Lütfen Yardım Edin!Serbest Kürsü ve Tartışma Fikir Telakisi Lütfen Yardım Edin! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Selamlar gecemavisi,
Soruların belli bir kısmını atlamışsınız, bunlar pazılın parçaları olduğu için kendi sonuçlarınızı çıkartmak adına yol alamamanız gayet normal, tabi bu tamamen sizin tasarrufunuzda...
Alınacak dersler ve ne öğrenileceği konusunda bir fikir geliştirmekten özellikle kaçındığınız görülüyor, eğer ilişkilerinizde yarattığınız ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Tartışma Fikir Telakisi telkin cd indir izle İstanbul Tartışma Fikir Telakisi nerededir kimdir Tartışma Fikir Telakisi çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Tartışma Fikir Telakisi hipnoz Tartışma Fikir Telakisi olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Tartışma Fikir Telakisi hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Tartışma Fikir Telakisi kuantum düşünce kitap haberi | |
|
10-11-2009, 01:57 PM
|
#41 (permalink)
| Site Yaşam Koçu Mert Ölçer
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! Selamlar gecemavisi,
Soruların belli bir kısmını atlamışsınız, bunlar pazılın parçaları olduğu için kendi sonuçlarınızı çıkartmak adına yol alamamanız gayet normal, tabi bu tamamen sizin tasarrufunuzda...
Alınacak dersler ve ne öğrenileceği konusunda bir fikir geliştirmekten özellikle kaçındığınız görülüyor, eğer ilişkilerinizde yarattığınız değerler ve sonuçlar hakkında bir çıkarımda bulunmaz ve gelecekteki ilişkilerinizi bunlara göre düzenlemezseniz kaçınılmaz olarak aynı sonuçları alacaksınız. Bu arada bu dersin ne olduğunu size kimse söyleyemez, söylesede işinize yaramaz.
Bunu kendinizin bulmasına yarayacak sorular soruyorum ki üzerinde düşünüp sonuçlarınızı çıkartabilin, ancak sorularım çokta başarılı değiller anlaşılan çünkü sizde herhangi bir etki yaratamıyorlar.
Koçluğun genel uygulamalarını bir kenara bırakıp devam edeyim; aşağıda sizin cümlelerinize göre ilerleyen cümleler var ve atladığınız sorular. Benim fikrime göre siz bu sorunu çözmeyi gerçekte istemiyorsunuz ya da bu sorunu çözmeye henüz hazır değilsiniz.
Çünkü burada alınması gereken ders başlığı olarak kabul edilebilecek olan en önemli başlık "güven". Ve siz güvenlik alanınızdan çıkmak istemiyorsunuz.
Hayatımızı korkularımızın yönetmesine izin vermek bir seçimdir. Ancak "Potansiyelimizde korkularımızla sınırlıdır". Güven konusunda çalışır ve derslerimizi çıkartırken korkunun içinden geçip, olan her şeye güvenmeyi öğrenmeliyiz. Bunun anahtarıda teslimiyettir. Daha yüksek bir bilince "güven ve teslimiyet". Buda sizin inanç skalanızdaki karşılığı her ne ise ona - sistem, tanrı, plan, evren v.b - olan güvenden başlar. Kendimizi güvende hissetmek için önce kendimize ve bu bilince güvenmeyi öğrenmeliyiz...
Bunun dışında sizin konunuzla ilişkili görünen bir konu başlığıda "sınırlar ve kurallar".
Sınırları anlatmak için kullanmayı sevdiğim bir örnekten gideyim. Sınırlarınız sizin bahçenizin etrafındaki çitlerdir... Ev kabul edebileceğimiz siz ortada ve etrafta çeşit çeşit çiçekleriniz - ki bunlarda sizin değerleriniz ve güzellikleriniz-. Ve bu çiçekleri barındıran bahçenizi koruyan çitler ve ilişkilerinizi yürütmek için kullanacağınız alanı sembolize eden çitteki kapı...
Eğer birileriyle ilişkiye geçerken bu çitleri ona hissettirmezseniz çiçekleriniz kaçınılmaz olarak her defasında ezilecektir... Tamam ben dikkatlice aralarında dolaşıyorum onları incitmeden diyenler çıkar hep, eğer siz buna izin verdiyseniz onlarda bazı durumlarda çiçeklere basmaktan ya da onları koparmaktan çekinmeyeceklerdir....
Bahçe kapısından girip çıkan ve bahçemizde bizimle birlikte dolaşan kişiler sınırlarımızı bilirler ve korurlar.... Çitin üzerinden atlayıp gelenlere; kırılırlar, üzülürler diye eğer biz sınırlarımızı hatırlatmaz isek giderek ne çit kalır ne bahçe :).
Kurallarımızda bu sınırları koruma ve kullandırma konusunda genel tavrımızı belirler.... Daha bahçede iken bunları gözardı edersek ilişkide olduğumuz insanlar evimize girdiğinde neler olacağını varın siz tahmin edin.....
Evet şimdi sorulara verdiğiniz cevaplara bakalım biraz; İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…
Bu tespitlerde ne kadar samimi olduğunuzu öğrenmek isterim. Burada sıraladığınız her şey aslında sizin ilişkilerinizde olmasını istemediğiniz değerler gibi görünüyor. Eğer bunlarda samimi iseniz, yani gerçekten söylediğiniz gibiyseniz bu nitelikleri açıkça belirterek ilişkilerinize başlamalısınız...
Bu sorular cevaplamadığınız sorulardır, bunları kendi içinizde cevaplayın hiç olmazsa.... İlişkilerinde kendini güvende hissedebilmek için en başta dikkat göstermen gereken 5 şey nedir? İnsanların değerlerini hangi kriterlere göre belirleme alışkanlığın var? Bu kriterlerde ne tip revizyonlar yapman seni güvende ve iyi hissettirir? Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.
Bu sabote alışkanlıklarınızı kullanışlı hangi yeni alışkanlıklarla değiştirmelisiniz?
Sizi kişileri aramaktan alıkoyan nedir?
Bu şekilde davranmanız durumunda onlar ne düşünüyor ve nasıl hissediyorlar? -kişilerin benim karşımda gayet güleryüzlü ve iyi davranması,ama arkamdan tonlarca iş çevirmesi diye özetleyebilirim. Sizin bu konudaki sorumluluğunuz nedir?
- bende insanlara hep güleryüzlü ve iyi davranıyorum,belki hoşlanmadığım şeyleri söylemeliyim,kırılması yada üzülmesi beni ilgilendirmemeli.o zaman onlarda arkamdan değil yüzüme konuşurlar belki
Bu saydıklarınızı bir kurallar listesi haline getirin lütfen ve bizlerle paylaşın... - samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) benim için düzgün biridir. evet bu örnek cümle benim hedef cümlem olabilir,tamam beni anlatıyo “Kendimin ve karşı tarafınsamimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.” Bu hedefine hizmet edecek şu anda alman gereken kararlar nelerdir?
- herkese saygı duyucam, asla yargılamıycam , tam olarak güvenmiycem, hep araya bir mesafe koyucam, saygı sınırları dışına çıkılmasına izin vermiycem, karşımdaki insanın bir gün beni bırakıp gideceğini hiç aklımdan çıkarmıycam.
HEDEF:
“Kendimin ve karşı tarafın - samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri :) - bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”
Bu hedefinizi gerçekleştirmek ve bu tip insanları hayatınıza çekebilmek için atmanız gereken ilk adım ne olabilir? Lütfen bilmiyorum demeyin, üzerinde düşünün ve aklınıza gelenleri bir metin olarak yazın...
Tüm bunların sonunda sadece soruları cevaplamakla yetinmeyip, durumun yeniden değerlendirmesini ve bu konularda neler düşünüp hissettiğinizi bizimle paylaşın lütfen.... Bu yazıları okuduğunuz şu anda ilişkileriniz ne durumda, hangilerini olgunlaştırmak, hangilerini yüzeysel tutmak istiyorsunuz..... İlişkilerinizle ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Bunları yazmanız çok önemli ve kısır döngüyü kıracak noktadır...
Sevgiler ve saygılar...
Mert ÖLÇER. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
10-11-2009, 02:53 PM
|
#42 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 13
6 Mesajinıza toplam 46 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! merhaba,
ben de fikirlerimi ve birkaç kitap önerisi paylaşmak istedim müsadenizle. ben kendimi dostlar arkadaşlar açısından çok şanslı hissederim. ama bu demek değil ki her şey güllük gülistanlık. yakın zamanda çok eski ve çok iyi bir dostumla yollarımız hemen hemen ayrıldı. hem de karşılıklı inanılmaz yanlış anlamalarla. bunun neden olduğunu çok düşündüm, hala da düşünüyorum ve şunu farkettim. umarım size yardımcı olabilir.
çocukluk yıllarımdan beri annem arkadaşa o kadar güvenilmez, insanın ailesinden daha yakın kimse olamaz derdi. ben her ne kadar aksini savunsam da küçük yaşlardan beri bu uyarıyı alan beynim bunu doğrulamaya çalışıyor, demek ki annemin argümanını hala çürütememişim. belki size de farkında olmadan böyle bir telkinde bulunulmuş olabilir. sadece kendi yaptıklarınızı ve düşüncelerinizi değil, size verilen inançları da sorgulamanız son derece faydalıdır.
yukarıda birçok arkadaş yazmış ben de bir şeyler söylemek istiyorum. siz neyi istiyorsanız ya da neye layık olduğunuzu düşünüyorsanız başınıza onlar geliyor. yazdıklarınızdan çıkardığım ana fikir, 'bütün fedakarlığıma rağmen kimse beni sevmiyor, kıymetimi anlamıyor'. siz bu duruma inandığınız sürece bunu kendinize kanıtlamak üzere aynı insanları hayatınıza çekmeye devam edeceksiniz. şunları düşünün siz sevilmeyecek biri misiniz?, beraber vakit geçirmeye değmeyecek kadar tekdüze ve eğlenceden yoksun mu görüyorsunuz kendinizi? nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum ama başkalarının size verdiği değer sizin kendinize verdiğiniz değerin aynasıdır. kendinizi arkadaşlık ilişkilerinde kurban gibi görmemeye gayret edin.
bir iki kitap önerim olacak size:
Sınırlar-Henry Cloud, John Townsend
Hatalı Alanlarımız-Dr. Wayne W. Dyer | Offline
| |
10-11-2009, 11:26 PM
|
#43 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 189
152 Mesajinıza toplam 1,121 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! Alıntı: gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı
merhaba esen27,mesajın için teşekkür ederim. kitap ismi verirsen çok mutlu olurum tabiki. zaten bayılıyorum kitap okumaya. çok sevindim görüşmek üzere :) |
MERHABA GECEMAVİSİ
umarım kendini daha iyi hisediyorsun,
başımıza ne geliyorsa kendi istediğimizden dolayı geliyor.şimdi sen bütün bunları benmi istedim diyeceksin bence evet sence hayırdır eminim
onun için JOSEPH MURPHY bilinçaltının gücünden başlayabilirsin
ŞİMDİNİN GÜCÜ VE ŞİMDİNİN GÜCÜ uygulamalı kitabı yazarı
ECKHART TOLLE ERHARD F.FREITAG bilinmeyenden yardım bu kitab senelerdir kiyablığımda duruyormuş ama be 5 ay önce gördüm zamanı gelince yardım geliyor
daha sonra başka isimlerde verebilirim
güzel şeylerin seninle olmasını seçiyorum
__________________ SEVGİ DOLU BİR DÜNYADA YAŞAMAYI SEÇİYORUM esen27 | Offline
| |
18-11-2009, 02:11 AM
|
#44 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! Merhaba Mert Bey,
Soruların bir kısmını atlamamın sebebi bazılarına vericek cevap bulamamam bir kısmıda daha önce cevap verdiğim sorularla çok benzeşiyor olmasıydı. Özellikle bir şeyden kaçınmıyorum. elbetteki bu soruna çözüm bulmak istiyorum, hiç hoş ve kolay bir durum değil bu. Elimden geldiğince sorduğunuz sorulara açık yüreklilikle cevap veriyorum. Güvenlik alanından çıkmak istemiyorsun derken tam olarak neyi kastettiğiniz anlamadım. Ben bu sorunu çözebilmek için her türlü öneriye ve fedakarlığa açığım. Ama galiba kendimi tam olarak anlatamıyorum.
Sınırlar ve kurallarla ilgili verdiğiniz örneği çok beğendim, evet söylediklerinize aynen katılıyorum.şimdi sorduğunuz sorulara elimden geldiğince cvp vermeye çalışıcağım.
Evet şimdi sorulara verdiğiniz cevaplara bakalım biraz;
İlişkilerinizde yaşadığınız her şeyin sorumluluğunun size ait olduğunu varsayarsak, son 10 yıldır oluşan sonuçlardan neler öğrenir ve hangi dersleri çıkartırdınız?
_ ben iyi bir arkadaş değilim. Kimseyle dost olmayı beceremiyorum. Kimseye hak ettiği değeri ve sevgiyi vermiyorum. Ben nankörüm, cimriyim,sevmeyi bilmiyorum. Arkadaşlarıma zaman ayırmıyorum.onlara saygı duymuyorum…
Bu tespitlerde ne kadar samimi olduğunuzu öğrenmek isterim. Burada sıraladığınız her şey aslında sizin ilişkilerinizde olmasını istemediğiniz değerler gibi görünüyor. Eğer bunlarda samimi iseniz, yani gerçekten söylediğiniz gibiyseniz bu nitelikleri açıkça belirterek ilişkilerinize başlamalısınız...
— Siz benim samimi ve açık olmamı istemiştiniz. Bende kendime dışardan baktım ve böyle göründüğümü hissettim.
Hangi seçimleriniz yada hangi ihtiyacınızı karşılamak üzerine yaptığınız eylemler ilişkilerinizi sabote etmeye yatkın?
—sadece başım sıkıştığında arkadaşlarıma ihtiyaç duyuyorum, işim düşmezse canım sıkılmazsa aramıyorum.
Bu sabote alışkanlıklarınızı kullanışlı hangi yeni alışkanlıklarla değiştirmelisiniz?
— sadece başım sıkıştığında değil diğer zamanlarda da onlara ihtiyaç duymalıyım, sadece ihtiyacım olduğunda değil her zaman arayıp sormalıyım.
Sizi kişileri aramaktan alıkoyan nedir?
— aklıma gelmiyor günlük normal hayat karmaşasına kaptırıyorum kendimi, önemli bi durum olmadığı sürece de kimseyi aramıyorum. özel bir sebebi yok yani. Sadece aklıma gelmiyo. Yada geliyo ama araya bişey giriyo ve ben gene unutuyorum.
Bu şekilde davranmanız durumunda onlar ne düşünüyor ve nasıl hissediyorlar?
— sanırım benim bencil ve sadece kendini düşünen biri olduğumu, sadece işim düştüğünde aradığımı düşünüyolardır.
Bu saydıklarınızı bir kurallar listesi haline getirin lütfen ve bizlerle paylaşın...
— Bunlar benim bir arkadaşlıkta olmasını istediğim davranış ve nitelikler bütünü
1- her iki tarafta samimi ve dürüst olmalı
2- güleryüzlü ve neşeli olunmalı, asık suratlı, sinirli insanlardan hoşlanmam,kimsenin hoşlanıcağınıda zannetmiyorum
3- iyiyi ve güzellikleri paylaşmak ama acıyı, üzüntüyü ve zorluklarıda paylaşabilmek
4- birbirlerinin kişiliklerine ve fikirlerine saygı duymak, eleştirmemek
5- karşı tarafı olduğu gibi kabul edip onu değiştirmeye çalışmamak
6- her iki tarafında içinden geçenleri rahatça söyleyebilmesi
7- karşılılıklı güven duygusunun gelişmiş olması
8- karşındakini üzmeden isteklerini ona rahatça anlatabilmek
9- kimse diğerinin arkasından konuşmamalı derdi neyse gidip ona anlatmalı, dedikodu yapılmamalı
10- arada görünmeyen bir mesafe olmalı, ilişki vıcık vıcık olup laçkalaştırılmamalı, herkes birbirine saygı duymalı
11- bir sıkıntın olduğunda gidip içindekileri rahatça dökebilmek,sadece ikinizin arasında kalıcağını bilmek
HEDEF:
“Kendimin ve karşı tarafın – (samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri ) - bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”
Bu hedefinizi gerçekleştirmek ve bu tip insanları hayatınıza çekebilmek için atmanız gereken ilk adım ne olabilir
— bu tip insanlarla karşılaşabilmek için dua etmeliyim. Hedef cümlemi her aklıma geldiğinde söylemeliyim, tekrarlamalıyım. Yukarıda saydığım niteliklere bende sahip olmaya çalışmalıyım, olamadıklarım için çaba sarf etmeliyim. belki bunları yaptıktan sonra hayatıma bu insanları çekebilirim. Siz ne dersiniz başka ne yapabilirim?
Tüm bunların sonunda sadece soruları cevaplamakla yetinmeyip, durumun yeniden değerlendirmesini ve bu konularda neler düşünüp hissettiğinizi bizimle paylaşın lütfen.... Bu yazıları okuduğunuz şu anda ilişkileriniz ne durumda, hangilerini olgunlaştırmak, hangilerini yüzeysel tutmak istiyorsunuz..... İlişkilerinizle ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Bunları yazmanız çok önemli ve kısır döngüyü kıracak noktadır...
— birkaç hafta öncesine göre kendimi daha iyi hissediyorum. Artık yaşadıklarım beni üzmüyor, önemsemiyorum. Hayatımda hayal ettiğim gibi insanların olmaması da beni eskisi gibi üzmüyo, ve umutsuzluğa kapılmıyorum. Olsa iyi olur ama olmaması da beni öldürmez. Şuan ilişkilerim aynı durumda bi değişiklik yok. sıradan yüzeysel zaten etrafımda da öle 20 30 kişilik bir grup yok yani. Bazılarıyla ilişkimi tamamen sonlandırmayı düşünüyorum. Bazılarıylada aynı bu şekilde devam edicek. Hayatıma yeni birileri girerse yukarıda saydıklarıma göre davranıcağım.
Her şey için tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere… | Offline
| |
18-11-2009, 02:20 AM
|
#45 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| merhaba eertas,
bahsettiğin gibi benimde geçmişimde kimseye güven olmayacağını inandıran telkinler oldu yakın çevrem tarafından.eminim yaşadıklarımda bununda hatrı sayılır etkisi var.evet bunu bir şekilde biliyorum sorguluyorum.bu gerçeği bilmek bundan sonra aynı olayları yaşamıma çekmemi engellemiycektir herhalde.bir yerde sorunu bulmakda yeterli olmuyor... :(
"ama başkalarının size verdiği değer sizin kendinize verdiğiniz değerin aynasıdır" söylediğini dikkate alıcağım.
kitap önerilerin içinde çok teşekkür ederim...
merhaba esen27,
evet kendimi daha iyi hissediyorum.sizlerin varlığı beni mutlu ediyo.evet haklısın başıma ne geliyorsa ben istediğim için oluyo katılıyorum sana "hayır" demiycem,bir kaç hafta önce olsa derdim ama :)
kitap önerilerin içinde çok teşekkür ederim.eertas da bi kaç kitap ismi vermiş hepsini okumaya çalışıcam.görüşmek üzere... | Offline
| |
23-11-2009, 11:20 AM
|
#46 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 3,658
313 Mesajinıza toplam 2,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! Alıntı: olsun Nickli Üyeden Alıntı
Mutluluk :kendiliğinden gelendir.Mutluluk için çaba sarfetmen gerekmez.Mutluluğu zorlayamazsın.Mutluluğa zorla birşey yaptıramazsın.O kendiliğinden OLANDIR.
O sadece OLANDIR-OLDUĞU GİBİDİR.
Mutluluk sadece Doğru Kalıbın içindedir.Sen doğru kap olduğun sürece o SENDEdir.
Hatta Mutluluğu Bir kabın içine sığdıramazsın .Mutluluğun bir kabı yoktur,Kap onun içindedir :) Ama bu da bir başka konubaşlığıdır :)
Sadece birşey hissetmeye çalışma gelen duyguyu değerlendir.
Ve ilginç olan Bazen HAYIR diye haykıdığında boşluklar oluşacak ve EVET lere yer açılacak. :) | çok güzel paylaşım ellerinize sağlık
__________________ hemen şimdi mutlu olalım | Offline
| |
23-11-2009, 12:44 PM
|
#47 (permalink)
| Site Yaşam Koçu Mert Ölçer
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Lütfen Yardım Edin! - Yeni bir başlangıç :) HEDEF: “Kendimin ve karşı tarafın – (samimi, güleryüzlü, maddi ve manevi paylaşımlara açık, dürüst, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımda olacak biri ) - bütünlüğüne saygı duyarak kendimi rahatça ifade edeceğim ve güvende hissedeceğim ilişkiler oluşturmak istiyorum.”
Bu hedef cümlesini okuduğunuzda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Hedefinizin gerçekten bu olduğundan ve aşağıdaki niteliklere sahip dostluk, arkadaşlık ilişkileri kurmak istediğinizden emin olarak ilerlemek bu aşamada önemlidir... — Bunlar benim bir arkadaşlıkta olmasını istediğim davranış ve nitelikler bütünü 1- her iki tarafta samimi ve dürüst olmalı 2- güleryüzlü ve neşeli olunmalı, 3- iyiyi ve güzellikleri paylaşmak ama acıyı, üzüntüyü ve zorluklarıda paylaşabilmek 4- birbirlerinin kişiliklerine ve fikirlerine saygı duymak, eleştirmemek 5- karşı tarafı olduğu gibi kabul edip onu değiştirmeye çalışmamak 6- her iki tarafında içinden geçenleri rahatça söyleyebilmesi 7- karşılılıklı güven duygusunun gelişmiş olması 8- karşındakini üzmeden isteklerini ona rahatça anlatabilmek 9- kimse diğerinin arkasından konuşmamalı derdi neyse gidip ona anlatmalı, dedikodu yapılmamalı 10- arada görünmeyen bir mesafe olmalı, ilişki vıcık vıcık olup laçkalaştırılmamalı, herkes birbirine saygı duymalı 11- bir sıkıntın olduğunda gidip içindekileri rahatça dökebilmek,sadece ikinizin arasında kalıcağını bilmek
Geçmişe ait ve o anın duygularıyla hata olarak kabul edilen durum ve davranışlardan gereken dersi almamızın anlamı; onları tekrar etmemeye çaba göstermek ve yerine koymayı seçtiğimiz değerleri ve davranış modellerini uygulamak demektir.
Bu amaçla ilişkilerimizde önceden yaşadığımız tecrübeler üzerinde düşünmek ve yeni arkadaşlıklar dostluklar için ya da mevcut arkadaşlıkların kalitesini istediğimiz seviyeye çekmek için kendimize yeni bir bakış açısı ve davranış şekli geliştirmemiz gerekecektir.
Yukarıda sıralanan nitelik ve davranış modellerini hayatımıza katmanın yolları üzerinde düşünmeye başlamalıyız....
Dürüstlük adına beklentilerimi hangi aşamada ve nasıl diğerlerine açıklamalı ve hissettirmeliyim?
Samimiyet ve laubalilik arasındaki çizgi aşılmaya çalışıldığında tepkim nasıl olmalı?
Hayatın getirdiği herşeyi - iyi güzel acı tatlı - paylaşan insanlar bence nelere hazır olmalı ve nelere dikkat ve özen göstermeli?
İnsanları olduğu gibi kabul etmem ne demek,
bunun için nelere dikkat göstermeliyim ve bu konudaki sınırlarım neler olmalı ki kullanılmış hissetmeyeyim?
Karşılıklı güven duygusu oluşturmak ve korumak için aşamalar neler olmalı, nerede ve ne zaman tam olarak güvenebilirim,
aksi olduğunda üzülmemem için nelere dikkat etmeliyim?
İçimden geçenleri rahatça söylerken nasıl bir yol izlemeliyim,
nasıl bir giriş yapmalı, karşımdakinin ve benim hangi özelliklerimi- fevrilik, eleştiri kaldıramama, o anki duygusal durum v.b. - dikkate almalıyım?
Kişilerin benim arkamdan konuşmasını tam olarak kontrol altında tutabilirmiyim?
Bendeki hangi özellik ve nitelikler yada alışkanlıklar insanların içinden geçenleri direk bana değilde başkalarına anlatmalarına neden olabilir/oluyor?
Dostluk ve arkadaşlık yada ikili ilişkilerimde korumak istediğim mesafeleri tespit etmeme yardımcı olacak ne gibi kurallar ve uygulamalar geliştirebilirim?
Başkalarının bana saygı duymasını sağlamak amacıyla kendime olan saygımı hangi eylem ve tutumlarıma daha çok yansıtmalı ve neler yapmalıyım?
İnsanların sırlarımı tutup tutamayacağını anlayabilmek için ne aşamada ne gibi sırları paylaşarak devam etmeliyim?
Bu nitelikler ve davranış beklentileri kişiden kişiye farklılık gösterecektir doğal olarak, burada yazdığımız soru örneklerinde gece mavisi arkadaşımızın listesini kullandık. Herkez kendine bir liste yaparak bu soruları onlara uyarlayabilir....
Bu sorular ve cevapları üzerinde düşünerek kendimizi yeniden yapılandırabilir ve bizi memnun hissettirecek arkadaşlık, dostluk ve ikili ilişkiler için yol açabiliriz...
Burada önemli olan bir diğer şeyde hayatımızın diğer alanları hakkındaki memnuniyet derecemizdir. Şöyleki; eğer hayatımızda bir çok diğer şey ile sorun yaşıyor ve yoğun olarak enerjimizi bir şeyleri onarmaya veriyorsak bunun - sağlam temeller üzerine kurulamamış - ilişkilerimiz üzerinde olumsuz etkisi olması kaçınılmazdır.....
Hayatımızın denge içinde sürebilmesi için tüm diğer alanlara verdiğimiz enerjinin bir kısmını bu alanada verebilmeliyiz...
Ya da bazı sıkıcı durumlarla başa çıkarken yanımızda olabilecek kişilerden oluşan bir arkadaş ve dost çevresi oluşturmak için özen göstermeliyiz....
Ve gece mavisi için son sorular;
Şu anda hayatında olmaya devam etmesini istediğin kimler var?
Bu kişilerin hayatları hakkında neler biliyorsun ve onlarla ne kadar ilgilisin?
Hangi sıklıkta bu kişileri aramak nasıl olduklarını ve neler yaptıklarını sormak istersin?
Bu kişileri arayıp sorma alışkanlığını kazanmak için nasıl yollar- not almak, belli zamanlar için görüşme planı yapacak ajanda tutmak v.b.- geliştirebilirsin?
Yaşamındaki her şey ne kadar karmaşık ve zor görünürse görünsün yapmak istediğin şey nedir?
Sana yaklaşmak isteyen kişileri kendinden uzak tutma alışkanlığın varmı, ve bu destek vermek isteyen kişilerle nasıl bir başlangıç yapmak istersin?
Harekete geçmek için ne bekliyorsun?
Bu soruları burada cevaplaman gerekmiyor, fakat konu hakkındaki duyguların, düşüncelerin, içinde bulunduğun yeni durumları ve soruları cevaplayıp üzerinde düşündükçe elde ettiğin sonuçları ve yeni bakış açılarını bizlerle paylaşmanı bekliyoruz...
Sevgilerimle MERT ÖLÇER. | Offline
| |
03-12-2009, 12:18 AM
|
#48 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 81
26 Mesajinıza toplam 148 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! turhan arkadaşım kibirli olmak iyi bir şey değil ona şöyle diyelim kendini değerli hisset kibir iyi bir şey değildir kibirli kişilerin burnu kaf dağında diye bir söz vardır bana göre kibirli olmakta kişilik sorunu diye düşünüyorum. | Offline
| |
03-12-2009, 01:04 AM
|
#49 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 645
228 Mesajinıza toplam 1,903 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! sizde bence koşullanmış bir şey var yine aynısı olacak korkusu bunu kendinize çekiyorsunuz siz ne kadarda hayır deseniz bilinçaltınızda bir yer yine aynısı olacak yine üzülecem yine dostlarım beni kıracak diyorsunuz bu kafanızdan atın bilinki yapılanların hiç birini haketmiyorsunuz ama hepimiz bunu yaşıyoruz ben ilkokul arkadaşlarımla bile görüşüyorum mesela ama hiç ihanete uğramadı mı bende uğradım ama daha tepkinli davrandım bir süre ama sonra dedimki 1i yada 2 kişi öyle diye diğerlerini öyle olmak zorunda değil ve bir daha böyle birşey gerçekten olmadı buna sebep olan olayları bir gözden geçirin ve mutlaka ortak bir payda vardır ihanet eden kişiler arasında ve kendinize bir dönün neden hep benim başıma geliyor kendinizdeki eksik yönleri bulun ve giderin hepimiz insanız ve mutlaka eksiklerimiz oluyor bir yerlerde mutlaka atladığınız birşeyler vardır sevgiyle kalın ama unutmayın her zaman siz değerlisiniz..insanları hatası sizin değerinizi düşürmez..
__________________ MUTLUYUM,MUTLUSUN,MUTLUYUZ | Offline
| |
12-03-2010, 12:22 AM
|
#50 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 0
9 Mesajinıza toplam 30 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Lütfen Yardım Edin! Merhaba Gecemavisi,
Seni biraz anladığımı zannediyorum. Kazıklanacağım insanları hayatıma mıknatıs gibi çekmekte doğal bir yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Sen otuz yıldır bu mücadeleyi veriyorsun, ben kırk küsür yıl oldu tırmalıyorum nafile. Hoş artık uğraşmıyorum ya... Bu bana ders olsun diyorum her seferinde ama bir sonraki gelen başka sebeplerle ve başka kişi oluyor ve çoğunlukla malum( ) sonuçla bitiyor.
Ben vejetaryen beslenmiyorum (mecburiyetten) ama et sevmem. Olanaklarım ölçüsünde sebzeyle beslenmeye çalışırım ve çok da severim. Acaba bu beslenme tercihimizden dolayı etoburlar tarafından av olarak algılanmamıza neden olacak bir feromon salgılıyor olabilir miyiz?
Keşke sana yardımcı olabilecek bilgiye sahip olsaydım. Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Yapabileceğim tavsiyelerin hiçbir işe yaramayacağına emin olabilirsin : ) | Offline
| | | |