20-07-2012, 05:40 PM
|
#119 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? BİR MESAİ GÜNÜNÜ DAHA NASIL TAMAMLADIM..
haziran başında prensipte yeni bir iş anlaşması yaptığımdan 8 haziran tarihinde işimden ayrıldım. evraklarımı tamamlayıp 15 haziranda sözleşme imzalayacaktım..
ancakkkk.. burası Türkiye.. yarına plan yapmak ne haddimize..
o zamandan beri mübalağasız hergün işe gider gibi hazırlanıp devlet dairelerine gidiyorum. evrak koşturuyorum.
o sırada yeni başlayacağım işin kontenjanı doluvermiş. bu biraz karışık bir durum. Dr. ısrarla benle sözleşme yapmak istiyor ama kamu dışı alımlar durmuş.. ben kamu emeklisiyim. belki bir yolu vardır diye ben hergün karşıya il mdr lüğüne taşınmaya başladım.. gönderildiğim onlarca kat.. yetkili.. ve binalardan cevap alamayıp da en son gönderildiğim ek bina da -ki konuyla tamamen alakasız bir birim- ben o zamana dek muhafaza ettiğim hanımefendiliğimi ve sukunetimi yitirip sinirleri bozuk bir şekilde gülmeye başlayınca sanırım halime acıdılar. ya da korktular benden bilemiyorum.
fıkrayı bilirsiniz. padişah halka vergiler geçirmiş.. vezir millet ağlıyor diye gelmiş. aldırma demiş padişah. yeni vergi yükle. halk ağlıyor. yeni vergi. halk ağlıyor vergi.. sonunda vezir huzura girmiş.halkımız sokaklara döküldü gülüyorlar zil takıp oynuyor demiş. padişah durun demiş o zaman..gülmeye başladılarsa vaziyet mühim..
sanırım benimki o hesap.. ben gülmeye başlayınca.. o zamana dek yetkililerden alamadığım cevabı yetkisiz birinin hem de beni ona gönderenle kurduğu kontak sonrası aldım.. efendim benim kamu emeklisi olmam önemli değilmiş. şimdi ben kamu dışı sayılıyormuşum. ama gene açılırmış kontenjan. ve şu linkten takip edebilirmişim..
meğer borsa gibiymiş bu kontenjan işi. bir bakıyorsun var bir bakıyorsun yok. ben de broker gibi takibe başladım.
birkaç hafta içinde açıldı gerçekten. ancak dr izinde. elimde onun imzalaması gereken herşey var.. gene karşısı yol oldu.. ama nafile.. şahsen görecekler dr u.
bekledik naçar..bu sırada linkten gerekli evraklara baktım.. nüfüs cüzdanının ve diplomanın noterden onaylı fotokopisi. sağlık raporu.sabıka kaydı. dr un ve benim dilekçem. 4 resim ve 1 dosya..
noter işimi ve sağlık raporunu hallettim. sabıka kaydını aldım. size de öyle olur mu bilmem ama sabıka kaydını alınca şöyle bir bakıp da temiz olduğunu görünce içimde bir sevinç. yeni evlenip evlilik cüzdanıyla mutlu mutlu bakışanlar gibi bakışıyorum sabıka kaydımla. e burası Türkiye nolmaz nolmaz. haberim olmadan nelere karışırım kimbilir.
tipik bir devlet memuru ailesinden gel,p devlet memurluğunda 25 yıl geçirdiğimden zaten çantamda hep resim v.s . bulundururum. ama ben şu dosya yı anlamadım. o ne ayak. elbette evraklarımı bir şeffaf dosyaya yerleştirdim intizamla. hatta fazla evrak göz çıkarmaz deyip kızımın nüfus ve öğrenci belgesi fotokopisini ikametgahı falan da ekledim.
her olasılığa karşın hikmetinden sual olunmaz vardır bir bildikleri deyip şöyle güzel göz dolduran bir klasör de edindim :))
sonunda dr la beraber herşeyimiz hazır düştük yollara..
amaaa.. o da ne... diplomamın bakanlık tescili yokmuş. olmaz mış. bu ne demek diye aval aval bakıyorum..ben 20 küsür yıldır bu diplomayla işlem yapıyorum. üstünde onlşarca noter tasdiği. o diploma bakanlığa gitti geldi intibaklarım yapıldı. emekli oldum o diploma gitti emekli maaşım yapıldı.. 2 yıldır özelde çalışıyorum o diplomayla..haberim yok böyle bir olaydan..ee ne yapacağız şimdi..kontenjan dolmadan halledebilirsem olacak. hatta dr un tekrar gelmesine gerek olmadığı da söylendi.. gördüler ya boyunu posunu.. şahsı olmadan da olurmuş :))
ben tutuyorum içimdekileri.. siz ister tutun ister bırakın :))
ertesi gün yine ben mesaide.. fakültede..efendim rektörlük gönderirmiş bakanlığa ve birkaç ay sürermiş..
diyorum ki siz sizdeki işlemi tamamlayın ben Ankaraya gidip elden halledeyim.. olmazmış onların işiymiş. ancak onların kanalıyla yapılabilirmiş. e madem sizin işiniz neden zamanında yapmadınız???
göndertmedim..
dr. la il mdr lüğü arasında yetkili biri var. belki o önce sözleşme yapılıp sonra onay ı kabul ettirebilirmiş. malum şahsa göre işliyor işler. ama o da izinde.
hergün gide gele izinden dönüşünde yakaladım. ama maalesef onun da bir fonksiyonu olamadı..
ben de bu iş e yetişmeyecek ama olur da başka zaman aynı sorunu yaşarım diye diplomamı onaya göndermeye karar verdim..
...vee yılların tecrübesiyle bugün ramazanın ilk günü devlet daireleri tenha olur düşüncesiyle sabah yine mesaiye başladım hani bebeler beşikteyken sn. karga henüz kahvaltısını etmemişken..
ne olmaz ne olmaz deyip ilintili ilintisiz ne kadar evrak varsa KLASÖRÜME doldurdum.
önce elimde kalsın diye yine noterden tasdikli bir diploma fotokopisi yaptırdım.
diplomayı gönderirken nüfus cüzdanı fotokopisi ve dilekçe gerekiyor sadece diplomanın dışında.
ama yemezler.ben bürokrasiden hızlı düşünüyorum. diplomamdaki soyadımla nüfus cüzdanımdaki soyadım farklı doğal olarak. ikisini nasıl ilşkilendireceğim. doğru nüfus müdürlüğüne yollandım. orada bir şef tanıdığım var ama ben işimi rutin kanaldan yapmak istedim. sıramı da bekledim. derdimi de anlattım. vukuatlı nüfus örneği istedim. onu ga klasöre güzeellcee yerleştirdim.. bir de nüfus cüzdanı sureti alayım dedim..sonuçta nüfus cüzdanı fotokopisi aslı gibidir diye mühürlenmedikçe geçerli olmayabilir. nüfus cüzdanı suretini nüfus müdürlüğünden alamıyormuşuz efendim. tekrar yazıyorum. nüfus cüzdanı suretini nüfus müdürlüğünden alamıyormuşuz.. ya nerden alırmışız.. muhtarlıktan.. e ben ikametgahı nüfustan aldım..
neyse efendim sözü fazla uzatmayayım. eti ata yedirdim otu ite yedirdim kabilinden.. nüfus tan aldığım ikametgah ve muhtarlıktan aldığım nüfus suretini de klasöre TIKTIM.. evet artık itinayla yerleştirecek hal kalmadı bende. çünkü muhtar efendinin de cuma dan çıkmasını beklerken zannımca başıma bir hayli güneş geçtiğinden olacak karikatürlerde tepesinden dumanlar çıkanlara döndüm..
herkesin inançlarına saygı duymakla beraber beni mağdur etmeye hakkı olmadığı yönündeki tartışmamı sadece içimden yaptım.içim rahat
geldim fakülteye. dilekçeyi yazdım. ekler e geldi sıra. o da ne? vukuatlı kayıtta benim soyadı değişikliğim anlaşılmıyor ki.benle ilgilenen bayan-ki gerçekten inanılmaz işine vakıf ve kibar ve ilgiliydi- zaten pazartesi göndereceklerini.. ister şimdi ister pazartesi sabahı mahkeme ilamının getirmemi önerdi.
ahdetmişim bir kere. bugün bu iş bitecek. ben tekrar nüfusa dönüp tanıdığım şefi buldum. onlar bu kez bana birleştirilmiş kayıt hazırladılar. elimde biriken vukuatlı kayıtlara bakıyorum. Allahım benim bu kadar çok vukuatım mı varmış. sen mübarek günde vukuatlarımı affeyle yarabbi ..ve ister inanın ister inanmayın diyeceğim ama inanmamanız için bir neden yok . malum burası Türkiye. nüfus cüzdanı sureti de verdiler bana :)
ama ben rutin kanaldan halletmek istemiştim :((
yalnız bu arada elimdeki daha doğrusu klasörümdeki evraklar Aziz Nesin in yeşil şapkanın evrakı hikayesindeki gibi gittikçe birikiyor.
azim ve iradeyle tekrar fakültedeyim. artık klasörden evrakları çıkarmıyıyor bankoya saçıyorum..dilekçemde ekler yazılı kısım dilekçenin kendinden uzun. ama başarmış olmanın rahatlığı içinde kabusun az sonra biteceğini düşünüyorum. ancak hanfendi bu kayıtlarda da herşeyin çok açık olmadığını yine de mahkeme ilamını getirsem iyi olacağını beyan etti..
yine Aziz Nesin hikayelerindeki gibi iki soyadının da bana ait olduğunu ispat edemiyorum bir türlü..
bu arada bugün de tüm memurlarla beraber mesaiyi tamamlamış bulunduk.
şimdi pazartesi günü mahkeme ilamını önce ne olmaz ne olmaz deyip noterden onaylatıp öyle götürmeyi düşünüyorum..
ve sözleşme için gerekli evraklara dosya yazan zihniyetin hidayetine yavaş yavaş vakıf olup saygıyla anıyorum..
evet sözleşme yapılamadı ama nurtopu gibi bir klasörüm oldu.
araya haftasonu tatili girmese bitirirdim ben bu işi :)
şimdi herkese iyi haftasonları diliyorum. pazartesi yeni bir mesai sabahında yollara dökülmek üzere :))
cansuyu
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |
| |