PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİHikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Makaleleri ve Yazıları PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız merhaba tüm hayatım değişti ailesi
bu bölümde bana psikolojik sorunlarınızı yazmanızı istiorum
ama sadece genel olanları özel olanları özel olarak atabilirsiniz
yardımcı olabilirsem ne mutlu bana... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Makaleleri ve Yazıları telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Makaleleri ve Yazıları nerededir kimdir Üyelerin Makaleleri ve Yazıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hipnoz Üyelerin Makaleleri ve Yazıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Makaleleri ve Yazıları kuantum düşünce kitap haberi | |
|
16-08-2007, 12:14 AM
|
#1 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 0
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ merhaba tüm hayatım değişti ailesi
bu bölümde bana psikolojik sorunlarınızı yazmanızı istiorum
ama sadece genel olanları özel olanları özel olarak atabilirsiniz
yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.
__________________ http://media3.guzer.com/pictures/homers_brain.jpg | Offline
| |
16-08-2007, 12:18 AM
|
#2 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ Radyo programı yapacaktın Psiko..Saatleri belirleyelim..Sorusu olanlar sorar... | Offline
| |
16-08-2007, 01:00 AM
|
#3 (permalink)
| Çevirmen
90 Mesajinıza toplam 284 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ
merhaba psıko ben bır konuyu merak edıyorum, kafamda bır yorum var ama uzman gorusunu bılmek ıstedım, ufak yasta ozellıkle annesını yıtırmıs olan kısılerde gelecekte ne gıbı problemler olabılıyor ? Genelde karsılasılan korkular nelerdır, bu sekılde bır hayatı olan ınsanlara ne sekılde yaklasılmalı sızce ? Anneyi kaybetmekten kalan bır kaybetme duygusuyla nasıl bas edılebılır ? tesekkurler tresor | Offline
| |
16-08-2007, 01:34 AM
|
#4 (permalink)
| Üsteğmen
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ anneyi kaybetmekten bahsedeyim öncelikle
annelik duygusu bebek emrio halindeyken vücumuzdan salgılanan bir hormon sayesinde olur ne müthiş bir hormondur ki ömrünü o minicik bebeğe feda edebilecek bir insana dönüştürür insana
bu paragraftanda anlaşacağınınz gibi anne en sağlam kaledelerden daha koruyucudur,Allahu tealadan sonra merhameti en çok olan kişidr
anneyi kaybetmeniz getirdiği sorunlar erkeklerde ve kızlarda ve yaşlarda ve kaybediş şekli sosyal ve ekonomik durumlarda farklılıklar gösterir
siz sorunuzu kendiniden yana soruyorsanız öyle sorun bence çünkü çoooook geniş bi konu
| |
16-08-2007, 01:36 AM
|
#5 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ atakan hocam pazartesine kadar kliğim var ama pts günü saat 13 de (size göre ) bir psikoterapi programı yapalım
| |
16-08-2007, 01:41 AM
|
#6 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ Anne-Baba Kaybı Yaşayan Çocuklar
Yapılan çalışmalar, çocukların %5-6’sının, 16 yaşına gelmeden ebeveynlerinden birini kaybedebilme ihtimali olduğunu söylemektedir. Travmatik ve sarsıcı bir olay olarak kabul edilen ölüm, çocuğun yetişkine oranla daha farklı tepki vermesine yol açar. Çocuk durumu kişiselleştirebilir, dolayısıyla şok sonrasında fiziksel ve duygusal çöküntü yaşayabilir. Zaman zaman, alt ıslatma, parmak emme gibi bebekliğe dönüş davranışları gösterebilir. Bunların yanısıra durumu görmezden gelip, hiçbirşey olmamış gibi de tepki vermesi oldukça doğaldır. Tepkilerinin türü değişse de genellikle ortaya çıkan belirtiler şu şekildedir;
Suçluluk
Öfke
Agresyon
Anne/Baba ile ilgili tekrarlayan düşünceler
Sosyal izolasyon
Dikkat çekme isteği
Akademik sorun
Bu belirtiler 6 aydan fazla sürdüğü zaman mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Olayın meydana gelmesinin akabinde, durum çocuğa sağlıklı bir şekilde aktarılmalıdır. Bunu yaparken çocuğun gelişim yaşının göz önünde bulundurulması gerektiği gibi, anlayabileceği dilde aktarmak oldukça önemlidir. Küçük çocuklar olayları olduğu gibi (literal) algılarlar. Ölüm kelimesi birşey ifade etmeyeceğinden, “bedeni bozulmuş, artık çalışmıyor” gibi somut ifadeler kullanılmalıdır. Benzer şekilde, küçük yaştaki çocuğa, “uyuyor” denilmesi, çocuğun uyumaktan korkmasına yol açacağından sakıncalıdır. Zaman zaman ailenin diğer üyeleri duygusal çöküntü yaşayabileceğinden, bu gibi durumlarda, çocuğa aktarımı yakın bir dost veya akrabanın yapması daha uygundur. Aileler cenaze törenine götürmekle ilgili endişe duymaktadırlar. Çocuğun törene götürülmesi istendiği takdirde, törende ne yapıldığı ile ilgili net, anlayacağı dilde bilgi vermek yeterlidir. Kafa karıştırıcı ifadelerden ve detaylardan kaçınılmalıdır.
Çocukların gelişim yaşlarına göre, ölümle ilgili zihinsel ve duygusal tepkileri aşağıdaki gibidir. Bu bilgi, ailenin çocuğa ölümü aktarırken, seçeçeği ifadelerin ne olduğuna dair bilinçlenmesine yardımcı olacaktır;
0-2 yaş -> sezgiseldir ve günlük düzende değişim oluşabilir
2-6 yaş -> zaman ve ölüm kavramı henüz yoktur
6-9 yaş -> “canavar annemi / babamı götürdü” düşüncesi hakim olabilir
9-12 yaş -> kendisi için endişelenebilir
Ergenlik -> kavramları algılar, meydana gelen ölüm hayatı sorgulamasına sebep olur
| |
17-08-2007, 01:54 PM
|
#7 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ TRAVMA
Travma Stres Bozukluğu
Ruhsal travma nedir ?
Bilindiği gibi travma canlı üzerinde beden ve ruh acısından önemli ve etkili yaralanma belirtileri bırakan yaşantı olarak tanımlanmaktadır. Ruhsal travma kapsamına fiziksel ve duygusal tacizler (dövülme,gasp olayları,çocukluk cağından beri süregelen sevgisiz ortam, sağlık,eğitim ,barınma ve beslenme gereksinmelerinin karşılanamaması gibi), cinsel tacizler, doğal afetler (deprem, sel, fırtına , gibi),yangınlar , trafik kazaları, savaşlar ,çatışmalardan etkilenmek girmektedir.
Ruhsal bir travmayı izleyerek bazı kişilerde önce akut stres bozukluğu bazı kişilerde de bunun sonrasında travma sonrası stres bozukluğu ya da diğer adi ile post travma tik stres bozukluğu dediğimiz bir durum gelişebilmektedir.
Akut stres bozukluğu nedir?
Travma oluşumundan sonraki ilk 1 aylık sure içinde gözlenir. Kişi aşağıdaki iki belirtinin olduğu travma tik bir yaşantıdan geçmiştir:
A-
1) Gerçek bir hayat kaybı,olum ya da olum tehdidi, ağır bir yaralanma ya da kendisinin ya da başkasının fizik bütünlüğüne yönelik bir tehdit olayını yasamış, tanık olmuştur.
2) Kişi aşırı korku,çaresizlik ya da dehşete düşme seklinde tepkiler göstermiştir.
B-Kişi bu olayı yasarken ya da yasadıktan sonra dissosiyatif belirtiler dediğimiz aşağıdaki belirtilerden en az ucunu yasamıştır.
1)Uyuşukluk, dalgınlık,duygusal tepkisizlik,donukluk hiç birsek hissetmiyorum, ne ağlamak ne gülmek geliyor içimden sadece bir noktaya bakıp,dalıyorum
2)Çevrede olup,bitenlerin farkına varma halinde azalma etrafımdan habersizim,kim geldi,kim gitti,kim ne dedi bilmiyorum
3)Çevreyi olduğundan farklı,yabancı,değişik algılama (derealizasyon) burası sanki benim odam,yatağım değil,sanki boşluktayım,yasadıklarım gerçek değil
4)Kendini olduğundan farklı ,yabancı algılama (depersonalizasyon) “sanki kendimi dışarıdan izliyorum,ellerim sanki benim ellerim değil,
5) Dissosiyatif amnezi dediğimiz ,travma öncesi,esnası veya sonrasına ait olayları hatırlayamama ne olduğunu,ne yaptığımı bilmiyorum,kimlerle konuşmuşum,nerelerden geçmişim bilmiyorum, bir de baktım buradayım hatta simdi neredeyim bilmiyorum
C- Travma tik olayın kişinin gözünün önüne tekrar gelmesi, ister istemez düşünmesi,rüyalarda görülmesi, kabuslar,illüzyonlar (nesneleri korkutucu bir şekilde travmayla ilgili nesnelere benzetme,kalemleri bıçak gibi algılama seklinde), flashback dediğimiz sanki o olayı tekrar ayni şekilde yasıyor gibi hissetme hali,olayı hatırlatan şeylerle karsılaşınca kaygı duyma (TV.de seyredilen deprem görüntülerinde, çatışma ve savaş sahnelerinde fenalık hissetme,travma tik olayın yıl dönümlerinde huzursuzluk hisleri)
D- Travma ile ilgili hatıraları akla getiren uyaranlardan kaçınma (onları düşünmek,konuşmak,o duyguları hissetmek,o olayın benzeri etkinlikler, yerler ve kişilerden uzak durma)
E- Aşırı uyarılmışlık hali (uykuya dalmakta ve sürdürmekte zorluk çekme, huzursuz bir şekilde dolaşma, bir noktaya,konuya dikkatini verememe, en ufak bir sesten irkilme,yerinde duramama gibi)
Bu belirtiler kişide belirgin bir kaygıya yol açıp,toplum içinde, is yaşantısı, genel uğraşlarında belirgin bir bozulmaya yol açmaktadır.
| |
17-08-2007, 01:55 PM
|
#8 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ TRAVMANIN ÖNEMİ
Travma Stres Bozukluğu
Travma sonrası stres bozukluğu nedir?
Bu kez travma tik olayın yukarıda saydığımız etkileri 1 ayı geçmiş ve devam etmektedir.
A- Kişi hayati tehdit veya ölüme tanık olmuş ya da yasamıştır. Aşırı korku,çaresizlik,dehşete düşmüşlük içindedir.
B- Travma tik olayı aşağıdakilerden en az birisi ile yeniden yasıyordur.
1) Elde olmayan bir şekilde tekrar anımsanan endişe ya da algılar (küçük çocuklar travmayı konu alan oyunlar oynarlar)
2) Olayı huzursuzluk verir bir şekilde rüyada görme
3) Olay sanki yeniden oluyormuş gibi davranma
4) Olayın bir yönünü çağrıştıran ya da andıran iç ya da diş olaylarla karsılaşmakla yoğun huzursuzluk hissetme
C- Aşağıdaki kaçınma davranışlarından en az 3’unun olması
1)Travmaya eslik etmiş olan duygu, düşünce ya da konuşmalardan kaçınma çabaları
2)Travma ile ilgili anıları uyandıran etkinlikler,yerler ya da kişilerden uzak durma çabaları
3)Travmanın önemli bir yönünü anımsayamama
4) Önemli etkinliklere karsı ilginin ya da bunlara katilimin belirgin olarak azalması
5) İnsanlardan uzaklaşma ya da insanlara yabancılaştığı duyguları
6) Duygulanımda kısıtlılık (örneğin sevme duysunu yasayamama)
7) Bir geleceği kalmadığı duygusunu tasıma (geleceğe yönelik planlar yapmama,”bundan sonra artık okulu bitiremem,evlenemem,is yapamam, gelecek bana bir şey ifade etmiyor”seklinde düşünceler)
D- Aşağıdakilerden en az ikisinin bulunması ile belirli ‘artmış uyarılmışlık ‘ yakınmalarının olması
1) Uykuya dalmakta ya da sürdürmekte güçlük
2) Düşüncelerini belli bir konuya toplayamama
3) Aşırı huzursuzluk,yerinde duramama,gerilim hali
4) Aşırı irkilme tepkisi gösterme
Toplumda travma ve TSSB
3 Kişiden biri hayatlarının belli bir evresinde ağır travma yasarlar. TSSB bunlardan % 10-20 ‘sini etkilemektedir. Hayat boyu TSSB rastlanma oranı % 8 bulunmuştur (erkeklerde % 6,kadınlarda %10) . Bununla birlikte çoğu kişi TSSB hastalığına sahip olup, tedavi görmemiştir.
TSSB’ DA cinsiyet acısından farklılıklar
Kadınlarda cinsel tecavüzler ve fiziksel taciz daha yüksekken, erkeklerde silahlı saldırı ve çatışma seklindeki etkenler daha önde gelmektedir. Kadınlarda belirtiler daha şiddetlidir. Hastalığın suresi kadınlarda daha uzun sürmektedir. Kadınlarda travmatik olayın 15 yas öncesinde başlama riski çok daha yüksektir (özellikle cinsel taciz ve tecavüzlerde) .
TSSB niçin önemlidir?
Eğer hasta tedavi edilmezse :
1) Kişinin sosyal ve mesleki hayati,duygusal dünyasında bozukluklar oluşur (isten çıkarılmalar, boşanmalar, tek basına yasama,kendini iyi hissetmeme gibi)
2) Kişinin hayatinin kalitesi azalır (r girişimleri,hastaneye yatışlar,alkol ve uyuşturucu madde alışkanlıkları,suç isleme)
3) Diğer fiziksel ve psikiyatrik hastalıklara eğilim artar (ileri dönemlerde gastrit, hipertansiyon,astım gibi fiziksel ve depresyon,panik bozukluğu gibi psikiyatrik bozukluklar).
4) Rahatsızlık uzun erimde kişinin ailesi ve çevresini de etkileyeceğinden toplumda huzursuzlukların artmasına ve ruh sağlığı bozuk bir toplum haline gelmemize yol açmaktadır.
TSSB için risk faktörleri
Ailede psikiyatrik bir bozukluğun olması, çocukluğun erken dönemlerinde davranım bozukluklarının olması,eğitim düzeyinin düşük olması,küçük yasta ailesinden ayrılma, daha önceden depresyonun varlığı ve yeterli çevresel desteklerin olmaması TSSB gelişmesi riskini arttırmaktadır.
| |
17-08-2007, 01:56 PM
|
#9 (permalink)
| Üsteğmen
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ TRAVMA TEDAVİSİ
Travma Stres Bozukluğu
Tedavisiz geçmez mi ?
Yapılan çalışmalara göre tedavi almayan vakalardan % 25’ inin 1 yıl içinde, % 40’ inin 2 yıl içinde iyileştiği, ancak hastalarin % 50’sinin 6 yıl sonra bile rahatsızlıklarının ayni şekilde sürdüğü görülmüştür
TSSB’ DA, belirtileri etkileyen değişiklikler
Etkilenen kişilerin sorunlarının ve yasadıkları travmanın şiddetine göre beyinlerindeki ‘hipokampus’ adli bölgenin küçüldüğü gözlenmiştir. Ayrıca beyindeki hipotalamus-hipofiz ile böbrek ustu bezleri bağlantısının düzeninin bozulduğu ; adrenerjik sistem ve serotonerjik sistemlerde düzensizlikler olduğu saptanmıştır.
TSSB’ DA tedavi
Tedavi bilişsel tedavi, ilaç tedavisi ve grup terapi ile yürütülebilmektedir. Bilişsel tedavide kişinin kendine ve çevresine yönelik aşırı güvensiz, yetersizlik, yalnızlık ,çaresizlik,suçluluk hatta düşmanca düşünceleri uygun yaklaşımlarla travma öncesindeki olağan ,normal düşünce şekillerine çevrilmeye çalışılır. Kendine yetebilen,değer veren,olaylarla bahsedebilen ve travmanın getirdiği kaçınma,gerilim vb belirtilerden kurtulmuş bir kişi haline gelmesine çalışılır.
İlaç tedavisinde doz kişiden ve sure kişiden kişiye göre değişmektedir. Unutulmaması gereken şeyler ilacın doktor kontrol unda kullanılması, etkilerinin 2. haftadan sonra başlayabileceği, alışkanlık yapmayacağı, ancak kullanım suresinin uzun olabileceğidir (6 ay ve üzeri surede ).
Grup terapi haftada bir, yaklaşık 1 saat sure ile yapılan ve ayni travma durumundan geçmiş 8-10 kişilik katilim ile gerçeklesen bir tedavidir
| |
17-08-2007, 02:22 PM
|
#10 (permalink)
| Üsteğmen
99 Mesajinıza toplam 206 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ bende çocuk psikolojisiyle ilgili bişi danışsam, olarmı?
şimdi benim oğlum 4 yaşında..ama bebekliğinden bu yana sesli oyuncak, pilli oyuncak, ışıklı oyuncak ve bilimum benzer herşeyden aşırı derecede korkuyor. Pedagogdan 3 seans yardım aldık oğluşu takip etti ve genetik yapısı gereği , kendisinin seçtiği herangi bişeye karşı takıntılı olduğunu aslında korkmadığını ama bu konuya takıldığını söledi.
izah ediyoruz, konuşuyoruz ve pedagogun önerisi üzerine de üzerine gitmioruz.
kendiside bişi olmazki, bana bişiyy yapmazki die yorumda bulunuyor ama eline almakdan da ısrarla kaçınıyor..
ve bu devam edior.tüm oyuncakların önce pillerini çıkarıyoruz ilk iş...daha önce sevip oynadığı bir pilli oyyuncağı bi zman sonra tekrar oynamak istemeyebilior. çekincesi devam edior ve bu beni endişelendiriyor.
sence nedir bu? nee yapılabilinir.
__________________ kaderimin kölesiyken, Hayatımın efendisi olma yolunu seçtim... | Offline
| | | |