06-10-2014, 03:10 AM
|
#7 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 40
53 Mesajinıza toplam 89 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: artık ben bittim :/ selam, blackwood
formumuza katılımın için teşekkür ederim, sıkıntı ve problemlerini anladığım kadarıyla, zor bir hayat geçirdiğin aşikar ortada.
Kafandaki tamami ile oluşan şu saçma isyankâr "olmuyo olmuyo ne halt ettiysem hep olmuyo" bunalım deprefsif yakınmalarından ilk başta kurtul. Kafandaki bu tür düşünceleri yok etmediğin sürece bu şekilde isyankâr olmaya devam edersin.
Peki, şöyle birşey yapmayı denedin mi? önce kendin oturup kafanda hayatını en ufak yaştan bu yaşa kadar hatırladıklarınla, etrafındaki kişiler(ailen, kardeşi varsa, dostum dediklerin arkadaşların) sana ne söylediler, sen onlara ne ciddiyette yaklaşımın oldu?
Kendince dikkate neleri alıp almadığının bir ölçüsünü çıkar. kısacası ben şunu yaptım, şöyle sonuca vardı, ben bunu yapsa idim veya söylese idim, şöyle şöyle olabilirdi düşüncesini ortaya bir koy, bir nevi "+ -" yap. Aç boş bir a4 kağıdına bunları yaz. Bu olay az da olsa sana ait kendini tanımanı ortaya çıkaracak bir davranış olacağına eminim.
Kendisiyle barışmayan insanlar çevresi ile de bir takım sorunlar yaşıyor. Senin yaşadığın duygular ile vücudun çalışma sistemi arasında büyük bir benzerlik olduğunu belirtebilirm yani, içinde iyi duygular varsa, bu tüm hormonları etkiliyor. Sen tamami ile bütün hepsini alt üst etmişin. En doğalı tabiki bunların da sende olması sadece karşıdaki insanla iletişimi bozmakla kalmıyor aynı zamanda ruh sağlığını da bozuyor.
Başkalarına karşı iyi duygular beslemek için öncelikle kendine barışık olman gerekiyor.
Şöyle bir örnek vereyim, benim kafamda biri vardı konuşmak istediğim gittiğim konuştum, herşey çok güzel gidiyordu, baktım bişiy dedim muhattap olmamayı seçti. Halbuki ortada inan hiç bişiy yok peki dedim saygı duydum, ama içim içimi yiyor gittim kişiliğimde olan kötü bir duygu KİN gütmek, bunu ezdim geçtim sorunum ile YÜZLEŞECEM dedim başka türlü içim içimi yiyor iş yerinde huzursuzum, herşey kötüye sardı, yüzleştim "kendi kendime güldüm ya vallaha da billlahaada" yanlış anlaşılma bu kadar basit peki şöyle geriye geçip baktığımda ne öğrendim, detayını sormadan ne hali varsa görsün amaan diyip geçmemek. Peki sorunumu çözen etken ne idi ? yüzleşmek.
Sorunların ile yüzleş Herşey sende bitiyor olumlu düşün senden başka yok, sen bu dünya üzerinde teksin arkadaşım kendine değer ver. En ufak bişiy yapmazsan böyle devam edersin...
Saygı ile sevgi ile sağlıcakla kal kardeşim
özel paylaşmak istediğin birşey olur ise özelden yaz yine yardımcı olmaya çalışırım.
__________________ Saygılarımla,
Ahmet |
| |