22-03-2008, 11:02 AM
|
#17 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 29
190 Mesajinıza toplam 493 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: amaç:SAĞLIK GÜZELLİK VE HUZUR merhaba heyecan
yazdıklarını yeni okuma şansına eriştim..bende sağlık sorunları nedeniyle bir süre ayrı kalmıştım sitemden..rahatsız olduğum dönemlerimde ne telkinleri dinleyebildim,nede yapmam gerekenleri yapabildim..yaptığım tekşey benim gibi hasta olan meleklerimle ve kendimle ilgilenmekti..bir ara öyle öfkelendim ki,bu ne böyle,hepimiz birlikte hasta olduk,hemde ne hastalık,yemeden içmeden yatıyoruz..sadece istifra etmek için lavaboya kalkabiliyoruz..üstelik kendimede bakmak zorundayım..ben iyi olmayınca meleklerime bakamıyorum bile..neden böyle oldu,bundan ne almam gerekiyor,sabrım mı deneniyor,yoksa anlatılmak istenen birşeyler mi var..yattığım yerde bunları düşünüyordum..ama sonunda bana anlatılmak isteneni buldum..tek bi,rşey değildi bu..öncelikle hem değişime açıktım,hemde mutlu olmayı hak etttiğimi bilmeme rağmen bunun ne olduğunu bir türlü anlayamıyan bir ruh halim vardı..içten gelerek ben mutluyum demedikçe ve bunun ne olduğunu kavrayamadıkça,sanırım yaptığımız şeylerin hepsi anlamsız kalıyor..yaşadığım bu negatif dönemin aslında ne kadar pozitif olduğunu,sağlığıma kavuşunca anlayabildim..mutluluk sadece içimizde saklı..başka yerde aramaya gerek bile yok..sabah uyandığında sağlığın yerinde ise,sevdiklerin sağlıklı ise mutlu olmamak için hiçbir neden yok..ama maalisef bizler yaşamın içindeyken bir çok değeri göremiyoruz..kaybetmeden anlayamıyoruz elimizdeki değerleri..her ne kadar bilinçaltımıza bişeyleri empoze etmeye çalışsakta,içten olmadıkça ve kavrayamadıkça anlayamıyoruz..yani anlatmak istediğim kısaca şu;sabah uyandığımızda ben sağlıklıyım ve buna şükrediyorum demekle bitmiyor..sağlığın değerini bilmek ve onu kaybettiğimizde olacakları düşünmek halimize şükretmemize anlam katıyor..tıpkı seni seviyorum dediğimiz birine bunu göstermemek gibi..sözlerin anlamı elbette çok büyük..ancak ufacık bir çocuk bile sözlerin doğruluğunu yada yanlışlığını farkedebiliyor..özelliklede sevgi sözcüğünde..çocuk bile sevdiğinizi söylediğinizde,size yalancı sevmiyorsun,sevsen beni ağlatmazdın diyebiliyor..öyleyse yapmamız gereken önce istemek...sonra isteğimizin değerini verebilmek..elimizdeki değerleri görebilmek...daha iyi olacağını bilmek..ve mevcut hale şükretmek..tabi tüm bunları sözle uygularken,yürekle tastik etmekte şart..sözü çok uzattım biliyorum..ancak başta yazdıklarında ki olumlu sözcüklerini son yazdıklarında göremediğim için kendimden yola çıkarak birşeyleri anlatmaya çalıştım..anlayacağından da eminim..hepimiz yaşamın zorluklarıyla karşı karşıyayız..ve hepimiz çözüm yollarını kendi algılama şeklimize göre anlama çabasındayız..mutluluğu herkez gibi bizde hak ediyoruz..öyleyse....pes etmek yok..ipi yakalamışken bırakmak niye?hangimizin bir derdi yok ki?hangimiz herşeyi tam başarmış ve mutluluğu tam yakalamışız ki?ama amacımız var...soluk aldığımız her saniye,yaşamımıza birşeyleri katmak zorunda olduğumuzu biliyoruz..çaresizsen,çare sensin..asla bir başkası sen olamaz ve sen gibi sana çözüm bulamaz..sadece örnek olabilir..almak yada almamak senin özgür iradende gizli..ben inanıyorum ki sen ilk adımını attın,ve geriside gelir..ama lütfen inan ve pes etme..ben kendime pes edeceğim bir konuda hep,kaybedeceğim ne var?sorusunu sorarım..ufacık bir ışık bile yüzüne değiyorsa,karanlıkta kalmaman için bir şansın var demektir..lütfen şuan sana çok uzak gibi görünen o ışığa karşı gözlerini kapama..aksine o ışığı yakalamak için önündeki engelleri kaldırmaya çalış..güç senin içinde zaten var..mükemmellik sana doğduğun andan verildi..seçme hakkı sende..şimdi..şu an..dünü,yarını yok..kıymetini bilmediğimiz her saniyenin değerini keşkelerle aramaktansa,bulunduğumuz anın her halini kabullenerek,anda yaşamayı bilmeliyiz..her son gibi görünen aslında yeni bir başlangıç..işte bu yüzden aslında son diye birşeyde yok..sevgilerimle
__________________ bilge insan güneşi gösterir..anlayan güneşe..anlamayan bilgenin parmağına bakar.. |
| |