Herkese merhaba ben Özcan yaklaşık 5 gündür bu siteden indirdiğim ego ve suçluluk duygusu ile ilgili telkinleri dinliyorum. Hayatımdeğişti sitesine teşekkür etmek istiyorum şimdiden... Neden diyeceksiniz aslında şu ana kadar teşekkür etmemi gerektirecek bir süreç yaşamadım site ile ilgili ama umutluyum ve sitenin bu kadar yararlı bilgilerle dolu olması bu umudumu dahada arttırıyor. Neden şu ana kadar bi şey yaşamadım dedim çünkü 5 gündür telkinleri dinlememe ve değişim için çok umutlu olmama rağmen yaşadıklarımı sizlerle paylaşınca anlayacaksınız sanırım. Neyse lafı fazla uzattım sanırım.
Öncelikle telkinleri nasıl dinlediğimi ve ne kadar süre dinlediğimi söylemek istiyorum. Site dediğim gibi çok fazla bilgi ile dolu olunca haliyle istediğiniz bilgiye ulaşmanız için saatlerce forumları okumanız gerekiyor böylece kısa yoldan aslında telkinleri dinlemeye başladığımdan beri net bir cevap bulamadığım yada kafamı karıştıran süre meselesine belki de birileri açıklık getirmiş olur. Gün içerisinde telkinleri 4 saat sabah 4 saat de uyurken olmak üzere en az 8 saat dinliyorum. En az dedim çünkü sanırım bazen abartıp bu süre özellikle uykuya daldıktan sonra uzayabiliyor. Uyurken telkinleri kulaklıkla sabahları da iş yaparken, kitap okurken yada tv seyrederken dinliyorum.
Telkinleri dinlemeye başladıktan 2 gün sonra kendimde şöyle değişiklikler hissetmeye ve gözlemlemeye başladım. Sanırım bunu benim kadar anlayabilmeniz için biraz da kendimden bahsetmem lazım. Ben üniversite mezunu, şu an çalışan ama çalıştığı işten hiç memnun olmayan, sosyal hayatı nerdeyse sıfır denecek kadar az, zamanında sosyal fobi tedavisi görmüş, maddi açıdanda istediklerine henüz ulaşamamış bir kişiyim dersen tanımlayıcı olur sanırım. Şimdi neden bu kadar olumsuz bir şekilde tanımladın kendini diyeceksiniz aslında kesinlikle pesimist biri değilimdir ama işte tam bu noktada 5 gündür dinlediğim telkinlerin benim üzerimde ki etkisi bu oldu. Uzun süredir kişisel gelişim, kuantum, hipnoz vs gibi konularla ilgilenen biri olarak hayata karşı her geçen gün daha fazla olumlu bakmaya ve tadını çıkarmaya çalışoıyordum. Ama sonra bu siteyi keşfettim ve denildiği gibi telkinleri denemeye karar verdim.
Yazımın başında dediğim gibi beni yanlış anlamayın uzun süredir sitede ki her yazıyı okumasamda bayağı mesaii harcadığımı söyleyebilirim ve bu olumsuz sürecin sanırım telkinleri dinlemeye başladıktan sonra gelişen bir durum olduğuna dair bilgilerim var. Ama sormak istediğim ve merak ettiğim şu özellikle telkinleri ve de özel olarak suçluluk telkiniyle bir bağlantısı olduğunu hissediyorum anneme karşı inanılmaz bir tavır gelişti bende annem ne derse ve ne yaparsa bana batıyor ve hemen tepki gösteriyorum. Bunun sebebini aslında biliyorum diyebilirim. Hayatım boyunca beni ben yapana yada yapmak zorunda bırakan bütün kısıtlayıcı bilgileri ve geri bildirimleri annem tarafından aldım ve onu çok sevmeme rağmen sanırım içten içe artık bunu telkinler sayesinde farkediyorum bu da ona karşı daha sert olmamı sağladı. Ama işte işin garibi bir yandan bende suçluluk duygusu yaratan şeylere karşı tepkimi daha net koymaya başlarken bir yandan da yerlerine yenilerinin ekleniyor olması özellikle suçluluk duygusu telkini konusunda acaba bir yanlışlık mı var dedirtmiyor değil?
Neyse sanırım yine uzattım..:=) Zaman zaman sizlerle gelişimimi paylaşmayı ve de fikirlerini almayı istiyorum umarım bu süreç benim için hayırlı olur olacağıne da inanıyorum şimdiden herkese MERHABA ve görüşmek üzere...:=)