03-10-2011, 12:33 AM
|
#173 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 149
281 Mesajinıza toplam 836 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Geri döndüm! :) Onur'la ilişkimden çıkardığım dersler :
1) İnsan birisini sevince gerçekten onun yerine kimseyi koyamıyormuş, araya başka insanlar girmiş olsa da "ille de sen tek bildiğim, uğruna sevgiler aşklar tükettiğim.." diyebiliyormuş :) yani kendine güvenen ve sevildiğine inanan bir kadın aldatılmaktan korkmamalı :)
2) Bir insan sizi gerçekten seviyorsa onu kaybetmenize sebep olacak şeyler: onun yanında mutsuz olduğunuzu hissettirmek/düşündürmek, ona haksızlık etmek. Bu ikisini yapmayınca, bir de erkeği çok arayıp sorup boğmadıkça o kişi sizi gerçekten seviyorsa bırakmaz. Ki, bunları yaptıysanız ve terk edildiyseniz ben gibi, gene de sadece hayatınızdan gittiğini, sevgisinin gene bitip tükenmediğini, en küçük şeyde yeniden alevleneceğini ama maalesef artık herşey için çok geç olacağını bilmek gerek...
3) Hayır demeyi öğrenmek. Bir insanı sevmek onun için içimizden gelmeyen şeyleri yapmaya katlanmak değildir. Bu konuda karşılıklı olarak sınırları çizmek ve aşmak gerekiyorsa (çeşitli psikolojik sebepler vs varsa ortada) birlikte, karşılıklı destek yoluyla sorun değil çözüm odaklı bir şekilde aşmak gerekir.
4) Çift olmak demek kendi karakterimizden ödün vermek değildir. Ancak iki tam benlik bir biz edebiliyormuş... :) çok bilmiş bilmiş konuşuyorum da kendim geçmişte yapabildiğimden değil, ama sevgililerin kendilerine ait hobileri olabilir, kendilerine ait alanları olabilir ve olmalıdır, bazen bazı şeyleri yalnız başlarına, ya da sadece siz olmadan yapmak istemiş olabilirler, bunun sebebi sizi istememekten çok daha başka şeyler de olabilir... bu konuda anlayışlı ve sabırlı olmam gerektiğini öğrendim.
5) İlgi, sevgi ve saygı beklentilerim konusunda haklı olduğumu öğrendim :) ama bir insanın sizi nasıl ve ne şekilde seveceğinin belli olmayacağını, her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu, "ben şöyle sevilmek istiyorum" derken çok çok daha fazla ama çok çok başka türlü sevilebileceğimizi öğrendm :)
6) Zıt karakterdeki insanların iki seçeneği olduğunu öğrendim : Güç mücadelesine girmek(ego savaşı) ya da birbirlerinin eksik yönlerini tamamlayarak birbirlerini geliştirmek. Biz Onurla dönem dönem her ikisini de yaptık.
7) Herşeye rağmen uzun ilişki yürütebildiğimi ve benden vazgeçmenin de o kadar kolay olmadığını öğrendim :) (hep imrenirdim de sevgilileri bir türlü bırakmayan kızlara kendim hep terk edilen olduğum için)
Bu aralar Onur konusunda kafam sakinken bu muhasebeyi yapmam gerekiyordu, o benim için gerçekten büyük bir öğretmendi, bana pek çok konuda aynalık etti, derslerimi çıkarmadan yoluma devam edemicem sanırım, çünkü hala hayatımda yeni bir şey olmuyor elimden geleni yapıyorum ama:D
__________________ " Let go and let God" |
| |