05-08-2014, 09:41 PM
|
#7 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 40
53 Mesajinıza toplam 89 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kendimi çok ezik ve gereksiz hissediyorum Merhaba tuna;
Başkalarına karşı iyi duygular beslemek için öncelikle kendimizle barışık olmamız gerekiyor. Dolayısıyla, kendin ile barışık değil isen hayata umutsuz olumsuz bir şekilde bakmaya devam edersin. Buda sana negatif enerji ile beraber kafanda hep saçma sapan sorularla meşgul edip suskun bir biçimde bakmana sebebiyet vermektedir.
Genelleme olarak, kendimizce belirlediğimiz veya genel olarak belirlenen iyi/kötü dediğimiz, olaylar, şahıslar karşımıza çıkar. Bu zaman sürecinde bazen mutlu bazende huzursuz hissederiz. Kendince iyilik yaptığınız zannettiğin olaylar aslında karşındaki için kötü bir izlenim bırakmış olabilirsin. Aslında sen onun iyiliği için kendince iyilik yaptığını zannedip düzeltmeye çalıştığın olaylarda sana ters tepebiliyor. Biz insan oğlu duygu yüklü varlıklarız. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için insanın önce kendisiyle barış içinde olması gerekiyor, iletişimin en önemli noktalarından biridir.
Özgüven kaybında zamanla diğer insanlara karşı olan güvenin yitirilmesi, buda sende değiştirebilecekleri çevredeki olaylar karşısında pasif ve umutsuz bir hale bürünülmesi zamanla dediğin gibi içe kapanıklık huzursuzluk eskiden böyle idim noldu bana gibi soruları sorup defalarca silselerden geçip sosyallikten soyutlama kendi kendine yetememek depresyon gibi farklı boyutlara gidecek bir silsile haline de dönüşebilir.
Şöyle bir düşün;
Kendini devamlı ezik gereksiz olarak düşünmektesin, ama şöyle bir bak etrafına, içine kapanıp kitap okumayı, bırak karakalem ile uğraşmayı. Çık gez dolaş insanları izle sadece bak kafanda geçmişine devamlı dönüp "ya ben niye böyle bişiy yaptım allah kahretmesin keşke şunu şurda demeseydim gibi" kelimelerden kendini ziyan zebil etme ... kafanı devamlı iyi geleceğe umutla bak relax ol dünyada senden başkası yoook kendine bak, bazen kötü ol, bencil ol... bir tane arkadaş bul can ciyer kuzu sarma, otur abi konuş rahatla kim ne derse desin sallaa sanane... barış ve huzuru yakalayabilmek için gündelik yaşamın stresinden kendini egzersiz, varsa imkanın, yürüyüş veya spor salonuna git, bodybuilding yap mesela ben bi gidiyorum allah ne verdiyse anıra anıra tüm sinirlerimi boşaltıyorum...
Kendini sıkma herşeyi kafana takma veya sitemizde çok güzel telkinler var düzeli olarak takviyeli olarak dinle buradaki tüm yazıları oku
umarım kafanda bişiyleri değiştirmene ve iyi bir yol göstermişimdir.
Saygı ve sevgilerimle
Ahmet. |
| |