Günaydınlar herkese, bu gün dünün Çıldırmışlığını üstümdenatıp kendimi toplamış olarak kalktım .Gözümü açtım yine karşınızdayım.Canlarım ne güzel beni ziyaret etmişsiniz.Sizleri çok seviyorum .Bende sevgimi isteyenlere veririm istemeyenle uğraşmak yoruyor insanı.Serkan'nın ki aşk acısı benim ki anne acısı Burcunun ki sevdiğinin hırpalanması... hepimizdeki sevgi yüzünden hırpalanmak ama değişik şekillerde .Ben aralarda bir yerde o sevmezse sevmesin benim sevgim ikimizede yeter demiştim ya dün şunu gördüm tek kişilik sevgi yetmiyor.Ben annemi anneme rağmen sevmeye çalışmam beni yoruyor ,hırpalıyor ,incitiyor.
Dün yolda gelirken az daha yere yığılıp kalacaktım .Ben sinirlenince diz ağrım yine nüks etti eve az bir yer varken dizim sanki isyan etti.Ben eve geldiğimde kuzum halimden anlar hemen beni mutlu edecek bir şeyler yapmaya başladı .Kuzucuklarımın ve sizlerin haberleri beni mutlu etti.Bir az skinleşip yattım.Telkinlerdeki su sesini dinlemek beni sakinleştiriyor.Bütün olumlamalarımı yaptım Alalha şükürlerimi yaptım ,Kitabımı okurken uyuya kalmışım.
Sabah daha sakin ve huzurlu kalktım.Sizleri okurken bizler içimizden geçenleri nekadar yalın bir şekilde anlatmışız.Her birimiz belki en yakınlarımızla bile paylaşmadığımız bir çok özelimizi burada sınırsız atmışız içimizden.Hayatımızda dibe vurmuş olabiliriz ama yukarı çıkıp yeniden hayatımızı kurmak bizim elimizde.Hatımızda son nefesimize kadar en iyi şekilde yaşamayı kendimize borçluyuz.
Bizim dönem çok kapalı bir dönemdi annemde annesinden pek bir sevgi görmemiş ama ben bunu mazeret olarak kabul etmiyorum.Bizim ailenin kadınları hepsi sanki birer amazonlar.Tabi bu babamın ailesinde böyle.Mesela babaannemi sevdiği kocasından bir çocukla ayırmışlar hastalanmış ölümden dönmüş .Daha sonra dedemle evlenmiş dedemin üçtane çocuğu varmış ama babaannemin çocuğunu iştememiş.Babaannemde onun çocuklarına nekadar iyi olursa okdar iyi olmuş .Babam altı aylıkken babasını kaybetmiş Babaannem henüz 30 yaşında imiş.Sonradan adamla dişişmenin hiç birşey kazndırmadığını anlamış ama işişten geçmiş .Kalmış 8 çocukla başbaşa hepsi bir birlerine çok bağlanmışlar .Büyükler çok çalışmş küçüklere bakmışlar.şimdi hepsi çok zengin oldular. Bir gün bütün aile hep bir arada otururken amca çocukları babalrı olanlar babamlara habire vurup duruyorlarmış babamın amcası dayanamamış babanneme kızmış sen niye çocuklar dayak yiyor ses çıkarmıyorsun diye .Babannemde neyapayım .Bir gün el küçülür biz büyürüz demiş bunun üzerin amca dayanamayıp babamları korumasına almış .Hakikaten babamlar hepsi iyi durumdalar o kişiler ya öldürüldü yada çok kötü durumlara düştüler.
Benim halamı okula gönderememişler ama o azmetmiş okumayı köyün diğer çocuklarından öğrenmiş.Halam evlendikten sonra eşine çok saygı duymuş ve birbirlerini çok sevdiler. Büyük şehre geldiklerinde hiç bir şey bilmeden bir çok şeyi yeniden öğrendi .Çocukları ile okumayı daha pekiştirdi.Hayatı boyunca çok geçim sıkıntısı çekti buna rağmen hayatı sıkıksıkı tutnarak yaşadı .Annem beni hep bu halama benzetirdi bende üzülürdüm .Çünki ona göre halam beceriksiz ve kötüydü ama ben halam artık kendi gözlerimle bakıyorum ve ona geçekten saygı duyuyorum.Demek ki benim savaşçı tarafım ondan gelmiş.
Hayata hep kendi kendine yeten insanlara hayranım.Ben geçmişlerinin arkasına sığınıp her yaptıkları hatayı başkalarına mal eden kişleri sevmiyorum.Ben kendi hatalarımı bile seviyorum çünki onları ben yaptım ve hatalarımı görüp başkalarını sorumlu tutmuyorum ve onlardan kendime dersler çıkarıyorum.