26-07-2012, 10:55 AM
|
#59 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kendimi takip etmek için sevgili bumbada ve bu satırları okuyan tüm dostlara merhabalar..
forumu eskisi kadar sık takip edemiyorum.. değerli mod arkadaşlarım burada olduğu içinde içim rahat..
burada yaptığımız şey, olumsuzluklara rağmen olumluya yönelmeye niyet etmek.. değişimi seçtiğimizde o bilmediğimiz dostlarımızdan destek almak..
bunun içinde hareket etmek
eski bir yaradılış hikayesi vardır... Yaratıcı varederken tüm insanları hepsini ayaklarından birbirine bağlamış görünmez iplerle..
biri hareket ettiğinde diğer herkesi etkilermiş.. bu ip uzarmış, kısalırmış ama hiç kopmazmış..
bu foruma ilk girdiğimde yıllar önce, bu bağı görmüştüm.. ve her bir adımımın yüzlerce insanı nasıl etkilediğini yeniden farketmiştim..
burada onlarca arkadaşın senin için adımlar atıyor bumbada cım..
yüzlerce arkadaşın da senin adımlarından etkileniyor..
görünmez bağımız ise internetimiz gibi geliyor bana..
etkilerimiz kelimelerimiz..
ancak herkes seni etkilemeye çalışırken sen de başkalarını etkiliyorsun bunun farkında olmalısın ve forumda yazarken bunun sorumluluğunu da taşımalısın..
bu durumda olan bir tek sen değilsin..
mutlaka yaşadıkların kolay olmayan şeyler.. ancak senin gibi kolay olmayan deneyimlere sahip olan insanlar, heleki obsesyona yatkın olanlar.. demekki şu kadar ilaç alınca her şey çirkin görünmekten çıkıyormuş insan gergin olmuyormuş diye düşünüp yaptığını önemsiyorlar...
sen yazdıklarında haklısın...
depresyonda olan kişi içe kapanır, hayatında olanlara uyum sağlayamadığı içinde ruhsal dünyasında bir kısır döngü başlatır.. bu döngünün sonucu hayat enerjisi tükenir, karamasarlık artar.. hiiiç bir şey yapmak istemez..
bu durumdan çıkmanın tek yolu üretmektir..
bunun ne olduğunun hiç bir anlamı olmaksızın..
bir danışanıma, (işlek bir caddede oturduğundan, insanların neşesinden nefret ettiğinden bahsederken) ödev olarak, cam kenarında oturup geçen her sarışın kadın için defterine bir olumlama yazmasını söylemiştim.. (kendisi sarışın olduğundan, bunu uygulayacak kişi kendi renginde olanı tercih etsin. bilinçaltı kendi benzerleri ile uyum sağlar)
3. hafta ki ödevi iki farklı saksıda sardunya yetiştirmek ve aralarında ki farkı gözlemlemekti.. 4. hafta her gün 5dk dans edip 2 dk kahkaha atmaktı
hüngür hüngür ağlarken alarmında dans saati yazdığı için kalkıp göbek atarken kahkalarla gülmeye başlamıştı :)
bu ödevlerin hepsinin blinçaltı için bir manası var.. bunları uzun uzun anlatamayacağım yoğunluğumdan ancak bilinmesi gereken: bunlar hayat enerjimizi çoğaltmak içindir.. yoksa diğer şeyler için harekete geçemeyiz canım..
doktorundan destek al, pisikoterapi seanslarına katıl..
hala buralarda yazıyorsan kendinden ümidi kesmedin demektir..
ancak başkalarının da kendinden ümidini kesmemesi için harekete geç..
olan oldu, şu an halin yok bir şey yapmaya
ama bir yerden başla..
en kolay olanından
olumsuz şarkılardan uzak dur
olumsuz şeyler söyleme
içinden olumsuzluklar geçtiğinde
evet ama buna rağmen ..... diye bitir cümleni..
ör:
bu yaptıkların saçma sapan boşa kürek çekiyorn mutsuzsun işte
haklısın evet ama buna rağmen daha iyi olmayı seçiyorum.. du bakalım neler olcak de
ben niye bu kadar uzun mu yazdım
bu kadar ilaç içsem bana da faydası olur mu diye gelen ve bu sayfayı refarans gösteren bir kişi yüzünden..
bu vesile ile tekrar hepimize bir hatırlatma yapmış olayım.. içimiz ferahlasın diye yazarken sıkıntılarımızın bir başka zor durumda olan arkadaşımızı da etkileyeceğini bilin..
duygular bulaşıcıdır..
bizi anladığını, veya destek olduğunu düşündüğümüz kişilere anlattıkça anlatasımız gelir ancak anlattıkça o bizim gerçeğimiz olur.. söz büyüdür..
sorunu bir kere söyleyin
sonrasında lütfen çözüm üzerine konuşun...
konuşmayanı uyarın
onun değişimi şimdi değildir..
forumu ağlama duvarına çevirmeyelim
o zaman herkesin enerjisi düşer
seminerlerde bile bulunmayacak bilgiler forumda pek çok ders olarak eklenmiş durumda
telkinler ise bedava
arkadaşlık, tavsiye bedava
uyar uymaz o ayrı konu
ancak herkes bir yerden başlayacak ise, bir şey yapacak ise sıkıntılarından sonra olumlunun altını çizecek ise tavsiyelere kulak verecek ise bir şeyler yazmalı ki onun yaşam önerisi de bir başkası tarafından örnek alınsın..
hatırlamanızı istediğim tek gerçek hepimiz birbirimize bağlıyız.. sevgiyle..
işte bunun için sevgili bumbada senden ve benzer durumda olan tüm dostlardan en kısa sürede mutlu haberlerinizi almayı seçiyorum.. değişim yolculuğunuzun kolaylıklarla güzellikle şekillenmesine niyet ediyorum..
sevgiyle
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |