Hayatımda olanları ben varettim o yüzden yaşanılanlar için kızmak kırılmak gücenmek alınmak saçma ve yersiz.Olanlardan ders çıkarabilirim sadece.Hayatımdaki insanları ben çektim olayları ben çektim.Öyleyse bu bana neden böyle davranıyor diye yakınmak çok aptalca.Çünkü sen bir zamanlar öyle davranılmayı hakettiğini düşünüyordun ya da bilinçaltın senin eski duygularını koruyabilmen için benzer yaşantılar içinde dönüp durmanı uygun görüyordu bu yüzden aynı tür insanlarla karşılaşıyordum hep.Bugün oturdum düşündüm.Ve ailemde,kendimde,çevremde gördüğüm eksikliklerin,kınadığım şeylerin hepsinin en mükemmel olmasını arzu ettiğim insanda toplandığını gördüm!!Anne ve babamın ilişkisindeki problemlerin aynısını ben de yaşıyorum.Eleştirdiğim şeylerin içinde sürüyor yaşantım.Ailemde takındığım kurban rolünü ilişkimde de sürdürmem gerektiğine inanıyordu bilinçaltım sanırım ve ilk zamanlar iyi giden herşey zamanla kırılıp dökülmeye başlamıştı.Bense iki göz iki çeşme 'Neden hep böyle oluyorr?Niye hep beennn?' diye zırlıyordum.Ayol tabiki hep sen olacak çünkü hep sendin kendini sevmeyen küçük gören, azıcık ilgi gördü mü mahcup olup haketmediğini düşünen.Çevrende iyi giden ilişkilere hayran oluyordun, gerçekten sevilip seven insanlara bakakalıyordun ama birşey yokmuş işte.O insanlar ilk başta kendilerini sevebilen insanlarmışş.Çok şükür.Öğrenmek istediğim herşeyi yavaş yavaş öğreniyorum.Acelem yok.Kendimi zamanın akışına bırakıyorum.Sadece olumsuzları atıyorum olumlu düşünce kalıplarını yerleştirdi mi zaten mekanizma müthiş şekilde işliyor.
VE BEN ELEŞTİRMEYİ BIRAKTIM!!
Kendimi de.Bu ne yaa sürekli bir eleştiri halindeyiz..Ben dahil herkes..Sürekli milletin olumsuz yanlarını göre göre hayatımızda nasıl olumlu şeyler varedebilirz ki?
Bundan sonra kendimi onaylıyorum hep.Yanlışta yapsam!!Kalkamadım mı sabah?Olsun canım benim demek ki vücudunun uyumaya ihtiyacı vardı.Bir şeyi yanlış mı yaptım olsun demekki böyle yapıp burdan birşeyler öğrenmen gerekiyordu daha iyi yerlere gelebilmen için.Ben seni seviyorum yaa..Yıllardır seni irdelediğim,küçük gördüğüm,suçladığım için özür dilerim.Seni küçümserken en büyük yanlışlardan birini yapıyordum aslında.Yaratıcı gücü eleştiriyordum!!!!Bunun için özür diliyorum.Özür diliyorum.Özür diliyorum.Böyle büyük bir yanılgıya düştüğüm için gerçekten çok üzgünüm.Yarattığın en mükemmel varlıklardan birini yıllar boyu acımasızca eleştirdiğim için gerçekten çok üzgünüm.Lütfen beni affet.Ama bunu görmemi sağladığın için,farkındalığım için teşekkür ediyorum.Onca nankörlüğüme rağmen hala beni müthiş güzelliklerle donattığın için sana minnettarım..Ve seni tüm varlığımla SEVİYORUMM.
Almam gereken dersleri görüyorum.Nelere özür borçlu olduğum,kimleri kırdığım,neyin hayatımda neden varolduğunu yavaş yavaş kavrıyorum.
Hayatımda var olan,var olmuş,sevindirmiş,üzmüş olan herkese çok çok teşekkür ediyorum.
Gerçekten hayat mükemmel.Ama onu o hale getiren de bizleriz.
Şimdi şu anda, hayatımı yaşayabileceğim en güzel formda yaşayabilmeyi seçiyorum.Ve herşeyin dönüşümünü izliyorum..
Ayrıca, herşey değişiyor.Değişmez değişemez dediğimiz insanlar bile değişiyor.Herkes mükemmel doğdu çünkü.Ama olumsuz düşüncelerle mükemmeliyetten uzaklaştı.Bu düşüncelerim okuduğum kitaptaki düşünceler dolayısıyla pekişti.Biz değiştiğimizde dünya değişiyor.Mucizeler hayatımızın tam ortasına gelip kuruluyor.Onları beklemek lazım sadece:)
Mutluyum mutluyum mutluyum.Bugün bunu söyleyebiliyor olmam gerçekten çok güzel.Çünkü bugünün nerdeyse tamamını yalnız geçirdim diyebilirim.Normalde yalnız geçirdiğim günlerin sonunda depresif olurum.Hatta yalnız geçen bikaç sonunda mutlaka öyle olurdum.Ama artık neler yapabileceğimi düşünmek,mucizeleri,dönüşümleri düşünmek beni mutlu kılıyor.Mutsuzlukların nedenini bulmak,hayatın bir oyun gibi olduğunu sürekli yeni baştan keşfetmek,ve hakimiyetin bizlerde olduğunu bilmek gerçekten keyif verici.
Çok eğleniyorummm benn
Herşey değişecek ve dönüşecek.Buna inancım sonsuz artık.Çünkü ben değişiyorumm !!! Sadece sabır,sabır,sabır.
Sevgiler