teşekkürler angel ve teşekkürler Bugle.
Bugle, istediğin meslek nedir bilmiyorum ama mümkünse üniversiteye gitmek yerine çeşitli sertifika kurslarıyla halledebileceğin bir konu ise kursa gitmeni tavsiye ederim. ya da düşük ücretle hatta ücretsiz bile olsa sırf o alanda deneyim kazanabileceğin bir işe girmen bence daha pratik ve hızlı bir cözüm olacaktır. ( bunu insan kaynakları alanında çalışan biri olarak, hatta üniversiteden 1. likle mezun olmuş ama bunun iş hayatında hiçbir faydasını görmemiş biri olarak söylüyorum.
ancak ilgili üniversitesinden mezun olmaktan başka yolu yoksa eşinle birlikte uygun bir çözüm bulabileceğinizi düşünüyorum. hayat müşterek ve evlendikten sonra artık özgür kararlar alamıyoruz ( belki bu da yanlış bir inançtır ) hele hele kiralarda oturduğumuz, taksitlere boğulduğumuz durumlarda kendini garantiye almadan iş değiştirmek, işi bırakmak bir iki kere düşünülmesi gereken konular. şehir değiştirmek ise eşlerin ikisi birden çalışıyorsa ve memur olup tayin isteyebilecek durumda değillerse, başka şehirde başka bir iş bulan eşin maaşı bu değişikliği değmeyecekse yine düşünülmesi gerekiyor.
ve sen belki de tüm bunları düşündüğün için kendini kapana sıkışmış gibi hissediyorsundur.
tavsiyem. hayalinin peşinden git, ancak bulduğun ilk çözümün üzerine odaklanma, mutlaka başka bir yolu daha vardır. en uygun seçimi yapmaya çalış.
bir tavsiye daha, çekim yasasını uygulumak istiyorsan benim bu forumda hatalı alanlarımız başlığı altında olumsuz düşüncelerimizi yazdığımız bir konum var. orayı içindekileri boşalttığın bir kuyu olarak düşün. ( hani meşhur midasın kulakları hikayesinde midasın kulaklarını eşek kulakları olduğunu kimseye söyleyemeyeceği için gidip kuyua anlatıp rahatlayan adam gibi ) mesajındaki tüm yapama edemem eşim şöyle böyle şeylerini oraya yaz.sonra hep birlikte bu cümleleri olumlu olarak tekrar yazalım ve sen bu olumlu cümlelerin üzerine odaklan. bakalım yeni düşünce tarzın hayatını nasıl değiştirecek.