Günaydın canım günlüğüm
geçmişi unutup bugüne yoğunlaşma çabalarımın arasında, son 2 gündür aklıma nedense geçmişle ilgili olan alakalı ve alakasız görüntüler, kişiler hatta sözler yada söz parçacıkları aklıma şimşek çakar gibi geliveriyor...hem de oturduğum yerde ve alakasız işler yaparken...ben de onları yakalayıp çözümlemeye çalışayım diyorum ama bunu yapana kadar zihnimdeki o anı şimşeği 1 saniye içinde kayboluyor...arkasına düşmeli mi..yoksa akışına mı bırakmalıyım bilmiyorum...
geçenlerde çıkardığım affetme listemde de, oturup listeme isimleri yazarken, daha doğrusu geçmişimde beni üzen kimler vardı diye düşünürken..eskiden zihnimi baya zorladığım halde adını bile hatırlamayadığım hatta varlığını bile unuttuğum kişiler bile geldi aklıma...(okulda aynı sınıfta olduğum kişiler..hatta öğretmenlerim)
aslında bu kişilerin bana karşı yaptıkları şeyler çok büyük şeyler değildi....-tabi büyük yaralar açan şeyleri yapanları da vardı o ayrı- ancak bu küçük şeyleri yapıp sonra varlıkları bile unutulan , büyük yaralar açmayı başaramamış ve akılda kalmamış olan kişiler de bizim içdünya kalıplarımıza aynalık ettiği için çorbaya tuz ekme konusunda katkıları olmuş...
listeyi çıkarırken bana en ufak can sıkıcı hareketleri yapan kişileri bile hatırlıyor olduğuma çok şaşırdım...normal şartlarda o anda bırakıp unuttuğum şeylerdi bunlar..
bu bütün hatırladığım şeyleri bir bulmacanın (puzzle ın) parçaları olarak görüyorum..yani içimdeki şifreleri çözmek için bana ipucuydu bunlar...
çıkardığım listede beni üzdükleri nedenleri ve yaptıkları hareketleri de belirtmiştim..işte bu bölüm işime çok yarayacak...detaylı olarak tekrar gözden geçirmedim ama üstünden göz gezdirdiğimde birçoğunda bazı ortak noktalara rastladım...ve benim de o durum karşısında tavırlarım benzerdi...
sayıları çoktu ancak sadece birkaç benzer durum vardı...bunları bi ara kategoriler halinde ayırıp işimi daha sadeleştirip kolaylaştıracağım...çünkü dediğim gibi aslında hepsi birkaç benzer değişik durumların tekrarlarından ibaretti...
mesela diyelim listemdeki 30 kişiden 10 tane canımı sıkanı ele alırsam bu 10 kişinin birbirine çok benzer veya aynı olaylarda yeraldığını ve benzer davranışlar gösterdiğini söyleyebilirim...yani gizli bir ortak payda vardı...şimdi onları bulacağım....