12-03-2008, 06:01 PM
|
#108 (permalink)
|
Guest | Ynt: Mustang'in Rüzgarı şimdi size ne yalan söyliyeyim..eğer benim çocuğum derslerden başını kaldırmasaydı..sabah akşam ders çalışsaydı ben komplekse, girerdim.bu inek benim çocuğummu diye....benim sözlüğümde başarının anlamı yaşamdan kopmadan bir şeyleri yapmaktır.. başarı, tamam ama neye ve kime göre, bunu yazmıştım ama tekrar yazayım..bir gün ablamın oğluyla benimki odalarında konuşuyorlar..bir saat çıkmış..onunla öğretmenlerin gözüne baka baka, kopya çekilirmiş..düşündüm, sonuçta bir saate kaç kitap bilgisi sığar...çağırdım yanıma, nasıl bir şeymiş bu saat, işte 500 karekterlik hafızası var..ama dedim gerçekten hazırlıcaksınız kopyaları ve öğretmenin gözüne baka baka çekeceksiniz...tamam dediler ablam kıyamet koparıyor..sen bunları sahtekarlığa alıştırıcaksın diye...hadi be dedim..eğer kopya çeken sahtekarlığa alışıyorsa, dünya sahtekarla dolu..atladık taksiye gittik aldık..bizimkiler bir oturdu dersin başına..tüm bilgileri 500 karektere sığdırmak için şifreleme çalışmaları falan derken tüm bilgileri yalayıp yuttular..o yıl, o saatlerin sayesinde muhteşem notlarla eve geldiler...çocuk dediğin biraz cin olacak..(benden daha fazla değil) ama cin gibi çocukları severim....yerine göre davranan çocuklarıda, sonunda gerçekten başarılı olan onlar oluyorlar çünkü..siyahcığım benim oğlumda öyleydi..bir birbuçuk yaşındayken ağlardım bir şeye sinirlenip..tedavi görüyordum o zamanlar..gelir minicik elleriyle yüzümü silerdi..beraber oynadık..beraber ağladık beraber güldük..o beni toparladı, ben onu..çocukları çok sıkmadan, kontrol etmek gerektiğine inanıyorum..pratik zekalı çocuk..mutlaka başarılı olmanın yolunu bulur..ben ona, onu gömeden inandım..insanın yüzüne mal mal bakan duyarsız bir çocuk olacağına...seninki gibi olsun..bir yerden sonra başarmayı kendileri istiyor ve hayatlarını proğramlıyorlar zaten..en güzel örnekleri burada..sycorox..güneş, ve diğer gençlerimiz..iyiki varlar ve iyiki bizim başarılı dediğimiz çocuklar onlar...yazdıklarına bakarsan hepsi duyarlı ve hepsi insan gibi insan çocuklar, darısı daha küçüklerin başına...
mustang' cığım şimdiden geçmiş olsun...annene..sanada kolay gelsin.. |
| |