sezenin gunluguHikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Değişim Günlükleri sezenin gunlugu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız SEZENİM
ev kokuyor ben kokuyorum ama hala içiyorum.( ismi lazım değil..adını bile anmıyorum) .benim bunu bırakmam için tadının kötü gelmesi lazım( neskafede öyle oldu..) ismi lazım değilide içerken tadı kötü geldimi söndürüyorum yarım falan, dinlemiyorum..eskiden kıyamazdım..şimdi gözünün yaşına bakmıyorum..vitaminler aldım..hayatımda ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Değişim Günlükleri telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Değişim Günlükleri nerededir kimdir Üyelerin Değişim Günlükleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Değişim Günlükleri hipnoz Üyelerin Değişim Günlükleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Değişim Günlükleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Değişim Günlükleri kuantum düşünce kitap haberi | |
|
22-02-2008, 06:07 PM
|
#131 (permalink)
| Guest | Ynt: sezenin gunlugu SEZENİM
ev kokuyor ben kokuyorum ama hala içiyorum.( ismi lazım değil..adını bile anmıyorum) .benim bunu bırakmam için tadının kötü gelmesi lazım( neskafede öyle oldu..) ismi lazım değilide içerken tadı kötü geldimi söndürüyorum yarım falan, dinlemiyorum..eskiden kıyamazdım..şimdi gözünün yaşına bakmıyorum..vitaminler aldım..hayatımda ilk defa eczaneden aldığım vitamini aksatmadan içiyorum..ismi lazım değil'i bırakırsam kilo almaktan korkuyorum..hala bu korkuyu atamadığımı farkettim..( boyda kısa, bir kilo alırsam,çöp variline benzerim herhalde) ismi lazım değil için bu korkuyu atmam lazım önce, çalışmalarım sürüyor..neskafe gibi oda beni kendiliğinden terk edicek..inşallah..saygılı sevgiler Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |
22-02-2008, 06:40 PM
|
#132 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: sezenin gunlugu selam hayal ablacigim. ben 48kiloydum hep saclarim vardi up uzunnnnnnnn ama nekadar uzun sana anlatamam simsiyah beni gorenler bakarlardi donerlerdi birdaha bakarlardi. beni kizrderilere benzetirlerdi bana asilamayan yokgibiydi ozlikle hollandalilar bayiliyorlardi ben hic sevmem onlari iggg neyse gecen sene 3cunayda turkiye gelip tupbebek yaptirana kadar nasil etim nasil oldum orda 20kiloyu aldim ve bazen verdim ama yine tupbebge basladimda yine kilo aldim. niye bunu anlatiyorum sana biliyormusun? egerki senin kilo alman lazimsa sigara birakarak kilo almasin bende korkardim kilodan ama aldim ve gigim cikmadi ne oldu ne degisti? ha yuvarlak yuzum var vucudum yuvarlak oldu etrafima baktigimda az kilolu insanlari gorunce sevmeye basladim gercekten halimden memunum.
sigaraya gelince o cok ayri sey. cunki: ben bu tupbebekte bazi haplari burnuma cekerek koklayarak yani kulandim he dedim koklayinca ben bu kanimami gidiyor direk? evet malsef direk kanima giyormus beynime ve vucudumun her zerresine. birde bazi haplar varki anla oraya koyorsun ordan direk kana gidyor ve direk yumurtaliklara gidyor. niye anlatim bunlari? cunki sigara dudagindan agzinin icinden burnun icinden heryerine yayiyiliyor ve agzinda kalan dilinde kalan tortular sen icmesende sana halla zarar veriyor elindeki sigara kokusu o renk halla snein ic organlarina giyor. giden zehir. bu tutunu islerkene insanlar bocek ilacina yatiyolar neden? boceklenmesin diye sen onu iciyorsun neguzel adam senimi dusnuyor? yoo adamin dusuncesi sigarasi boceklenmesin satsin parasini kazansin. seni dusunse zaten o bocek ilacina yatirmaz tutunu. tirnak cilasi niye cilaliyor parlak gozuksun diye birde bu bitkin icinde ham madesinde var zaten. ve o kagitta ki zehiri sana anlatsam inamasin zaten direk beynine gidiyor ve beyinin olen hucreleri geri yenilenmiyor.
hayal ablacim kilo almiyorsunki benim yaptigim yontemle. hem kolo alsan bir kac kilo onuda 4 ay sonra tamen veriyorsun cunki vucut anca kendine geliyor.
simdi yontemi sana yazayim belki yararlanirsin.
kendine zaman veriyorsun mesela sen 15gun ver
15 gun sigara iceceksin istedigin kadar tamami?
bu sure zarfinda icerkene kendine bakacaksin elindeki sigaraya bakacaksin icindeki tutune bakacaksin kulune bakacaksin.
kural su bu 15gun icinde is yaparkene kesinlikle sigara icmeyeceksin sadce sigarayla bas basa kaldiginda iceceksin ki sigaryala napiyorsun gor diye.
bu 15gun icinde yazacaksin sana faydalarinida zararlilarinida.
zararlari: paran gidiyopr vucdun zehirleniyor eninde de sonunda kanser oluyorsun, tat alma duyun olduyor koku alma duyunu olduyor. evini koktuyor ustunu kokutuyor sesini kart yapiyor ama ne kart. dislerin sapsari yapiyor ve parmak aralarini. biryere gidyorsun oturamiyorsun yasaksa disari cikiyorsun icemk icin. biriyle yanak yanagada olsa opusmek laizmsa cekiniyorsun hemen ozur dilerim sey sigara kokuyorumda diyorsun. sigaran bitiginde paranda yoksa en nefret etigin insana gidp sirinlik yapip sigara icebiliyorsun isteye biliyorsun bunlar genel senin icin yazmadim turkcemi bukadar yazabiliyorum. bunlar yukardakiler genel bende vardi cunki hepsi.
ama icemsen: paran cebinde kaliyor. sigaraya ayirdigin zamani kendine ayiriyorsun mesela evini susluyorsun inetrnete gezinirkene bir yoksunluk hisi yasamiyorsun, yada misafirlikteykene aa ne eksik demiyorsun yada filim bakerekene gercekten filim bakiyorsun. elerin evin elin yuzun tertemiz. ve otlakcilik icin bitince sigaran kimsenin evine gitmiyorsun. SABAH UYANDIGINDA KAHVE SIGARA YERINE DISARI CKIP KOSUYORSUN BU NEGUZLIK YARABIM. vakitimize yazik ya. ve herseyin tadi cok guzel kokusda bunu anliyorsun. yemeye gelince herkezin yeme porsiyonu var senin kilo alacagini sanmiyorum cunki sigara icen ve cok sisman olanlar var. ve sigara icmeyen ama cok zayif olanlar var. bir direm et bin ayip orter diye atalarimiz bosuna dememis.
benim 6tinci gunum. kendimi cok iyi hisediyorum. bol su icyorum. yemek cok az gunde 3 prorsiyon yiyorum kilo verdim inamasan kezbana sor dun aksam bendeydi sasirdi kilo veriyorsun dedi. evet dedim cunki vucudmuz sigara icerkene kahvede su topluyor onlari simdi atiyorum. herkeze tafsiye ederim birakin.
simdi pencereyi az actim tertemiz havayi kokluyorum okadar guzelki.
not kendine 15gun ver birazda oyle dene ne kayip edersin? ama 15gunu iyi degerlendir bol bol ic valla o arada. http://www.tekel.gov.tr/ bu siteye gir bak iyice bak kendine zaman ayirda bak incele bu devletin sitesi burda sadce devlete katkin var var ama zararlarinida iyice oku adamlar seni beni dusunseler bukadar zarara karsi birak fabrikalri tutunu kovarlar memleketen ama naparsin devletlere para lazim SENIN BENIM GIBI GONULLU KOLLELER LAZIM. TURKIYEGIBI DEVLETE HELLE CUNKI ADAMLARIN VILLARI VAR AVRUPADA AMERIKADA.
hollanda devleti simdi yasakliyor niye? cunki tutunden kazandgi paradan daha cok saglik hizmeti vermek zoruinda kaldi kanserleri tedavi etmek ilaclari amaliyatlari ve is kayibi felan simdi sigara icenlere yasa getirdi sigortaya iki katini odeyecek vadandas icmeyen az icen iki kati. lutfen hayal ablacim cidi cidi oku o tekel in kendi sayfasini ve saniyorumiki sen akli ve bbasarili birisin. sigara gibi bir adi tutun ne senin parani alabilir nede sagligini. gozlerinden operim insallah birakirsin.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. | Offline
| |
22-02-2008, 06:48 PM
|
#133 (permalink)
| Üsteğmen
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: sezenin gunlugu gunes gel bacim beraber birakalim gel sende birak.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. | Offline
| |
22-02-2008, 07:12 PM
|
#134 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: sezenin gunlugu iyimser olacagim artik.
her yanımı... Yerine getireceğim sorumluluklar var. Kendimi önemli hissediyorum. Yapmam gereken ilk şey nasıl bir gün yaşayacağıma karar vermek!!!
BUGÜN, yaşayacağım her şeyi ben seçeceğim;
Ya kızacağım yağmura etrafı ıslatıyor diye,
Ya da seveceğim onu çiçeklerimi suladığı için.
Ya sıkılacağım param yok diye,
Ya da harcamalarımı planlayıp, müsriflikten uzak kalmaya çalışacağım.
Ya sızlanacağım bozulan sağlığıma,
Ya da hayatta olmayı kutlayacağım.
Ya içli içli sitem edeceğim anne babama, beni büyütürken veremedikleri şeyler yüzünden,
Ya da onları yürekten seveceğim beni dünyaya getirdikleri için.
Ya sıkıntı basacak dikenli güllere katlanmak zorundayım diye,
Ya da dikenlerin gülleri var diyerek umut dolacağım.
Ya kaybettiğim dostlar için yas tutacağım,
Ya da yeni insanlarla yeni dostluklar peşinde koşacağım.
Ya işe gitmek zorunda olduğum için mızırdanacağım,
Ya da gidecek bir işim olduğu için sevinç dolacağım.
Ya ev işleri yapmak eziyet olacak bana,
Ya da işlerini yaptığım o evde aklımı, ruhumu ve bedenimi barındırabildiğim için minnettar olacağım.
Belki yeni şeyler öğrenmek istemeyecek canım,
Ya kızgın olacağım -öğrenmek gereken ne çok şey var- diye,
Ya da ufak tefek de olsa faydalı ne varsa öğrenmeye çalışacağım.
... (Anonim, yabancı bir kaynaktan uyarlanarak çevrilmiştir, Çev. S. Tuyan)
" Gerçek iyimser, problemlerin farkındadır ama çözümleri de bilir, zorlukları görür ama üstesinden gelineceğine de inanır, olumsuzlukları yakalar ama olumlulukları da vurgular, en kötüye açıktır ama en iyiyi de bekler, şikayet etmek için nedeni vardır ama gülümsemeyi seçer."
W. Arthur WARD
Bir problemle, bir yenilgiyle, ya da üstesinden gelmesi zor bir durumla karşılaştığımızda “iyimser” olmak çok işimize yarar. İyimser bir düşünce tarzı, bu gibi anlarda, durumlara daha umutlu bakabilmeyi ve dolayısıyla daha olumlu ve kabul edilebilir sonuçlara ulaşabilmemizi sağlar. İyimserlik, gerek iş hayatında gerekse özel yaşantımızda yaptığımız girişimlerde beceri ve istekle birleştiği zaman başarıyı mümkün kılar. Bunun tam tersi olan kötümser bir bakış açısıyla ise daha kaygılı, depresif ve umutsuz bir boyuta gireriz. Çünkü, kötümser bir kişi olayı bütün çıplaklığıyla gözlediği için öncelikle mücadele duygusunu kaybeder. Bu bakımdan özellikle sonucu belirsiz olan durumlarda iyimser olmak daha verimli sonuçlar getirir. Zira hayat belirsizliklerle doludur ve duygularımızın dünyasında, ilişkilerimizde, hatta genel olarak hayatta, iyimser olmak daha faydalıdır. Hele de duyguların bulaşıcı olduğu gerçekliğinden yola çıkarsak iyimserliğin olumlu duyguları beslediğini, kötümserliğin ise olumsuz duyguları körüklediğini düşünebiliriz. Ancak, iyimser olmak riskli durumlarda sonucu düşünmeden olayların içine dalmayı gerektirmez. Yani Goleman’ın (1996) dediği gibi “İyimserlik hayatta kazanç sağlar, tabii gerçekçi iyimserlik olursa; çok naif bir iyimserlik felâkete yol açabilir.”
Duygusal Zeka ve İyimserlik...
İyimserlik, Duygusal Zeka’ nın dört temel alanından biri olan özyönetimin alt başlıklarındandır ve “tıpkı umut gibi zorluklara ve engellemelere rağmen genel olarak hayatta her şeyin iyi gideceğine dair beklenti“ olarak tanımlanır (Goleman, 1996). Bu tanıma dahil olarak iyimser kişiler (Goleman, 1998);
* engellere ve yenilgilere karşın, ısrarla hedefleri araştırırlar,
* başarısızlık korkusundan değil, başarı umudundan yola çıkarlar,
* yenilgileri kişisel kusurların değil, üstesinden gelinebilecek koşulların sonucu olarak görürler.
Seligman’ın Tanımları: GSÇ & KKK
İyimserlik konusunda çeşitli bilimsel araştırmalar yapan Dr. Martin Seligman (1991) iyimserliği kişilerin başarı ve başarısızlıklarını kendilerine nasıl açıkları bağlamında tarif etmektedir. (Goleman, 1996) iyimserler güçlükleri GSÇ, başarıları ise KKK olarak benimserler. Bu anlamda kötümserlerin başarısızlığının nedeni, güçlükleri KKK olarak değerlendirmeleridir.
İyimserler başarı ve başarısızlıkları şöyle değerlendirirler;
BAŞARISIZLIKLAR BAŞARILAR
Geçici- bu da geçecek
Kişisel- bu benimle ilgili
Soyutlanmış- bu sadece bir bölüm Kalıcı- hep böyle olacak
Çaba azlığı- eğer daha çok çabalarsam başarabilirim
Kaplayıcı-her alanı etkiliyor
Bu değerlendirmeler, kişiyi harekete geçirme konusunda da önem taşımaktadır. Yaşam içinde karşılaşılan olumsuzlukların iyimser bakış açısı ile değerlendirilmesi ve bunun nedeninin kendilerinden ziyade durumdan kaynaklandığını düşünmeleri bir sonraki denemede yaklaşımlarını değiştirebilmelerini sağlar.
Seligman, iyimser olmanın sağlıklı olmayı da beraberinde getirdiğini söylüyor. Özellikle çağımızın salgın hastalıklarından biri olan depresyonun asıl kaynağının alışkanlığa dönüşmüş olumsuz düşünce yapıları olduğunun ve bu tür düşünce yapılarının çocukluktan itibaren ana-baba, öğretmen ve yakın çevrede bulunan büyükler tarafından etkili bir biçimde çocuğa farkında olmadan işlendiğinin altını çiziyor.
“İyimser İnsan Bahar Mevsimine Benzer” Susan J. Bissonette
Nasıl ki bahar dört mevsimin içinde en sevilen ve en özlenendir; iyimser kişiler de çevrelerine öylesi bir elektrik yayarlar. Canlılıkları, üretkenlikleri, paylaşımcılıkları ve yaşam enerjileriyle insanları bir mıknatıs gibi çekerler. Olumsuz düşüncelerle zaman öldürmedikleri için daha verimli, baharda uyanan doğa gibi hareketli, sevinçli ve ellerinden geleni yapmanın vermiş olduğu hazdan dolayı huzurludurlar.
-Son Söz-
İyimserlerde haklı, kötümserler de. Hangisi olacağınızın seçimi sizin... Harvey Mackay
| |
22-02-2008, 11:23 PM
|
#135 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 31
58 Mesajinıza toplam 318 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: sezenin gunlugu sezencim bu yazdıkların bana öyle iyi geldiki seni kocaman öpüyorum...
__________________ İnsan inandığına denktir;yapabileceğini düşündüğü kadardır. | Offline
| |
23-02-2008, 12:35 AM
|
#136 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: sezenin gunlugu defdurucum bu yazilarin tek sebebi ne biliyormusun bu skeilde iyimser olursak tam 30 yil dafa fazla yasiyacagiz al bak linke http://www.nezaman.org/ne-zaman-%C3%B6lece%C4%9Fim/ gir buraya bak iyimser olursan nekadar yasiyorsun normal olursan nekadar yasiyorsun yada kotumser olursan nekadar yasiyorsun. ben sigara icmeye ve bu skeilde dusunmeye devam edersem tam 9 yilim kalmis ya bende dusundum iyimserlik ne oluyor acaba iste yukarda yazilan gibi her problemi cozebilmek ama sinir olmadan sitres olmadan.
valla billa sabah uyandim kosu yapacktim cok istiyordum ama disari ciktim baktimki yagmur yagiyor iceri girdim ben napcam simdi ya dedim? ben dun tum gun yemek yaptim is yaptim misafir agirladim cok yorgunum bugunse bana hic bir guc is yaptiramaz. ee ben napcam ozaman disarda yagmur yagiyor dusundum ben hic uzanmam yatmam ve sigara biraktim diyede gunlerdir hic atirdirmiyorum buldum once kendime koca bir tabak haziladim yedim ictim sonrada yatim hehehe iyi geldi. ve eve cekler gelmiski 1300ero odemem var napcam dusundum tasindim aman dedim bunu ben eninde sonunda oduyecegim degilmi? evet dedim iyiki geldi bu kagit ben bun tamani yatirim ve kurtulurum dedim inaki kurtuldum rahatladim. iyimser oldum yani problemlerimi iyimserlikle cozdum depresyona girmeden sinir olmadan cozdum. bu kadar parayi nasil oduycemn diye yerdim kendimi hioc umrumda degil iyiki vardi ve iyiki de odedim iyiki kurtuldum. ohhh dunya varmis.
defduru seninkiler nasil bacimya kizlarin oynuyolarmi okuyolarmi napiyolar
| |
23-02-2008, 11:04 PM
|
#137 (permalink)
| Üsteğmen
58 Mesajinıza toplam 318 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: sezenin gunlugu Sezencim haklısın iyimser olmak en iyisi.Kötümser olarak kendimizden başkasına zarar veremiyoruz zaten.
Benim kızlara gelince ne olsun büyüyorlar 13.şubat doğum günleriydi 2 yaşını bitirdiler. Hafta arasına geliyor diye cumartesi günü parti yaptık evde. Onların yaşıtı bir sürü çocuk vardı o gün evde ben biraz yoruldum ama onlar o kadar mutlu oldularki anlatamam. Pastanın mumlarını tam 7 kere yaktık ve üflediler daha sonra sırayla diğer çocuklar içinde mumlar yakıldı ve üflendi. Uzun bir seremoniydi mum üfleme kısmı.Bugünlerde en zevk aldıkları oyun ellerine birer tane mandal alıp mikrofon yapıyorlar ve şarkı söylüyorlar bağıra bağıra. Bugün hava çok güzel ve bende kızları alıp parka gittim. Çok koşturdular şimdi baygın birşekilde uyuyorlar.
Seni kocaman öpüyoruz............
__________________ İnsan inandığına denktir;yapabileceğini düşündüğü kadardır. | Offline
| |
24-02-2008, 11:23 AM
|
#138 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: sezenin gunlugu canlarim benim bende onlari cok ama cok opuyorum ve allahima sesleniyorum allahim banada defdurun bebeklerinden ver diye insallah sesimi duyar. iyiki dogdular Allahim onlara uzun omuler versin. ya zaman cabuk gecer bir bakarsin 22 olmuslar:P bende iste biraktim sigarayi bugun calistim sigara dumanin altinda nasil iciyolar ya iggg ben sigara icerkene acayiptim ya simdi dusnuyorumda allah korusun allahim birdaha bana o naleti icirtmesin cunki gercekten dusnuyorumda kendimi sukuelr olsun bugunume. allahim buyuk ya. guzel allahim.
| |
24-02-2008, 08:31 PM
|
#139 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: sezenin gunlugu sabah uyandim ve tum olanlari hatirliyorum. isi birakmistim aslinda ama patron cok israr edince ise geri gittim az sonra yine gidecegim. bu defa isim barda satis yapmakti is degistirdim yani is yerinde. neyse herkez sigara icyor ama nasil sizlere anlatamam sigara sadce barda icmek selbest salonda icilmiyor oyuzden herkez bara kosuyor ve sigara icyorlar. bir ara oksurmeye basladim bogazim gicik yapti gozlerimden yasalar akiyordu dumanda. aksam gece 12 olsada evime gitsem diye kendi kendime soylenip durdum. gece 12 oldu ve ben evime geldim. inanmasiniz ama o sigara dumanindan okadar rahatsiz olmusumki gece surekli uyup uyandim. yemin ederimki cok rahatsiz oldum ve birden gozden gecirdim ictigim zamanlari ve 1 cok sinirli oldgumu hatirladim. 2 ikide birde sigara icmeye calisyordum ve her defasina sigara yaktigimda icime cekecem diye bir hal oluyordum ve musteri geldiginde birakirkene elimden sucluk duygusu yasiyordum. 3 icmedgim zaman elimin ayagimin titredigini hatirladim beynim sanki asagi yukari kalktigini hatirladim. 4 buyuklerin yaninda nerde dursamda yaksam icsem sigara diye dusunmelerim ve sigarayi yakinca bir elim koltugumun altinda bir elim havada iki parmagin arasinda ince az uzun ustunden tutun cikan bir sey ve ben icinde zehir oldgunu bile bile icime cekiyordum. dahalari var helle sigara bitince otlakcilik yapmak baskasindan istemek isterkene ay hatirlamak bile istemiyorum artik.
ve okadar sevindimki artik icmedgime ve kendi kendime soz verdim. ve dedimki bak canim bu dunyada hersey olabilir, bizler yasamaya geldik ama olecegiz birgun. ve bu kisa yasamizin icinde hersey olabilir dogarl afetler herseyimi kayop edebilirim esim olebilir yada beni terk edebilir yada cok mutlu olurum cocuklarim olur, yada cocuklarima bir sey olur ne olursa olsun ama ne olursa olsun hayata birdaha sigarayi agzima almiyacagim kendi kendime soz verdim.
diger taraftan cok mutluyum. problemim ve sorunlarim kendiliginden yok oldular hayatima ceki duzen verince. artik hayata daha guzel bakiyorum. ve bu dunyanin icinde kalacak seyler icinde kimseyi uzmeyecegim kendimi uzmeyecegim.
sabah tellefon geldi esimin amcasi olmus. allah rahmet eylesin hayat devam ediyor iste.
sigarayi birakmamin 8zinci gunu gunler necabuk geciyor.
| |
25-02-2008, 12:12 AM
|
#140 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: sezenin gunlugu Canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. İnşallah rabbim sanada benimkiler gibi iki tane melek nasip etsin. Sigara ile savaşını bir kaç gündür takip ediyorum.
Seni tebrik ederim arkadaşım. İnşallah bende bir gün denerim bırakmayı. Aslında istediğim an bırakabiliyorum. Hamileliğim ve emzirme döneminde hiç içmedim.
Ne zaman kızlar sütten kesildi daha o gün başladım. Bu aralar biraz fazla içiyorum. Kızlar anlamasın diye onların sevdiği çizgi filmleri dört gözle bekliyorum.
Balkona kaçıp içiyorum dönüşte bir tane kokmayayım diye rocco atıyorum ağzıma bakalım daha ne kadar devam edecek.
Canım seni kocaman öpüyorum azminden dolayı. Hayatta istediğin herşey ihtiyacın olan zamanda karşına çıksın.
| | | |