14-06-2007, 11:55 AM
|
#56 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 0
57 Mesajinıza toplam 165 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up Sevgili Lerzan;
Çarşamba hareketini başlattığın günden beri seni takdirle ve saygıyla izliyorum. Lerzan cım sigara olayını fazlaca kafana taktığın için devamlı sigarayı bırakmak-zararları-kaybettikleri-kazandıracakları vs. iyiniyetli yazılar yazıyorsun.farkında olmadan olayı çok büyüterek gündemden hiç düşürmüyorsun.Sigarayı bırakmak ve bıraktırmak istiyorsun ama sigarayı bırakmak ve bıraktırmak isterken hiç gündemden düşürmüyorsun. Olayı fazla önemli hale getirdiğin zaman beyin bunu kabul etmez güzelim. Olayı büyüttüğün zaman beyin bunu kabul etmez.Sigaradan her bahsettiğinde bıraktım-bırakcağıim-içmiyoruz vs. beynine ve beyinlerimize hep sigarayı hatırlatıyorsun.Unutmak istediğin şeyi ısrarla beynine hatırlatırsan beyin bundan vazgeçermi? Olayı basit tut/alım. çok büyük şey değil,önemli bir şey değilmiş gibi davranarak beynimizi başka şeylere yönlendirir ve kandırabiliriz. Senden tavsiyem olayı hiç gündeme getirme.Biliyorsun insan kelimelerle düşünür.Sen her sigara ile ilgili bir şey yazdığında sigarayı hatırlatıyorsun.Sigara ile ilgili yazılar yazmayalım.Olayı sıradan basit bir sigara bırakma olayı olarak beynimize öğretirsek oda gereğini yapacaktır. Sen zaten hareketi başlattın.Bundan sonrası kişilerin kendi inisiyatifinde.Sen sitedekilere bir yol açtın,bir yol gösterdin ama iteleyerek kimseyi bu yola sokamazsın.Sen sitedekilere balık tutmayı öğrettin,ama her zaman balığı sen tutup insanlara yediremezsin.''KARNI ACIKAN,KARNINI DOYURMAK İSTEYEN BUNDAN BÖYLE BALIĞI TUTUP,KENDİ YİYECEK'' Her zaman her yerde bir Lerzan yok. Bir tane Lerzan var.Oda kendi balığını kendi tutup yemek zorunda.Herkes buna göre ayarlasın kendini(Çarşambacıları kastediyorum) Hepinize sevgi saygı ve muvaffakiyetler dilerim.
__________________ Yapabileceğine inanmak, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanettir. ANTHONY ROBİNS |
| |