Oğlum 3 buçuk yaşında, 1-2 ay öncesine kadar hiç korkularından bahsetmezdi, ama bu aralar deprem korkusu var,
özellikle gece yatağında girdiğinde "anne, evimiz yıkılır mı? Duvarlar sağlam mı? Deprem olur mu?" gibi sorular
soruyor, her gece dualarımızı birlikte okuyoruz, öyle uyuyoruz. Ben de "Bu evleri çok büyük vinçler yaptı, hem dualarımızı
okuduğumuz için Allah bizi korur, hiç korkma" gibisinden şeyler söylüyorum.
Bir de geçen hafta okulda vahşi hayvanları öğrendiler, şimdi de "vahşi hayvanlar bize birşey yapar mı? Evimize gelir mi?
Allah bizi vahşi hayvanlardan korur mu?" gibi sorular sormaya başladı.
Bir de bu aralar, alt ıslatmaları daha da sıklaştı, sanırım bu da korkularından kaynaklanıyor. Bir gece altını ıslatıp
sabah uyandığında, rüya görüp görmediğini sordum. Rüyasında bir canavar gördüğünü, elinde kılıç olduğunu, canavarı kovaladığını,
diğer arkadaşlarının kılıçlarının olmadığını, kendisinin canavarın kuyruğunu elindeki kılıçla kestiğini ve sonra, uçan ayıya binip
kaçtığını ve canavar uçamadığı için, binanın üzerinden yere düştüğünü ve öldüğünü anlattı bana.
Ben de onun korkularını gidermeye karar verdim kendi kendime. Her gece uyumadan hemen önce, ona çok seveceği masallar anlatmaya başladım. Masalları anlatmaya başladığım geceden beri, çok mutlu bir şekilde uykuya dalıyor, o arada korkular aklına gelmiyor ve şükürler olsun ki masalları anlatmaya başladığım geceden beri, altını ıslatmıyor, bu sorunu da kendi yöntemlerimle çözmüş oldum...