bende sosyal fobi de olmayabilir.çekinik kişilik de olabilirmiş.
uzmana başvurmadan hiçbirşey bilemeyeceğim kendim hakkında.ama sizin gitme imkanınız varsa mutlaka gidin,mutlaka
toplum içinde sesimin çıkmadığı falan da olmuyor,daha doğrusu o önceden oluyordu,daha küçük yaşlarımda.ama şimdi olmuyor.hatta biraz kısık sesle konuş falan derler bazen,sonra arkadaşa falan seslerirken yanmdaki bağırır duymaz bi bağrırım hemen döner :.)
ama ben de erkeklerle konuşurken zorluk çekiyorum.aslında o da artık yok sayılır,evet evet yok.ya kişisine göre değişiyoda olabilir.neyse onu geçelim.
kendi başıma,yanımda bir arkadaş olmadığım zamanlar dışarda gezerken falan rahat olamam,yürümem falan değişir,surat ifademin değiştiğini hissederim,işte o zamanlar nasıl gözüktüğüm hakkında istenilen şeyler söylensin,çünkü ordaki aslında ben değilim,biliyorum.
toplum içinde yemek yiyemiyordum.ama artık rahat olmaya çalışıyorum,ve başarıyorum.ya bu yemek yiyememek ne kadar da saçma.neyseki düzeliyorum
başkalarının yanında kendimi daha konuşkan,nasıl diyim,başkalarına aslında sessiz olmadığımı gösterme çabaları vardı bi zamanlar.hala da var ama bu çabadan kurtulmalıyız değilmi,bende bunu düzeltmeye başlıyorum sanırım.
benim istediğim,sessiz ,kendi dünyasında yaşayan kopuk biri gibi görünmemek :) canlı,kendinden emin görünmek istiyorum.ki öyle olduğumu düşünsem de gene sessiz diyorlar,anlamıyorum..
bazen söylemek istediklerim içimde kalıyor,keşke şunları da deseydim falan diyorum ama onlar telkin dinleyerek kesinlikle düzelir..
aslında sorunumu tam manasıyla anlatamıyorum sanırım :)
off benim pskologa falan gitmem ve yaşım geçmeden düzeltmem lazım.ya aslında neden böyle olduğumu,daha doğrusu karşı taraftan nasıl gözüktüğümü bilsem herşey düzelcek de :)
bi ara kamerayla izleyin diye tavsiyede bulumuştu bi üye :)
evet çok iyi bir fikir ama durup dururken beni kameraya alın diyemem arkadaşlara.anneme çok çektirirdim kameraya,güzel gözüküyomuyum diye :)
ne biliyim,gayet düzgün buluyorum kendimi ama :)
arada böyle aşalayıcı laf söyleyen olunca kafaya takıyor insan :)
yanii ben dışarda evde olduğum ben değilim.her zaman demeyim de,genellikle de değil,bazen de değil.ne sıklıkla,hangi tür yerlerde bilmiyorum,ama tam manasıyla kendim olamıyorum,güvenim eksik heral :)
bu da geçer desek..
ya okudum da sanki çok güvensiz biriymişim gibi geldi,sanki öyle yazmışım.ama değilim.kendime güvenirim aslında,gayett rahat,normal olduğum zamanlar da çoook olur,ama ben sessiz damgası yemek istemiyorumm