Meraba Turgay.öncelikle hoşgeldin..stres altında veya panik oldugumuzda neden hızlı nefes alırız,çünkü vucut ekstra oksijene ihtiyaç duyuyor,o zaman nefesi yavaşlatmak burda önemli olan..
rahat bir pozisyon alıp sadece nefesine odaklan..-sakinim ,gevşiyorum,düzgün nefes alıyorum,gibi cümleler kullan..bu arada düzgün nefes şöyşe alınır:1,2 sayı kadar burundan düzgün nefes alınır,3-4 saniye bekle yine 3 4 5 6 sayı kadar sürede yavaş tavaş ver agızdan..bu sende oksijen miktarını en uç kısımlara ulaştırıcak,ve stres altında salgılanan kimyasalların etksini azaltacak..bu egzersizi mümkün oldugunca yaparak,OTOMATİK hale getirmelisin..ki başın dara düştüğünde aniden sinirlendiğinde falan kalp atış hızını yavaşlatabilesin.basıncı düşürebilesim..bu arada bunu sinirlendiğinde uygulayabilrisin ilk önce bu arada şunu söylemek önemli,;çok rahatım gevşiyorum..
nerde kaldık.çook gevşedin.şimdi rahat pozisyonda çook sevdiğin biryeri düşünebilirsin..aslında düşünmek yanlış oldu,,kendini orda görmen lazım,çimenleri hisset,çiçeklerin kokusunu duy,kuşları duy..
kendine şöyle söyle -çok sakinim,gevşemeye başladım..3 kere yavaş yavaş söyle bunu..
daha sonra -sag elim agırlastı ve gevşedi..bu şekilde tüm azalarını hisset ve söyle..en sonunda -tüm bedenim agırlaştı gevsedi,çok sakinim..
bir kitapta okudugum otojenik gevşeme teknikleri vardı bide..elim sıcak,alnım serin,karnım sıcak gibi..
bu durumda kal için tamamen huzur doldu..bunu hisset..
ben uzun süre bu hipnozda 10 a kadar saymanın ne işe yaradıgını düşünüp durdum,oysa cevabı çok basit,derinleşiyorsun,bilinçaltına daha da yaklaşıyorsun..
istersen şu da kolay-1-ellerim agırlştı gevşedi,2-kollarım ağırlaştı gevşedi,bu cümleler hep üç kere tekrarlanır..3- gevşeme şimdi kollarımdan yukarı dogru çıkıyor..4-omuz ve boynum gevsedi,,5-bütün yüzüm gevşedi,hatta hissedemiyorum.6-sırtım gögsüm adım adım dalga dalga gevsedi..7-belim ve karnım,,8-uyluk ve dizlerim9-ayaklarım,bileklerim ve 10- tüm vucudum gevsedi...
istersen önce gevşeyip sonra yavasca dac sayılabilir..tam bu anda
-çok sakin ve huzurluyum,denir veya bazı telkinler verilir..tekrar geriye dogru sayılarak gözler açılır..çok yorgunum yarın devam edicem gözlerim kapanıyo..