Sevgili Ayşe...
Bilinçaltındaki endişeleri yok sayarak yaşama ihtimalinidemi sıfırlamış oluyoruz ? demişsin ya
Zaten cevap burada....
O korku dediklerin, sadece ve sadece senin bilinçaltındalar. Aslında zaten yoklar. Hiç olmadılar. Hiç yaşanmayacaklar. Hiç karşılaşmayacaksın onlarla. HEMDE HİÇ. Ne var ki sen bir konu hakkında korku ve endişe duymaya başladığında bedenin ( veya bilincin diyelim ) ne yapıyor ?
Otomatik olarak seni korktuğun tarafa gitmekten alıkoyuyor değilmi ?
Peki neden ?
Çünkü o tarafa yöneldiğinde başına bişeyler gelebileceğini, işlerin ters gidebileceğini ZAN EDİYOR. VAR SAYIYOR.
Oysa hayat varsayımlar üzerine kurulu değil !
Tüm cesaretinle o ZANLARI kaldırarak yoluna devam etsen hiç bişeyin senin bildiğini düşündüğün gibi olmadığını göreceksin !
Aslında yukarıdaki cümle biraz nasıl desemmmm. Böyle açıklama istiyor gibi.
ve Aslında herşey TAMDA SENİN BİLDİĞİN GİBİ !
Nasıl mı ?
KORKUYOR VE Bİ TAKIM TERSLKLERİN GELMESİNDEN ENDİŞE EDİYORSAN ! ATACAĞIN ADIMIN YANLIŞ SONUÇLAR GETİRECEĞİNDEN ŞÜPHELENİYORSAN !
Bütün endişe, şüphe ve korkularını yaşayacağından emin olabilirsin !
Çünkü zaten onları sen var ediyorsun !
yok eğer diyorsan ki
BEN YOLUMDAN EMİNİM. GİTTİĞİM BU YOL DOSDOĞRU Bİ YOL VE KESİNLİKLE EN GÜZEL SONUÇLARA GÖTÜRECEK BENİ. HAYAT BOYU ÖNÜME ÇIKAN BÜTÜN YOLLAR SADECE VE SADECE BENİM MUTLULUĞUM İÇİNDİR !!!!
bu kez ise aynen seninde eminnnn olduğun gibi bütün yollar mutlluğuna çıkacaktır...
tüm korkuların hayal olduğuna dair hayatımdan kısa bi örnek vermek istiyorum...
Vakti zamanında vatandaşın birine aramızdaki samimiyetten kaynaklanan içinde " öpüyorum " vb.kelimeler geçen bi sms atmıştım. o mesajımın telefonuna ulaştığı anda cihaz kuzeninin elindeymiş, haliyle oda okuyuvermiş.
sonrasında bana döndüğü mesaj ise
" ya ben şimdi ne yapacağım, hayatımdaki herşey ters gidiyor, işte ben bundan dolayı kimseyle yakınlık kurmak istemiyorum " tarzı bişeydi.
HERŞEY SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLACAK HAYATINDAN ÇIKIYORUM diyerek ilişkiyi sonlandırdım...
Aradan bi kaç gün geçince tekrar aradım bu arkadaşımızı ve olayların nasıl geliştiğini sordum. Kuzeninin ailesine hiçbişeyden bahsetmediğini söyledi.
" Şimdi anladınmı bütün korkularının hayalden ibaret olduğunu " diyerek görüşmeyi bitirdim...
yok eğer ben ona ilk mesajından sonra
BOŞVER BİŞEY OLMAZ SENDE BU KADAR KORKMA
gibibir mesaj ile dönüp ite kakada olsa halen hayatında olsaydım. varlığımdan dolayı korkmaya devam edecek ve tüm korkularını yaşayacaktı.
Ben yok oldum...
benden kaynaklanan korkular yok oldu...
ve o durumda bile kuzeni anlayışla karşıladı.... ( bu arada kuzen erkek :))))
HAYATIMIZ HER YÖNÜYLE BİTİRİLMESİ GEREKEN Bİ OYUN....
BAŞKA ÇARE YOK...
BİTİRECEĞİZ
Ama bu oyuna bir kez başlayıp sona kadar gidebilmek, yada binlerce defa replay butonuna tıklayarak ölüp ölüp dirilmek bizim elimizde.
KORKMAK...
ÇOK YANİ BİLİYORUM AMA İNAN BU DUYGUYLA ALAKALI HİÇ Bİ FİKRİM YOK...
UZUN ZAMANDIR YAŞAMADIĞIM Bİ ŞEY VE BUNDAN SONRADA TEK VAR OLACAK OLAN CESARETTİR.
Kendinden bile pay biçebilirsin olaya. Kimbilir bilgisayara ilk yüklediğin bi oyunu bitirebilmek için ne kadar AZMEDİYOSUNDUR.
ve o oyunlarda karşına ne büyük canavarlar çıkıyor değilmi ?
HEMDE NE CANAVARLAR...
KIRK TANESİ KIRK YANDAN SALDIRIRLAR...
BELKİDE İLK SALDIRIDA ÖLÜRSÜN VE SONRA DERSİN Kİ
" şu bulaşıkları yıkayayım ondan sonra göstereceğim ben size "
hemen mutfaga gider bi hışımla yarım saatlik bulaşığı on dakikada yıkayıp hemen gelirsin oyunun başına yine..
ULEN HALBUKİ CANAVARLAR VAR ORDA NE DİYE KOŞUYOSUNNNNNNNNNNN
öyle yada böyle günlerce uykusuzluğu bie göze alarak tekrar tekrar o canavarların arasına girer ve bitiririz oyunu !!!!
sonunda da kendi kendimize deriz ki :
bişey olmuyormuş yaaaaa.... hiç güzel bitmedi bu !!!
Oysa gerçek hayatta hiç bi canavar görmediğimiz halde azıcık bi korktuğumuzda yine alel acele mutfaga gideriz bulaşıkları yıkamak için.
tek fark var... Bu sefer hiç çıkmamaya çalışırız ordan.
BİTMESİNİ İSTEMEYİZ BULAŞIKLARIMIZIN YAVAŞ YAVAŞ HİÇ ACELE ETMEDEN YIKARIZ BULAŞIKLARI...
Hadi bakalım bu yazıyı okuyup ardından bulaşığa devam edecek olan herkese kolay gelsin.
BEN OYNAMAYA GİDİYORUMMMMMMMMMMMMMM