14-02-2010, 06:13 PM
|
#112 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. geçmişten bugüne kadar kendimi bildim bileli fiziksel görüşüme çok kafamı takan birisiydim...illa ki kendimde eleştirecek birşeyler bulurdum...ve bunda medya da başta olmak üzere birçok insanın kafasındaki genel güzellik kalıpları da çok etkili oluyordu....mesela zayıf insanın kilolu insana göre tercih edilmesi...sarışınların esmerlere tercih edilmesi...renkli gözlerin kahve gözlerden daha fazla beğenilmesi....uzunboyluların kısaboylulara tercih edilmesi gibi... bu genel kalıplara göre kendimi karşılaştırdığımda oysaki bende bu kriterlerin birtanesi bile yok...yani zayıf olmadığım gibi kiloluyum, sarışın değilim esmerim, gözlerim renkli değil kahverengi ve son olarak da boyum normal bile değil kısaboyluyum....bu özelliklere sahip olduğum için kendimi hep 2. sınıf olarak gördüm...o kadar ilginçtir ki benimle aynı özellikleri taşımasna rağmen başka insanların bile birtakım güzellikleri olduğuna inanır ve kendimin hiçbir cazip tarafım olmadığına inanırdım...
senelerce tipim ve imajım üzerinde yüzlerce deneme yaptım..ancak bu denemeler sonucu yine en doğal halime yakın halime geri döndüm...yani artık esmerken saçımı sarıya yada kumrala boyatmıyorum en basitinden..çünkü bunun devamlılığını sağlamak gerçekten çok yorucu...ve doğal halim kadar yakışmıyor da..
kıssadan hisse şu sonucu çıkarmış bulunmaktayım...
herkesin en iyi şekilde göründüğü belli şartlar var ve onun dışına çıkmamak ve doğallıktan fazla uzaklaşmamak gerekiyor...mesela insanlar uzun saçlıları beğeniyor diye bana uzun saç yakışmamasına rağmen uzun saç bırakmamın anlamsız olduğunu anladım..çünkü ben kısa saçlarla daha iyi görünüyorum..hatta en iyi halim bu halim diyebilirim...aynı şekilde siyah saçlarla daha iyi görünüyorum..
kendi özelliklerim doğrultusunda hareket ettiğimde mutlaka beni de güzel bulan birileri çıkacaktır...her insanın zevki farklı...herkes de bende olmayan özelliklere sahip insanları beğeniyor değil ya dimi ?
sonuçta ben kendi özelliklerimi ve kendimi rahat hissettiğim iyi göründüğüme inandığım şartları tespit etmişim..bu da bir aşamadır...
artık uzunboyluların, sarışınların, renkli gözlülerin, ince fizikli insanların yanında kendimi ezik hissetmiyorum...onlarla karşılaştığımda onları da kendimle eşit görmeye başladım..çünkü onlar da sadece öyleyken güzeller...nasılki ben siyah ve kısa saçlarla iyi görünüyorsam onlar da o halleriyle güzel görünüyorlar ve benim yaptıklarımı onlar yapsa hiç de güzel görünmezler...bu açıdan onlarla eşit görüyorum kendimi...
eskiden egomu tatmin etmek adına bu sarışın renki gözlü beyaz tenli veya uzunboylu birisiyle karşılaştığımda onlarla arkadaş olmaya çalışır ve çaba gösterirdim.. bu özelliklerin hepsinin birarada olması da şart bile değildi..gözleri biraz ela bile olsa bu benim için yeterliydi...hatta beni ezmesine bile ses çıkarmazdım..ama artık öyle değil...bu kadar değersiz olmadığımı düşünüyorum...bir insan benden farklı özellikler taşıyor diye beni ezmeye hakkı yok öyle değil mi ? |
| |