selam günlüğüm
bir hafta aradan sonra beraberiz bebiş hasta biraz moralsizim hafta sonu uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım ziyarete geldi bende değişimleri farketti bende onu telkinlerle tanıştırdım bu arada bana geçmişimi hatırlattı bi düşündüm :.....
kayınvalidem benim hep kendi tarzında giyinmemi ister ve ben onun memleketine gittiğimde o tarz giyinirdim ama o zamanda o mutlu ben mutsuz olurdum başörtümü bile onun ve kayınbabamın istediği gibi bağlamamı isterdi yazları biz tatile girer girmez hop doğru niğdeye biz derken ben ve bebek çünki eşimin izini benimki kadar uzun diil o gelmezdi bende baskı ile çekindiğimden giderdim aslında hiç istemezdim gitmeyi ama diyemezdim bir ay boyunca orda ona hizmet ederdim o sizin anladığınız tatil deyince deniz güneş mistik yerler falan yok halbuki ben kızken babam bizi türkiyenin dört bir yanına götürdü şimdi farklı kültürde bir ailenin içinde ezgin anadolu kadını rolünü üstlenmem isteniyordu onlarn tatil anlayışı sabah akşam ev işleri , kardeşlerini ziyaret ve hayat kültürleri farklı ceplerinde para var ama rezillik diz boyu kendi istemediğim şekilde giyiniyor ve davranıyordum resmen rol yapıyordum mecburi oynuyordum bu rolü bide bazen kayınvalidem kardeşleri ile üstüme gelirdi konuşmama herşeyimekarışırdı dominant bir kadındı vede ilkokul mezunu o haliyle bana senin öğretmen olman hiç önemli diil benim için ev kızı olsanda farketmez diyordu
bendende gık çıkmıyordu
eşimede aynı şekil davranıyordu oda memleketine tatil bitiminde sadece beni almaya gidiyordu gel artık albeni burda diye çok telefon açtığım olmuştur çocuğunu üniversitede okuturken yolladığı paraları bile başına kakardı tek tesellim buna sadece yazın katlanabilecek olmamdı
eşimle ilk tanıştığımızda daha yüzümü görmeden evlenmemize karşı çıktı sebep:farklı memleketten olmam
ama çok dobradır asla arkadan konuşmaz nevarsa yüzüne buda kırıcı olabiliyor
onunla telefon konusurken geiliyor heyecanlanıyor sıkılıyordum biran evvel bitsin istiyordum konuşma bu renkli kısmı bilgili bir arkadaş bana yorumlasın ne olur
kayınvalidenin yanında kelimelerine çok dikkat etmen lazım tabi bu benim için kendi keyfiii konuşur kırar benim şeklim bu der alışacaksın mecbursun der çıkar işin içinden ki ben haddinden fazla saygılıyımdır sırf onu kırmamak için giderdim eşimi bırakıp onun memleketine günler ayları aylar yılları böyle kovaladı birde dönüp baktımki ben geriledikçe geriledim kişiliğim kayboldu ama gene kötü biz olduk yeter dedim içimden geçen yaz çağırdı gitmedim geçen kış çağırdı gitmedim bu yaz çağırdı eşim izin alacak beraber gelecez dedim sen gel dediler eşimi bırakmam dedim bir kaç ısrar ettiler baktılar ben de ısrarlıyım vazgeçtiler kayınvalidemin kardeşleri diyolarmışki gelsin orda ne işi var yatıyor burda biraz çalışsın diye dolduruyorlar salıyorlar üstüme ... bana işlemez o eskidendi
günlüğüm işte bunları senle paylaşmak istedim samimice duygularım kayınvalidem iyi bir insan ama görgülerimiz çok farklı
şimdi dönüp bakııyorum kendim olamadığım için aslında kaybetmişim ben eşimle onların karşı çıkmasına rağmen evlendim sonra onlar kabullenince onlara bir mükafattı galiba bu yaptıklarım ama kayboldum benliğim kayboldu
bu yazıyı okuyan arkadaşlar ruhunuz bunalmış olabilir ama merak etmeyin telkinleri dinlediğimden beri kendimi geçmişimi affediyor değerli bir insan olduğumu biliyorum
kendisi birkaç ay önce onu az aradığım için beni fırçalamıştı bende o zamandan beri 2 aydır aramıyorum şimdi arasa görüşsek heyecan olurmu bilmem ne yapmalıyım kendimi nasıl telkin etmeliyim