07-12-2012, 01:59 PM
|
#12 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: 2013 YENİ YIL HEDİYESİ Emeğine sağlık sevgili Bykus,
Burada paylaştığın bilgiler gerçekten çok değerli şeyler.
insan olarak yaşadığımız birçok olumsuz duygunun hangi sebeplerden kaynaklandığını tek tek ve anlaşılır bir dilde açıklayan bir sözlük niteliğinde olmuş bu çalışman. Hepsini bir konu altında derlemiş olman ve senin kişisel analizlerinle bunların birleşmesi çok güzel bir çalışmanın ortaya çıkmasını sağlamış. Dağınık düşüncelere sahip olan ve nereye hangi kaynağa bakacağını bilemeyenler için bir başlangıç rehberi niteliğinde olmuş. Daha da önemlisi, bunlar senin kişisel çabalarından meydana gelen bir çalışma olmasına rağmen sadece kendine saklamayıp bizleri de faydalandırmak istemen büyük bir incelik. çok teşekkür ederim.
bende birkaç düşüncemi eklemek istiyorum konuda yazanlarla ilgili ;
Bence olumsuz olan duygularımızla barışık olabilmemiz ve bunları kendimize itiraf edebilmemiz, kabullenmemiz ve o halimizden utanmamamız çok önemli.
Kaybetme korkusuyla ilgili de şunu diyebilirim. Birşeye tamamen bağlanmamak gerekli, Hani derler ya "Bütün yumurtaları tek bir sepete koyma" diye. Kendi varlığımızın herşeyden tamamen bağımsız olduğunu kabul ettiğimiz an kaybetme korkumuz da sorun olmaktan çıkacaktır. Dünyaya gelişimizde bile aslında hiçbirşeye sahip olarak gelmedik. ve öyle de gideceğiz.
Hata yapma korkusu altında yatan neden de suçluluk duygusu hissini yeniden yaşamak ihtimalinin korkusu olduğunu düşünüyorum. Hayatımıza yeni bir sebepten ötürü yeni bir suçluluk eklemek istemediğimiz için hata yapmayı da göze alamıyoruz.
başarısızlık korkusunun haricinde bir de başarı korkusu denen şey de var ki. o başarısızlık korkusundan da beter. "kendini başarıya layık görememekten kaynaklanıyor o da.
tekrar eline sağlık diyorum.. iyi ki varsın :) |
| |