12-05-2008, 04:56 PM
|
#28 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Umut'un Seyir Defteri umutcum.. önce bi sakinleş canım.. çok karmaşık düşünüyorsun.. biraz dinginleşmeye ihtiyacın var..
denizde çarasizce kaldığımızda yüzme bilmiyorsak eğer yanlış hareketlerimiz bizi dibe iter..
halbuki akışa güvensek ve yatağımzıda yatar gibi dümdüz uzansak su bizi taşır karaya çıkartır..
karmaşanın içinde bazen durmak durağanlaşmak iyidir..
arkadaşlarım değerli diyorsun.. benim için önemleri büyük onlar için herşeyi yaparım diyorsun ne kadar güzelsin..
peki bu kadar değer verdiğin arkadaşların senin açık bir şekilde beklenti içinde olduğun konularda neden sana destek vermiyorlar..
bunu onlara net bir şekilde ifade ettiğin halde...
belki bu durmdan almamız gereken şeyler vardır..
kendimizi merkeze koyarak hareket etmek.. bunun adı bencillik değil.. kendini düşünmek..
gördüğün gibi herkes kendini düşünüyor her şeyi sevgiyle karşılıksız yaptığın arkadaşların bile..
seni sen olduğun için mi seviyorlar tıpkı senin onları sevdiğin gibi..
yoksa her istediklerinde onların olmasını istediğin gibi hareket ettiğin içinmi..
bu özelleştiriyi en sağlıklı sen yapabilir dengelerini tekarar yapılandırabilirsin..
asla bitmez dediğim dostluklarım bitti.. asla bozulmaz dediğim ilişkilerim parçalandı..
bunları yşarken perişanlık hissettim.. emeklerimin yok olduğunu yüreğimin acıdığını hissettim.. geriye dönüp baktığımda olmaları istediği gibi olmadığım zaman bittiğini farkediyorum..
ben her şeyi olduğu gibi severken bazılarının sadece olmasını istedikleri halerimi sevdiklerini gördüm..
bu hayatta her şey var.. insanların 30 yıllık evlilikleri bile 30 yıl sonrasında keşfedilmiş başka yönler yüzünden bitebiliyor..
hayattaki en iyi arkadaşın kendin olacak.. kendin bir bütün..
senin en iyi arkadaşını sevenler seninde arkadaşın olacak.. dostun olacak..
içindeki duymak istenediğin kendi sesin..
ilişkilerini bozan olarak bir noktada kendini görüyorsun..
tüm bunlar kendine vermen gereken önemim kendini ihmal edişinin sessiz çığlıkları olabilir mi..
sana gerçekten dost değillerse yaşamöda onları geride bırakmanın nasıl bir sakıncası olabilir ki..
sen onalrı kaybetmemk için çabalıyorsun.. ya onlar seni kaybetmemek için ne kadr çaba sarf ediyorlar..
bu dünya düşüncelerimizin bir ürünüyse; yaşadıkların onların düşüncelerinin ürünü olamazmı..
senin karşılıksız sevgine onların karşılıklı sevgileri uymuyor olabilir mi..
seninde söylediğin gibi umutcum hiç bir şey kalıcı değil.. bu üzüntüde kalıcı olmayacak..
geçecek biliyorsunki.. yeterki bu geçiş döneminde güçlü ol.. güçlü olmak bazende hiç bir şey yapmadan geçmesini beklemektir sadece sevgi duygularını göndererek..
bazen kendimi ışık gibi hissediyorum demiştin...
sen bir ışık olursan etrafın aydınlanır.. karanlık ışıkla arkadaş olmaz..
ışık olunca görmediklerii görürsün.. çünkü karanlık saklar.. iyiyide.. kötüyüde..
aysınlık olunca şaşırırız bunca güzelliğin ve çirkinliğin karşısında.. ve seçeriz yolumuzu tekrar;
güzeli aydınlatmak adına yada gücümüz yetmez sanırız kapatırız ışığımızı çirkinlikleri görmemk adına..
halbuki bir kez fark etmişizdir alışkın olsakta karanlığa.. tahammül edemeyiz artık aydınlıkta farkında olduklarımıza..
sıkıntılı anlarında güzellikleri düşün.. enerjini iyiye yönlendir..
sorunlarına tertemiz ışık gönder.. en hayırlı ve mutlu bir şekilde çözüm bulmak adına..
bitmişim diyorsun.. nasıl bitebilirsinki .. kendine sahipken.. içindeki gücünün güzelliğinin farkında olarak nasıl bitebilirsin..
yeniden başlayıp daha güzelini yapmak varken nasıl bitilir..
sonsuzluğun içinde bitmez bir enerjiye sahipsin.. parmağın kesilir kanar canın yanar ve hiçbirşey yapmasanda orası iyileşir..
daha iyi olması için yaranı temiz tutabilirsin.. iyileşme sürecini katkı sağlarsın.. beter olmasını istersen sürekli yarayı karıştırırsın..
neyi istediğin neyi yapmak istediğine göre sonucun değişir..
seçimlerini yapabilirsin.. başkalrına hükmedemezsin ama kendine zararlı düşüncelerine hükmedebilirsin..
doğamızda zarralı olan hiç bir şey yoktur.
vücudumuz ruhumuz daima iyi olan için çalışır.. biz yanlış olanları kendimiz için zorla tatbik etmedikçe..
ruhunun güzelliğine güven...
baban için geçmiş olsun canım..
umarın çok ciddi bir durum değildir.. dilerim kısa sürede iyileştiği haberleri ile seviniriz..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |