretçiler bilgileri negatif anlamda kullanabilirdi...
sonuçta hiç olmayacak bir şey oldu ve bu değerli olduğunu düşündüğüm bilgileri yayınlayamadım... buna en çokta ben üzüldüm aslında o kadar emek boşa gitti... yapacak bir şey yok malesef bir daha o kadar şeyi yazmayı da göze alamam bayaa uzundu... Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
12-10-2009, 10:12 PM
|
#12 (permalink)
| Guest | Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: OzynS Nickli Üyeden Alıntı
bunun nedenini bende bilmiyorum açıkçası... bir buçuk saat yanıt yazdım fakat gönderirken üye giriş paneli çıktı ve bilgileri girince online oldum ama giriş olunca metin silinmiş oldu...
muhtemelen ya kendisinin bulması gerekiyor ya da bu bilgileri bilmesi ona zarar verebilirdi belki de o bilgileri negatif anlamda kullanabilirdi veya bu siteye giren ziyaretçiler bilgileri negatif anlamda kullanabilirdi...
sonuçta hiç olmayacak bir şey oldu ve bu değerli olduğunu düşündüğüm bilgileri yayınlayamadım... buna en çokta ben üzüldüm aslında o kadar emek boşa gitti... yapacak bir şey yok malesef bir daha o kadar şeyi yazmayı da göze alamam bayaa uzundu... | bu bilgiler ona zarar verebilirdi
negatif anlamda kullanabilirdi
siteye giren ziyaretciler negatif anlamda kullanabilirdi
bunlar sizin kafada kurduklariniz olmasin? |
| |
12-10-2009, 10:20 PM
|
#13 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Din ve siyaset kişiye özgü konulardır.Genelde zaten bu tür tartışmalar bir yere varmaz.Herkesin kendince bir görüşü vardır.
Sanıyorum Ozyns yazısını yazarken forum onu hareketsiz gördüğü için çıkış yapti sanarak dışarı atmış.Bu nedenle uzun yazilar yazarken mutlaka göndermeden önce kopyalayınız. | Offline
| |
12-10-2009, 10:41 PM
|
#14 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 1
10 Mesajinıza toplam 61 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin bak ben de merak ettim şimdi. ama artık cevap yazmam. bu konuyu kapatıyorum. bunlar bana göre kapitalizmin bir sempatik oyunu. nasıl ki aydınlanma dini yendi ve yeni dünyayı yarattı. sonra bu yeni dünyanın tahtına oturan kapitalizm varlığı sürdürmek için yeni yollar aradıysa işte bu da o oyunlardan biri. avrupa ve amerika artık ciddi bir bunalımın eşiğinde bu bunalım kapitalizmin sonu olabilir. bu yüzden insanlara oyalanmaları için yeni bir oyun yaratmaları gerekir. bu oyun manevi olmalı çünkü bunalım temel nedeni bu maneviyatın eksikliğidir. kapitalizm yarattığı bencil aç gözlü ilkesiz insanla başı fena halde dertte. bunun çözümü hristayanlık olamaz. çünkü hristiyanlık evvellce kapitalizme çokça yandaşlık etmişti. bakın amerikada köleciğin tarihine. ya da sanayi devrimi sonrarı avrupaya. marx neden dini inkar etmesin ki. çünkü en adicesini gördü yaşadığı çağda. dikkat edin arkadaşlar. kapitalizm insanların isteklerinin sınırsızlığıyla aç gözlülükle ayakta durur. şimdi bu tekniklere bakın. hepsi de isteklere ulaşmayı vaat eder. bir de manevi bir alandan bahseder ki kapitalizmin kirli yüzü görünmesin. ama altında kapitalizmi yaşatan doymak bilmez istek vardır. kendi hayatlarınıza bakın demelerinizden biri başarılı olduğunda yenisini sonra daha iyi ve daha yenisini istemiyor musunuz. işte o zaman kapitalizm yanı başınızda. asıl yabancılaşma budur. bir de pozitif düşünce olumlama iyimserlik falan derler. ya arkadaşlar açın islam tarihine bakın taa peyganberden beri bunlar söylenir. allah insanın kalbine göre verir boşuna denmemişti. açın mevlananın mesnevisine bakın başından sonuna bu iyimserlikle ilgilidir. en katı islam filozofu gazali bile kötü yoktur saklı iyilik vardır der. biz hala ne diye kapitalizmin oyunlarıyla uğraşalım. bu kapitalizm olacak illet bize duayı da yanlış öğretti. dikkatinizi toplayın ve bakın bizim toplum duayı bir acizlik olarak görüyor. çünkü ne zaman başımız sıkışsa aciz duruma düşsek o zaman sarılıyoruz dua ya. ne mücade etmek var ne savaşmak. avrupa insani değerleri koca bir çukura gömdüğünde biz elimiz kolumuz bağlı dua ettik. biz sadece duayla yetinmeyip mücadele verdiğimizde dünya biz müslümanlardan soruluyordu. avrupa ise dev kiliselerde dogmalarıyla karanlık bir çağ yaşıyordu. uzun zaman önce roller değişti. eli kolu bağlı dua etmek duanın özüne de aykırıdır. dikkat edin dualarımız hep bir nedene bağlıdır. dur bakalım bir dön bak ettiğn duaya acaba duan allahın iradesiyle çelişiyor mu çelişmiyor mu. buna bakmayız çünkü yabancılaşmışız, kapitalizm bize doymak bilmez bir benciliği kabul ettirmiş. sonra allah duamı kabul etmedi diye umutsuzluğa düşeriz. eee sen umudunu kesersen allah senin duanı niye kabul etsin. bilinçaltınızı zorlayalım arkadaşlar göceğiz ki orada koca bir umutsuzluk var. duaya karşı. çünkü basifize olduğumuzda başvuruyoruz duaya. bir de bize öğretilen bir şey daha var. dua etmek için iyi bir müslüman olmak gerekir. hiç de değil açın bakın allahın isimlerine orada "rahman" diye bir sıfat var. ve o tüm insanlığı kapsar inanan inanmayan herkesi. ayrıca yukarıda arkadaşlarım manevi bir alanda tanrıya yaklaşmaktan bahsediyor. sizce umudunu kesmeksizin her sabah her akşam dua eden tanrıdan uzaklaşır mı. biz duayı biçimsizleştirip içini başalttıkça kapitalizm kazanır. çünkü istediği insanı yaratmıştır. bencil insanı. ben burada hiçbir şey tebliğ etmiyorum haddim değil. üstelik hepiniz okumuş yazmış insanlarsınız. ben sadece bize sunulan bu yemeği yemeden önce biraz düşünmek gerektiğini savunuyorum. bunlar dogma değil olamaz da ayrıca. mesale marxı okumak gerektiğini güşünüyorum. tarihe bakmak falan. en büyük aydınlanma kendini bilmektir. tarih bilmeden felsefeye bakmadan dine şüpheyle yaklaşmadan, onu derinlemesine incelemeden spritüelle falan olacak iş değil kendini bilmek. sonra aradaşım diyor ki spiritüel olarak senin için mümkün olmayan bir şey zaten olmazmış. e ben benim için mümkün olan şeyi emekle ter dökerek kazanamaz mıyım. dünyadaki en büyük değer emektir arkadaşlar. işte kapitalizm bunu yok etmeye çalıyor. emeğin değerini kimliksizleştiriyor. böylece ucuzlaştırıyor emeği. emeğe sahip çıkmayı yok ediyor ve doğal olarak hakkımız olana kendince değer biçiyor. bizde boynu bükük kabul ediyoruz. sonra yoksullaşınca değersizleşince tanrıdan intikam alıyoruz. çoğu psikolojik sorunun altında yatan bu intikam duygusudur. bir dayanak bulamıyoruz kendimize ve ya kapitalizmin içinde boğuluyoruz kimliksiz değersiz aç gözli biri olarak ya kafayı yiyiyoruz ya da böylesi şeylere umut bağlıyoruz. | Offline
| |
12-10-2009, 10:52 PM
|
#15 (permalink)
| Guest | Cevap: matrix'e hükmedin Almanya rda üçüncü
Almanya’nın Bayreuth kentinde bulunan r Edenlerin Yakınlarına Yardım Kuruluşu (AGUS-Angehörige um Suizid) örgütünün son açıklamalarına göre Almanya’da her 47 dakikada bir insan r yoluyla yaşama veda ediyor. Alman Psikiyatrik Toplumu (Deutsche Gesellschaft für Psychiatrie“) tarafından sunulan resmi verilere göre 2002 yılında Almanya genelinde 8.106’sı erkek, 3.057’si kadın, toplam 11.163 insan r sonucu hayatını kaybederken, 2007 yılında toplam 9.402 insan r sonucu (bunlardan dörtte üçü erkek, dörtte biri ise kadınlardan oluşmaktadır) yaşamını yitirdi. r edenlerden yüzde 14’ü, 15- 24 yaşları arasında. 2007 yılında 100.000’e yakın insanın da r girişiminde bulunduğu tespit edildi.
Almanya bu r oranı ile dünya r istatistiklerine göre Litvanya ve Rusya’dan sonra dünya genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Almanya’da r sonucu ölenlerin sayısı trafik kazası, uyuşturucu, cinayet gibi vakalardan ölenlerden çok daha fazla. r eden 10 kişiden 8’i r girişimini önceden ailesine ve arkadaşlarına yazılı, sözlü ya da ima ederek bildirirken, r eden erkeklerden dörtte üçü arkasındabir veda mektubu bırakıyor.
Araştırmalara göre r gerekçeleri şöyle: Depresyon, suçluluk duygusu, özel ilişkiler, aşırı maddi borçlanma, arkadaşlık veyahut aile içi ilişkilerde yaşanan sorunlar, tecavüz, esrar ve alkol bağımlılığı, siyasi (r komandoları), kendisini yaşlı, aile yakınlarına muhtaç ve onlara karşı bir yük olarak görme, ölüm sonucu kaybedilen bir insan ile tekrar buluşma/ birleşme umudu, çevre ve aileyi protesto etmek ya da intikam alma isteği. Alman Tıp Araştırma Merkezi’nin son açıklamalarına göre; insan beyninde “Serotonin” isimli “Neurotransmitter” maddesinin eksik olmasından dolayı yaşanan genetik bozukluk r girişimlerinin yaşanmasında en belirgin risk faktörünü oluşturuyor. |
| |
10-11-2009, 08:59 PM
|
#16 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 511
216 Mesajinıza toplam 1,270 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin istemeyi unutuyoruz da o yüzden Allah bize vermiyor. isteyin vereyim diyor.bir yandan isterken diğer yandan bilinç altımızdan bize vermemesi için bir güçlede ittiğimiz zaman vermiyor .sağlığı ilgi görmek için , parayı acınmak için ,mutluluğu kaybetmekten korktuğumuziçin itebiliyoruz bir yandanda ..işte düşünce yapını açarak bunlardan kurtuluyorsun..tabi kurtulmak için kendini ikna edebilirsen..Allah bizi yaratırken diğerlerinden farklı olarak bize istemeyi ,yani hür iradeyi işte bu yüzden vermiş.. | Offline
| |
10-11-2009, 11:37 PM
|
#17 (permalink)
| Çevirmen
Tesekkür: 173
59 Mesajinıza toplam 301 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: yüsra Nickli Üyeden Alıntı
istemeyi unutuyoruz da o yüzden Allah bize vermiyor. isteyin vereyim diyor.bir yandan isterken diğer yandan bilinç altımızdan bize vermemesi için bir güçlede ittiğimiz zaman vermiyor .sağlığı ilgi görmek için , parayı acınmak için ,mutluluğu kaybetmekten korktuğumuziçin itebiliyoruz bir yandanda ..işte düşünce yapını açarak bunlardan kurtuluyorsun..tabi kurtulmak için kendini ikna edebilirsen..Allah bizi yaratırken diğerlerinden farklı olarak bize istemeyi ,yani hür iradeyi işte bu yüzden vermiş.. | Sanırım aradığım cevabı bu yazında buldum yüsra. Teşekkür ederim. Ben de aslında kuantum düşünce yönteminde Allah'ı koyacak yer bulamamış, bir süre bunu düşünmeyerek bir önyargı oluşturmadan araştırmama devam etmiş ama diğer bir yandan da oldukça merak etmiştim. Ve kafamda mantıklı bir bağlam bulamadım. Bir yandan gerçekten kuantuma inanıp hayatını değiştirdiğini görünce bir Allah inancından çok kendine inancın, kuantuma ve yapabileceklerine olan güvenin artıyor. Ve bir bilimsel gerçekle din arasında sıkışıp kalmak da mümkün bu aşamada.
İsteyen kuantuma inanır, isteyen Allah'ın verdiklerine.. Peki kuantum düşünce yönteminin veya secretın Allah'ın bizim bilincimize ve irademize verdiği bir nimet olduğunu düşünmek isteyenler dini bu düşünce sistemine bu şekilde koymuş olabilecekler mi?
Allah, inancımıza göre "isteyin vereyim" buyurmuş. Peki bilinçaltımız ve bilinçli gerçekliğimiz istediğimiz şeyin imkansızlığına inanırsa veya bilinçaltımızda istediğimiz şeyin tam tersine odaklandıysak doğru istemeyi nasıl başarabiliriz? Yanlış şeyler isteriz ve o istediğimizi sandığımız ama istemediğimiz şeyleri Allah bize verir diyebilir miyiz bu durumda? Eğer mutlu bir gelecek hayali kurarak Allah'a bunu istediğimizi iletebiliyorsak kalbimizle ve Allah da "OL!" diyerek gerçekleştiriyorsa bizim için bu hayali..bence o zaman bunu diyebiliriz.
Kuantum Düşünce Yöntemine inananlar kuarkların ve enerjilerin ve frekansların hayatımıza yön verdiğini savunabilir, bu bilimsellikte Allah'a yer de bulabilir. Bulamayanlar için, "Kuantum Yaklaşımı Allah'ın hükmünü, yaratma gücünü yok sayarak insanda varmış gibi gösteriyor" diye düşünenler için Kuantum Düşünce Yöntemini Allah'ın istediklerimizi vermesi için kullanabileceğimiz bir araç olarak ifade etmek de iç rahatlatıcı olabilir. Çünkü bir çok insan beyniyle birşeyleri yapabileceğine inanmak isterken ve kaderinin ellerinde olduğunu hissetmeyi tercih ederken bir yandan da dini hükümleri yok saymak istemeyecek hatta bundan rahatsız olacaktır..
Bu konuda cevap arayanlara yardımcı olmaya çalıştım. Umarım inançlarınız ne yönde olursa olsun kafanızdaki bazı soru işaretlerini kaldırabilmişimdir. | Offline
| |
11-11-2009, 08:16 AM
|
#18 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 146
188 Mesajinıza toplam 669 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: yüsra Nickli Üyeden Alıntı
istemeyi unutuyoruz da o yüzden Allah bize vermiyor. isteyin vereyim diyor.bir yandan isterken diğer yandan bilinç altımızdan bize vermemesi için bir güçlede ittiğimiz zaman vermiyor ... |
Bu yazilana tamamen katiliyorum. Guzel bir yorum. Bilincin direncini kirmak icin de telkinler yeter. Yani bence subliminal telkinler ve dua the secrette olan bilgilerden daha gercekci ve inancima uygun. Ve ayni zamanda Allah istediklerimizi bizim icin hayirli olmayacaksa da vermeye bilir. Yani o paralarin sonucu insanin hayati kararacaksa vermemesi daha iyi degil mi?
Ben sahsen boyle dusunuyorum. The Secrette yazilanlara inanmak insani dinden cikarir mi? Yani bu Allaha ortak kosmak mi? Iste bence bir cok insani bu noktada tereddut icine salan da bu. Tabii the secrette cok gulunc seyler de var o ayri. Yerden tas aldim bana ugur getirdi. Hatta magarada yasayan insanlar bile buna gulup gecerdi bence.
Quantum fizigin ilmi boyutu anlaya bildigim kadariyla maddenin en kucuk zerresinin enerji oldugudur. | Offline
| |
11-11-2009, 06:00 PM
|
#19 (permalink)
| Teğmen
64 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı
bu bilgiler ona zarar verebilirdi
negatif anlamda kullanabilirdi
siteye giren ziyaretciler negatif anlamda kullanabilirdi
bunlar sizin kafada kurduklariniz olmasin? | bu konuya bayadır girmiyordum... mesajınızı yeni gördüm... öncelikle tabiriniz gerçekten nefaket kuralları içerisinde değerlendirilmesi zor bir içeriktedir...
gerçekten bazı konularda çok iyi olduğuma inanıyorum bunu çıkacak olan kitabımda da görebilirsiniz... düşünce ve bazı güçlerin ne kadar farklı şeylere yol açabileceğini (yaşam bitirmeye kadar) hatırlatmakta fayda var... ben belki bir arkadaşın aydınlanması adına yanıt veririm ama başka birileri bunu egoları yönünde veya evrenin işleyişine zarar verici şekilde kullanabilirler...
ben bu karmaya giremem... bu sorumluluğu üstüme almam, alamam...
HZ. Mevlana'nın bir sözü vardır "Sen ne kadar bilirsen bil anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır..." diye... bu belki çok iddialı ama bir o kadar da şu anki durumu en gerçek şekilde açıklayan sözdür... ayrıca kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez alakadar etmez ama birşeyleri çok taraflı araştırmadan sonuca bağlamak veya birilerine emir verir gibi sanki herkese birşeyler anlatmak, kafalarındaki soruları açıklamak zorundaymışız gibi mesajlar yazmak en ironik, ilginç bir o kadar da sinir bozucu bir durumdur... Alıntı: hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Din ve siyaset kişiye özgü konulardır.Genelde zaten bu tür tartışmalar bir yere varmaz.Herkesin kendince bir görüşü vardır.
Sanıyorum Ozyns yazısını yazarken forum onu hareketsiz gördüğü için çıkış yapti sanarak dışarı atmış.Bu nedenle uzun yazilar yazarken mutlaka göndermeden önce kopyalayınız. | Muhtemelen haklısınız... Ben yazdığım her şeyi kopyalarım bilgisayarıma kaydederim ama bu sefer tam gönderirken kopyalama olayı aklıma geldi ve malesef çok geç kalmıştım... İlginize teşekkür ederim... Savunduğum bir tek olay var ki, çok yönlü araştırma yapmadan bu budur denmemlidir... İşte bunu başardığımızda Atatürk'ün Türkiyesi olacağız... | Offline
| |
11-11-2009, 06:36 PM
|
#20 (permalink)
| Teğmen
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: armenak Nickli Üyeden Alıntı
bak ben de merak ettim şimdi. ama artık cevap yazmam. bu konuyu kapatıyorum. bunlar bana göre kapitalizmin bir sempatik oyunu. nasıl ki aydınlanma dini yendi ve yeni dünyayı yarattı. sonra bu yeni dünyanın tahtına oturan kapitalizm varlığı sürdürmek için yeni yollar aradıysa işte bu da o oyunlardan biri. avrupa ve amerika artık ciddi bir bunalımın eşiğinde bu bunalım kapitalizmin sonu olabilir. bu yüzden insanlara oyalanmaları için yeni bir oyun yaratmaları gerekir. bu oyun manevi olmalı çünkü bunalım temel nedeni bu maneviyatın eksikliğidir. kapitalizm yarattığı bencil aç gözlü ilkesiz insanla başı fena halde dertte. bunun çözümü hristayanlık olamaz. çünkü hristiyanlık evvellce kapitalizme çokça yandaşlık etmişti. bakın amerikada köleciğin tarihine. ya da sanayi devrimi sonrarı avrupaya. marx neden dini inkar etmesin ki. çünkü en adicesini gördü yaşadığı çağda. dikkat edin arkadaşlar. kapitalizm insanların isteklerinin sınırsızlığıyla aç gözlülükle ayakta durur. şimdi bu tekniklere bakın. hepsi de isteklere ulaşmayı vaat eder. bir de manevi bir alandan bahseder ki kapitalizmin kirli yüzü görünmesin. ama altında kapitalizmi yaşatan doymak bilmez istek vardır. kendi hayatlarınıza bakın demelerinizden biri başarılı olduğunda yenisini sonra daha iyi ve daha yenisini istemiyor musunuz. işte o zaman kapitalizm yanı başınızda. asıl yabancılaşma budur. bir de pozitif düşünce olumlama iyimserlik falan derler. ya arkadaşlar açın islam tarihine bakın taa peyganberden beri bunlar söylenir. allah insanın kalbine göre verir boşuna denmemişti. açın mevlananın mesnevisine bakın başından sonuna bu iyimserlikle ilgilidir. en katı islam filozofu gazali bile kötü yoktur saklı iyilik vardır der. biz hala ne diye kapitalizmin oyunlarıyla uğraşalım. bu kapitalizm olacak illet bize duayı da yanlış öğretti. dikkatinizi toplayın ve bakın bizim toplum duayı bir acizlik olarak görüyor. çünkü ne zaman başımız sıkışsa aciz duruma düşsek o zaman sarılıyoruz dua ya. ne mücade etmek var ne savaşmak. avrupa insani değerleri koca bir çukura gömdüğünde biz elimiz kolumuz bağlı dua ettik. biz sadece duayla yetinmeyip mücadele verdiğimizde dünya biz müslümanlardan soruluyordu. avrupa ise dev kiliselerde dogmalarıyla karanlık bir çağ yaşıyordu. uzun zaman önce roller değişti. eli kolu bağlı dua etmek duanın özüne de aykırıdır. dikkat edin dualarımız hep bir nedene bağlıdır. dur bakalım bir dön bak ettiğn duaya acaba duan allahın iradesiyle çelişiyor mu çelişmiyor mu. buna bakmayız çünkü yabancılaşmışız, kapitalizm bize doymak bilmez bir benciliği kabul ettirmiş. sonra allah duamı kabul etmedi diye umutsuzluğa düşeriz. eee sen umudunu kesersen allah senin duanı niye kabul etsin. bilinçaltınızı zorlayalım arkadaşlar göceğiz ki orada koca bir umutsuzluk var. duaya karşı. çünkü basifize olduğumuzda başvuruyoruz duaya. bir de bize öğretilen bir şey daha var. dua etmek için iyi bir müslüman olmak gerekir. hiç de değil açın bakın allahın isimlerine orada "rahman" diye bir sıfat var. ve o tüm insanlığı kapsar inanan inanmayan herkesi. ayrıca yukarıda arkadaşlarım manevi bir alanda tanrıya yaklaşmaktan bahsediyor. sizce umudunu kesmeksizin her sabah her akşam dua eden tanrıdan uzaklaşır mı. biz duayı biçimsizleştirip içini başalttıkça kapitalizm kazanır. çünkü istediği insanı yaratmıştır. bencil insanı. ben burada hiçbir şey tebliğ etmiyorum haddim değil. üstelik hepiniz okumuş yazmış insanlarsınız. ben sadece bize sunulan bu yemeği yemeden önce biraz düşünmek gerektiğini savunuyorum. bunlar dogma değil olamaz da ayrıca. mesale marxı okumak gerektiğini güşünüyorum. tarihe bakmak falan. en büyük aydınlanma kendini bilmektir. tarih bilmeden felsefeye bakmadan dine şüpheyle yaklaşmadan, onu derinlemesine incelemeden spritüelle falan olacak iş değil kendini bilmek. sonra aradaşım diyor ki spiritüel olarak senin için mümkün olmayan bir şey zaten olmazmış. e ben benim için mümkün olan şeyi emekle ter dökerek kazanamaz mıyım. dünyadaki en büyük değer emektir arkadaşlar. işte kapitalizm bunu yok etmeye çalıyor. emeğin değerini kimliksizleştiriyor. böylece ucuzlaştırıyor emeği. emeğe sahip çıkmayı yok ediyor ve doğal olarak hakkımız olana kendince değer biçiyor. bizde boynu bükük kabul ediyoruz. sonra yoksullaşınca değersizleşince tanrıdan intikam alıyoruz. çoğu psikolojik sorunun altında yatan bu intikam duygusudur. bir dayanak bulamıyoruz kendimize ve ya kapitalizmin içinde boğuluyoruz kimliksiz değersiz aç gözli biri olarak ya kafayı yiyiyoruz ya da böylesi şeylere umut bağlıyoruz. | ohoo sen coşmuşsun yahu :D dinden felsefeden grip kapitalizmden çıkanı ilk defa görüyorum :D
normalde cevap vermeyecektim çünkü bir önceki mesajda HZ. Mevlana'dan güzel bir söz var onu tekrar tekrar yazmanın yıpratma olacağına inanıyorum...
fakat demişsin ki "...sonra aradaşım diyor ki spiritüel olarak senin için mümkün olmayan bir şey zaten olmazmış. e ben benim için mümkün olan şeyi emekle ter dökerek kazanamaz mıyım. ..." ben bu kadar amacını belli etmeyen bozuk ve saçma bir cümle kurmadım kuramamda... çünkü buradaki anlam spritüel ol sonra yat... böyle bir şey yok... spritüel zaten olunmaz :D çünkü her madde spritüel kavramında değerlendirilir... anlatmak istediğine de gelirsek spritüelizmde yapılan tüm aktivitelerde ciddi bir emek vardır.. en önemlisi kendini, düşüncelerini kontrol etmek vardır... bunlar taş taşımaktan daha ciddi bir emek ister aslında bu birazda emek kavramının ne olduğuna bağlı senin zihninde... eğer fiziksel bir şey emek ise o iş baştan yatar... çünkü asıl emek beyinde olur... örnek ise bir eşyayı taşırsın... o eşya orada durur değil mi? ama değişime evet dediğin anda düşünceni ne kadar taşırsan taşı (ilk zamanlar) o hareket eder, kayar tutamazsın... en önemli başka bir örneği cinsellik konusunda verebiliriz... (tabii ki de bu herkes için geçerli değildir)... eğer çocukluğunda kadınlara bir obje gözüyle bakılan bir yerde büyümüşsen ergenlikten sonra sende böyle biri olursun... derken bu senin evliliğine ailene zarar verir ve sen değişim istersin işte gerçek emek o anda başlar... bu değişim için bir emektir... bir daha hiç bir kadına cinsel obje gibi olmadığını, herkesin bedenine saygı duymaya başladığın anda emeklerin meyvesini verir... bunun da sonucunda ödüllendirilirsin... bu mesela çocuklarının sıcak bir kucaklaması olur veya çok istediğin bir ayakkabı olur belki sevgi dolu bir eş... yani bu senin isteklerine bağlı...
bu hayatta öğrenmemiz gereken dersler var... bu dersleri eğer başarıyla verirsek (bu hiç kolay değildir çünkü bilinç altı, üstü bir sürü duygusal engel vardır) karne hediyesi alırız...
devamı kitabımdadır :)
armenak kardeşim (kinaye amaçlı yazmadım) sen de başkaları da hiç bir şeyi umursamak, öğrenmek veya muhalif olarak başkalarını dürtme sorumluluğunda, görevinde değilsiniz... istediğin şeye inanırsın, uygularsın... önemli olan şey hayatta ne olduğun... savunduğun değerleri sözde değil gerçekten yürekten uygulayabiliyormusun? önemli olan şey budur... yoksa Allah hiç bir zaman gelipte sen dua etmedin seni cehenneme atacağım demez... çünkü yarattığı bir parçasını niye acı çektirsin ki? aslında bir bakıma şu da var eğer sen hayatın boyunca düşünce ve fiziksel olarak negatif bir şey yapmamışsan (tüm duygulardan başlayarak, özellikle de cinsellik konusunda) zaten dinli imanlı olmasanda korkacağın birşeyin olmaması gerekir... çünkü temizsindir... başkasına da bunu kanıtlamak zorunda değilsindir... kendin bil, bunun rahatlığıyla dur yeter... gerisine gerek yok... hadi kendine çok iyi bak ;) | Offline
| | | |