07-12-2012, 09:43 PM
|
#24 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kendimi tanıma ve yeniden şekillendirme yolunda neler öğrendim ? Alıntı: ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı
Eğer modellediğin insanı kendine uyarlarken herhangi bir soru işareti yoksa aklında kullan ne diyebilirm ki. Diyelimki birisini modellemek istiyorum hemen aklıma böyle yaparsam o insanı taklit etmiş olurum ben kendim olmak istiyorum düşünceleri geliyor. Bu yüzdende modellemeye sıcak bakmıyorum.. Bir başkasını modellemek ayrıca benim açımdan o kişide güven eksikliği olduğunu düşündürüyor..
Zor zamanlarda bu yöntemi uygulamak kişinin işini her nekadar çözsede aynı işi yapmaya karar vererek de çözebilir. Sonra bir insan birisini modelleyecek olursa kendini modellemeli bütün güzel özellikleriyle aklınıza gelebilecek hertürlü özelliği olan ve sorunların, sınırlamaların ve kısıtlamaların olmadığı o yüce benliğinizi kendinizi modelleyin... Mesela bir durumla karşılaştığında ben olsam bu durumda nasıl davranırdım,nasıl tepki verirdim gibi.. | zaten insan kendisinde olmasını istediği özelliği kendisine yerleştirdiği zaman başkasını modellemesi gerekmiyor. bu biryerde e binmeyi öğrenirken önce klavuz teker kullanarak sürmek sonra o tekerleri çıkararak sürmeye devam etmek gibi birşey. ihtiyacın kalmadığında o klavuzu yani örnek almak istediğin kişiyi örnek alman bile gerekmiyor daha sonra.
zaten herhangi bir beğendiğimiz özelliğini örnek aldığımız insanlar da nihayetinde bir insan o yüzden iyi yönleri oldukları gibi kötü yönleri de vardır tabi ki. örnek alınacak olan insanları körü körüne herşeyiyle örnek almak doğru olmaz zaten.
yani onun gibi kahvaltı edelim onun gibi nefes alalım demiyorum. yani bir insanı bir olumlu özelliği için beğenip örnek alıyorsak bu onu kafamızda ilahlaştıracaz demek değil.
ama o kişiyle iyi bir kişilik özelliğini bağdaştırmış etiketlemişsek o özelliğe sahip olan bir insan şu durumda ne yapardı diye düşünerek kendimizi yönlendirebiliriz. burada amaç kendi kişiliğimizi yoketmeden o kişide gördüğümüz özelliği de kendimize katarak kendi yolumuza devam etmek. |
| |