Merhaba, bugün nette araştırma yaparken Holosync meditation programme diye bir şeye rastladım, program Bill Harris tarafından geliştirlmiş ve şöyle bir açıklama buldum, sizlerle paylaşıp fikir alışverişinde bulunmak istedim:
"Holosync'e zahmetsiz meditasyon da diyorlar.
Holosync beyni geliştirmenin en zahmetsiz yolu gibi görünüyor. İşten kaçtığımdan değil ama çaba harcamadan daha mutlu, sağlıklı ve akıllı (!) bir hayat vaadettiğinden, uzun zamandır denemek istiyordum.
Holosync'in ne olduğunu kısaca anlatayım. Bir takım müziklerin veya doğa seslerinin altında gizlenen seslerle iki şeyi sağlıyor.
Öncelikle internette bir sürü örneğini bulabileceğiniz, beyin dalgası frekansını değiştiriyor. Bu da sizin o andaki mod değiştirme ihtiyacınızı karşılıyor. Örneğin çok gergin bir gün geçirdiyseniz ve rahatlayamıyorsanız, delta-teta dalgalı parçayı dinleyerek anında gevşeyip, meditatif bir dalga boyuna geçebiliyorsunuz.
Ama asıl marifeti, uzun vadede iki beyniniz arasındaki bağlantıları çoğaltarak yavaş ayvaş beyninizi geliştirmesi. Böyle olduğu için de parçaları sırayla ve önerilen dozlarda dinlemek gerekiyor."
Programı kendi sitesinden de inceledim, öncelikle beyin dalgalarının işlevlerinden , hormonlardan ve bu hormonların yarar-zararlarından bahsederek bu program aracılığıyla çaba harcamadan meditasyon esnasında üretilen dalgalara otomatik olarak geçerek zaman içinde beynin 2 bölümü arasındaki bağlantıları kuvvetlendirip, yaşlanma, kanser, kalp hastalıklarını büyük ölçüde azalttığı söyleniyor. Tabi tüm bunlar stresi azaltarak, kan basıncını uykudaki gibi düşürerek vs. yollarla yapılıyormuş. Yalnız sorun şu ki Cd leri netten bulsak da hangi sıklıkla ve sırayla kullanılacağına dair bir bilgiye henüz ulaşamadım. Programı satın alırsak belli aralıklarla mail yollayıp gidişat hakkında bilgi yollanıyormuş. Ama 179 dolar gibi bir fiyatı olduğundan risk de almak zor. Bununla ilgili bilgisi olan ya da kullanan var mı?