26-09-2012, 04:06 PM
|
#3 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: ne yapacağımı bilmiyorum Yazınızı okurken beni anlatıyo gibiydiniz hatta bazı şeyler tıpatıp aynı erteliyorum önemli işlerimi hep önemsizlerin önüne koyuyor yapmam gereken sorumlulukları hep erteliyodum. şunun farkındayım ki değişmeyi ne kadar çok istesemde bir o kadar değişmekten korkuyordum. En açık örneği sorumluluklardan kaçmamdı. İlerde uzakyol gemilerde çalısıcam ama zamhet edipte kendime bir süreliğine iş bile aramaktan çekiniyorum.
Geleceğim bile karanlık ama yinede gittiğim yolu biliyorum. Aklım karanlık yolu aydınlatmama yardımcı oluyor. Senin gibi en son ne zzaman dışarı çıktığımı bile hatırlamıyorum bir çok şeyi istemiyorum
yeğenim beni parka götür dese bile götürmüyorum parka götürdüğünde çok sıkılıyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum senin gibi benimde düzene oturmuş her gece programlarım vardı şimdi onlar bile allak bullak oldu birşey yapmıyorum.
Tüm bu sorunlara neden olan durum nedir *?
-Erteleme (atalet) Bu konuda Mümin Sekman'ın ''kişisel ataletinizi yenin'' kitabı tam size göre
-Zamanın Yönetememe
-Kendine vakit ayıramama
-Sorumluluklardan kaçma
-Zayıf irade ( kendine söz geçirememe) --bunların hepsi bende var maleseff
Eee sevgili dostum değişmeyi gerçekten istiyor musun ? Başlarda bende çok istiyordum ama zamanla farkettiğim şey değişime direniyodum... Bunuda şöyle farkettim .. İşlerimi erteleyerek, sorunlarıma çözüm bulsam bile o çözümleri pcye kaydederim ve şöyle bi uyuşukluk tembellik ve rahatlama gelir ve kendi kendime daha sonra uygularım diyorum ve yine önemsiz şeylerle zaman öldürüp çözümlere zaman ayıramıyorum aslında bütün günüm boş geçiyor ama bi türlü sorunumu çözücek programı uygulayacak gücü bulamıyorum kendimde.
Değişmeyi gerçekten arzuluyorsan şunu çok iyi anlamalısın
Artık canına tak etti ve değişmek istiyorum dedin. Artık bundan sonraki gelişmelere hazırlıklı olmalısn. Çünkü evrenin çekim yasasını harekete geçirmiş oldun ve evrende hayatına çeşitli çözümler sunacak. Bu bir kitap olabilir, seninle aynı sorunları yaşamış birisi olabliri, sana yardımı dokunucak herhangi birisi olabilir. Bir websitesi bile olabilir. Kısacası evrenin çekim yasasını harekete geçirdiğinde evren sana yardım etmek için hayatına, senin yararına olan herşeyi çekebilir. Mesele gerçekten değişmeyi isteyip istemediğine bağlı..
Bunu nasıl mı anlarsın? yine evren sana ihtiyacın olan çözüm yolunu gösterir ve sende dersinki ya tamam son bi kez daha gereksiz işle oyalanıyım da sonra söz yapıcam demekle değişmeyi gerçekten istemediğini (ve bu durumdan ne kadar acı çeksende) göstermiş olursun.. Seçim senin değişmek için değişmeye direnen yanının olup olmadığını kontrol edebilirsinde, etmeyebilirsinde. Ben bu durumun geç farkına vardığım için 9 ay gibi bir sürede çok az yol katettim ve artık değişime direnen tarafına karşı geldiğinde artık sevgili dostum çok kısa sürede denilebilecek kadar bir sürede çok yol katedeceksin.. Kaçmayı bıraktığın zaman vazgeçmeye öğreniceksin ki bu iki kelime birbirlerinden çok farklı.. bununla ilgi bir konu paylasıcam. Sevgili dostum artık kendinden kaçmaktan yorulmadın mı ben yoruldum ve değişmek için değişimim önündeki engeli kaldırmadıktan sonra yol katedemiceğime eminim
Değişimle ilgi hayatına giren şeyler karşılaştığın olaylar yaşadığın şeyler hiçbiri tesadüf değil. Benim hayatıma önce tesadüf sandım ama büyük bir armağan olduğunu sonradan anladım. Yinede gelişme kaydettik sweet'le beraber ama değişime direnen bir yanım olduğu için ve bende bunu sonradan farkettiğim için tam anlamıyla yararlanamadım tam kendimi geliştiremedim hep erteledim her zaman yaptığım gibi |
| |