iyi geceler herkese,
beni destekleyen ve onemseyen herkese tesekkur ederim, hayal abla sana "abla "diyorum ama ; hem yakin buldugum icin hem de saygimdan yani yanlis anlamani istemem, sanirim yasca benden buyuksun(?)
desteklerinizle varolun, beni inanin cok sevindirdiniz!!
ben yazilarimi butun safligimla ve de gercegiyle yaziyorum ve de hep oyle yazacagim.hulyaa cim , yazdiklarin beni oyle bir ferahlatti ki neyi ve nasil dusunecegim hakkinda gercekten bir isik gibi, bir fener gibi yolumu aydinlattin,kendimin nerede ldugumu gosterdigin icn sana cok tesekkur ediyorum, yazdiklarini okurken sanki cumlelerin bir kitaptan firlamis gibi gercegin taaa kendisini yansitiyordu. dusunurken nelere oncelik verecegimi daha iyi anladim. sanirim senin yazdiklarin karar vermemde yardimci olacak!!
evet gelelim simdi gunlugume,
buralara gelmek hic de kolay olmadi , oncelikle bir yabanci dilin olacak, mesleginde en az 5 yil tecruben olacak vs vs ozellikler... bunun yaninda fiziki gorunum,prezantasyonun, konusman , siyasi dusuncen hersey oyle slkl inceleniyor ki, bu arada yazili ve sozlu sinavlar da cabasi onlari kazanamazsan zaten hic gidemiyorsun bu yurt disi gorevine!!!
biz 4 yil once (o zamanlar kemalle cikiyorduk ve de akibetimiz belli degildi) zaten kemal de ne"seni seviyorum" sozunu sarf ediyor ne de evlilikten bahsediyordu ben de firsat bu firsat uzaklasmayi uygun gordum
sinavlara birlikte calisiyoruz benim hayalimin gercek olabilmesi icin beni kendi elleriyle hazirladi diyebiliriz.neyse sonucta geldim bu gavur memleketine , ilk yil bayagi bir zorlandim herkes gibi, ama daha onceden bir fransa da yasamisligim vardi ama oda pek bir fayda etmedi!!
kotu gunler gecirdim anca kendimi toparladim.
yalniz , bir sey soylemeyi unuttum ;bu yurt disina cikmadan 2-3 ay onceden kemal e hitaben yazilmis mektuplarim vardi bir de fransa ya gidince yazdiklarimla birlestirerek butun duygu ve dusuncelerimi, hislerimi butun ciplakligiyle yazdim yani film gibi. onu ne kadar cok sevdigimi ama bana bir gun olsun "seni seviyorum" demedigini, bana evlenme teklifinde bile bulunmadigini falan filan iste...hemen o yil donmemi istedi, bende yeni gelmisim hic doner miyim?? donmedim diye bayagi bir kizdi, neyse 2. yilim sonuna yine donmemi istiyor tabii ki ve ben bu arada universiteye yazildim ve o kadar yogunum ki dersler cok agir universitede. fransizca egitim bilimlerine yazildim ama hayatimdan da cok memnunum. geldigimden beri dilim acayip gelisti, araba kullanmasini ogrendim(ehliyetim sadece cuzdan suslemis 10 yildir!!!)havuza gidiyorum, cevre ediniyorum,gormedigim ulke kalmiyor nerdeyse, hayat cok guzel!!!
o yil da donmedim, 3 senemde ise domek icin dilekcemi yazdim yolladim ama son anda iptal ettirdim , iyi ki de iptal etmisim o yil daire aldim, yaza gelirken bankadan kredi cekip parayla geldim ve borcumun buyuk bir kismini odedim(hi hi!!)
simdi taksit taksit borcumu oduyorum. turkiye de olsam bu ogretmen maasiyla nasil ev alabilirim???
hep kemal istedigi icin, neymis o akrabalarina dugun bu yaza mi diye soruyorlarmis o da ne cevap verecegini artik bilemiyormus??? simdi de herkese dugun bu yaza diyormus, eee ben simdi fransa da kalirsam akrabalarina ne diyecek?? bana kizacak belki de kamerada belli bir sure surat edecek, konusmayacak!!!
bilemiyorum tepkisi nasil olacak, ama ben hala firsatimi degerlendirme dusuncesindeyim!!
benim babamda fransa da kaldi yillarca ama kendine bir ev bile alamamis ,benim ev tutkunlugum bu yuzdendir(hep kardesleri harcadi babami)
oh bee bunlari yazarken bile acildim walla!!
iste o mektuptan bahsediyordum, ben o yarim yarim yazilmis duygu dolu mektubu yollayinca bizim iliskimizin boyutu degisti adeta, daha bir kenetlendik, bir evlilik kurmayi hedefledik beraberce...uzaklik bize yaradi acikcasi ve ilk firsatta yanima geldi, onu ben aldim hava limanindan ve bana burda fransa da evlenme teklifi yapti(yuzukleri de almis tabii)bende hemen kabul ettim.zaten yasim da geciyor(34) kemal de 39 yasinda.
simdide sabirla donmemi ve mutlu bir yuva kurmayi bekliyor ama bunca zaman sabreden bir yili da bekler diyorum di mi ama???
nasil olsa omur boyu beraber olacagiz sonucta, iste neymis yas geciyormus, en guzel gunlerimizi ayri geciriyormusuz falan filan iste...
bu kadar yeter simdiik cok gec oldu
herkese iyi geceler
ulku