Benim kastetmek istediğim şey bakış açısı veya dahil olduğun gruptu. Bu gruplar kadın-erkek, sağ-sol, gs-fb vb. olabilirdi. Ben bu soruyu erkek milletinin bir ferdi olduğum için değil başka bir nedenle sormuştum.
Bu objektifin buğulu olması durumu bende henüz gençliğin ilk çağlarında ortaya çıkmıştı. Bir fenerbahçe-beşiktaş maçıydı. Fenerbahçeli olduğum için sanırım önce takımımı yazdım.
Fanatikliği kaldığım yurtta insanların daha doğrusu normalde birbirleriyle çok iyi arkadaş olup farklı takımları tutan fakat maç anında yaratık haline bürünüp birbirlerini yok etmeye çalışan kişilerin arasında sonlandırdım. Bunu da belirtirim.
Beşiktaş maçın sonlarına doğru bir pozisyon yakaladı ve top çizgi civarlarında seyrederken fenerbahçeli oyuncu tarafından tekmelenerek uzaklaştırıldı. Ve sonra bu olay yıllara damgasını vurdu. Ayrıntıları hatırlamıyorum. Şampiyonluktaki önemi, ezeli rekabet vs. sonuçta orada bjk ve fb'li oyuncular vardı. Bjk'liler ellerini havaya kaldırıp gol diye sevinirken fb'li futbolcular ise hakemi muhtemelen sevdiklerinin üzerine yemin edip, bir takımın kaderiyle oynanmaması gibi futbolun başladığı günlerde icat edilen deyimlerle baskı altına almaya çalışıyorlardı.
Sonuç gol kararı çıktı.
O gün anladım ki bir sürü göz aynı anda aynı şeye bakmalarına karşın -terbiyesizlik faktörünü işe katmıyorum, çünkü oyuncuların hepsinin de iyi insanlar olduklarına inanıyorum - fb'liler çizgiyi geçmedi, bjk'liler ise çizgiyi geçti şeklinde gördüler.
Bu kadar uzattıktan sonra sizin daha ilk cümlede sezdiğiniz şeyi açıklığa kavuşturayım.
Dahil olduğumuz gruplar, izmler biz de algı yanılsaması yapıyor mu? Hoyratça taraf mı tutuyoruz, yoksa dahil olmadığımız şeyleri daha mı iyi görüyoruz?
-----------o------------
Bekarlık güzel şey niye evleniyorsunuz ki. Kimsenin derdini çekmezdiniz.
Benim gibi her akşam ne yemek yesem diye düşünüp sonra hiçbir şey yapmayıp kahvaltı yapabilirdiniz. Veya bulaşıkları biriktirip sonra bir gün bulaşık yıkamaya karar verdiğinizde "yahu bizde bu kadar bardak var mıydı?" diye söylenip 26 (Yirmi altı) adet bardak yıkayabilirdiniz.
Çatal kaşık sayısını söyemeye gerek yok sanırım. Monitörünüz tozdan ve kirden kahverengiye döndüğünde ve monitördeki renkleri ayırt edemediğinizde temizlik yapardınız. falan filan işte. aç aç yazıyorum zaten. gidip birşeyler yiyeyim bari.
NOT: Arkadaşlar bu forumu ben açtığım için kendimi bir nebze rahat hissediyorum. Aslında rahatlığım yazıların sululuğuna bakılırsa çok daha net olarak görülecektir. Bir hata ettiysek affola.