Olaya empati ile yalaşılması gerekiyorsa... ve amaç insan ilişkilerini geliştrmekse...
Bu durumda her iki tarafında konuşarak yaşanan üzücü anın üzerinde az çok fikir yürütmeleri gerekebilir. sonuçta empati her iki taraf içinde geçerli !
Yazık ki günümüzde insanlar kendilerini tamamen madedeciliğe kaptırmış durumdalar. Bunun sonucunda ise iki dost bi araya geldikleri zaman zannımca karşılarında hani o dostlarını değilde sanki böyleeee banknot banknot YTL ler görüyor...
Akıllardan geçen bu :)
Tabiii ben uzun zamandan bu yana serbest işlerle uğraştığım içinde böyle düşünüyor olabilirim. Sonuçta dost dediklerimde benim gibi serbest çalışan insanlar ve onlarda bi şekilde para kazanmak durumundalar değilmi :)
işin tuhafı birini kaşınıza alıp deseniz ki :
- canım arkadaşım bak bunu böyle yapıyorsun ama aslında bu şekilde yapsan hem daha güzel hemde çok daha kolay oluyor.
Cevap aynen şu :
- Ya tamam ben onu biliyorumda şundan şundan şundan dolayı yapmıyorum...
Bahane bahane bahane hep bahane
HEP BİLİYORLAR ÇÜNKÜ.
EN DOĞRU OLAN KENDİLERİYMİŞ GİBİ KAPAMIŞLAR BAŞKA FİKİRLERE AKILLARINI....
şimdi aynı kişi ile başka bi kanaldan iletişim kuralım...
diyelimki Abuzittinle ben çarşıda bi yerde karşılaştık..
Ben
- oooo Abuzittin naber yaaa. nerdesin hiç görünmüyosun bu aralar..
Abuzittin:
- abi ne olsun çalışıyorum iş güç..
Ben:
- ya kardeş bak bu gömleği bu takımın içine giymişsin ama hiç yakışmamış yaa renklerin uyumu diye bişey sözkonusu değil...
Abuzittin:
- Abi haklısında bu aralar maddi durumum pek iyi değil. ve inan bunlardan başka giyecek elbisemde yok. ( hani kendini kapamışya dış fikirlere o bakımdan başka elbisesi yok )
Ben :
- Kardeş ayıp ediyosun yaaa. biz ne güne duruyoruz. Al şu 500 YTL yi git kendine falanca markadan kral bi takım elbise al. falanca beyede selamımı söyle o ilgilenir seninle...
Abuzittin:
- Hay ALLAH c.c. razı olsun abi yaaa... tamam ben şimdi hemen gidip elbiseyi alayım. sanada borcum olsun bu, elim bollaşınca öderim..
Ve mutsuz son Abuzittin bana olan borcunu asla ödemez :)
Hasılında insanlara anlatarak bişey veremiyosun.
Ancak şuda var...
yada onu başka bi gün yazayım...
oldukça yorucu bi gündü...
Saygılar
AZMEDECEKSİN ENİNDE SONUNDA OLUR..
bu mesajım iki kez silkindi ama ben daha önceleride başka sitelkerde benzer sorunları yaşadığım için artık maillerimi bile word de yazıyorum önce...
al işte bi hayat dersi daha
AZİM ET MUTLAKA KAZANACAKSIN :)