Alıntı:
hayallerimgerçekleşiyor Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkürler canım ben o zaman ayvayı yedim umarım geç kalmamışımdır.
Bu arada o siteyi buldum renklerimi öğrendim. Bende aşırı bir renk çıkmadı çoğu normal sadece turuncu ve çivit mavisini kullanmam gerekiyormuş. Önemli günlerde bu renkleri kullanın diyor. Çivit mavisinin karşısında ikili ilişkiler diyor. Çok doğru bir teşhis sanırım bu renkbilim, çünkü ben ikili ilişkilerde problem yaşıyorum
En yakınlarımla iligli böyle bir problemim var. Arkadaşlarım, akrabalarım yada hocalarımla ilgili böyle bir problemim yok. Ailem ve erkek arkadaşımla nedense aramızda sürekli bir tartışma söz konusu oluyor ve ben her zaman ağladığımı ve çok kırıldığımı görüyorum. Senin yaptığın gibi affetme meditasyonunu dinliyorum 2 günde 2 kişiyi düşündüm ilki büyük abimdi ikinciside aşkımdı. dün gece dinlemedim. Şuanda durumlar fena değil, bakalım neler olacak. Bir önerin var mı? Ben hep kendimi onlara karşı savunur bir halde buluyorum ve çok iddalı konuşur bir halde buluyorum kendimi. Sanki sürekli bir kendimi ispat etme durumum var:( Ne yapmalıyım yardımcı olun bana. Ben insanları çok seviyorum ama en yakınlarım en çok sevdikleri sürekli beni eleştirir haldeler. Dinlemiyorlar. Bir basit konuda bile fikrimi sunduğumda o fikri bambaşka birşey olarak algılıyorlar ve ben sürekkli ama ben öyle demek istemedimki gibi cümleler kurmak zorunda kalıyorum ve bıktım:( Bu yüzdende suskun olmaya başladım ve onların yanında kendimi değersiz hissediyorum. Örneğin geçen gün araba kullanıyordum bir tümseği konuşurken farketmedim ve 50 ile üzerinden geçince arabada aşkımla ben zıpladık. Vay sen misin tümseği görmeyen ama nasıl bağırıyor erkek arkadaşım bana resmen dövecek. Ne kadar saygısızsın böyle mi kullanılır. (11 yıldır kullanıyorum tek kaza yapmadım sadece geçen gün park yerinde arabayı duvara sürttüm o kadar) 20ile geçeceğin yerde hala 50 ile gidiyorsun nasıl beni düşünmezsin, küfürler, falan filanlar. bende pısmış ve mahçup bir şekilde özür dilerim aşkım konuşurken farketmedim dedim,ama o beni dinlemeyip beni yüksek sesle azarlamaya devam etti. Çok kırıcıydı ve abartıyorsun dediğimde sesi dahada yükseldi. Yoksa ben de mi problem. Bunu birkaç defa daha yapmıştı ve onun yanında korkarak kullanıyorum arabayı, kaldıki ben baya rahat ve cesur kullanırım ve herkes benim çok iyi kullandığımı söyler o neden böyle yapıyor
Abimler sürekli küçükmüşüm gibi sen sus, sen saçmalıyorsun gibi cümleler sarfediyor ve bu 29 yaşında biri için oldukça ağır bir durum.
Aslında inanılmaz poczitifim ve mutsuz olduğum an kolaylıkla odumu değiştirebiliyorum secret uyguluyorum yoksa tüm hayatım berbat geçer. Anlam veremediğim hayatımda en yakın ilişkilerim hariç herşey iyi, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama yolu bulacağımdan eminim. Sevgiler |
canım senin renk analizin benimkinden çok daha iyi çıkmış...buna çok sevindim
2 tane renk eksikliği kolayca telafi edilebilir...odana o renklerde küçük şeyler alabilirsin...başucu saati bile olabilir
akraba ve hocalar sürekli görüşmediğin fazla içli dışlı olmadığın ve zorunlu olarak biraraya geldiğin kişiler oldukları için arada ister istemez biraz mesafe oluyor..aile kadar yakın olmuyor..maalesef ki ailemiz bizim her anki acizliklerimize zayıflıklarımıza ortak olduğu için bizi ona göre değerlendiriyorlar...belki onlar en yakınımz olsa bile herşeyi onlara açmamak ve kendi sınırlarımızı çizmek gerekiyor yoksa saygı duymuyorlar..
sanırım affetme meditasyonuyla ilgili öneri istemişsin...önceden bu kişilerin listesini çıkarır ve meditasyon öncesi listeden kişi seçersen daha hazırlıklı olursun...birini affedeceğim diye meditasyona oturunca o anda kimi affetmek istediğinin önceliğini bilemeyebiliyorsun...
canım kendini sürekli ıspat etmeye çalışma durumu büyük ihtimal ailen ve başkaları seni birşey için suçlamasın ve haksız görmesin diye olduğunu düşüüyorum..çünkü ben de onlara karşı sürekli kendimi savunma ve üzerimden sorumluluğu atarak olası suçlamaların önünü kesmeye çalışıyorum...bu konuda suçluluk telkini ve bu konuya karşı olumlamalar işe yarayacaktır
en büyük tavsiyem de..başkalarını affetmeden önce kendini affetmelisin...kendini affedemeyen, başkalarını da suçluyor ve onları da affetmekte zorlanıyor...kendine karşı daha yumuşak olursan affedemediğin insanlara olan hislerinin de yumuşadığını göreceksin
canım erkek arkadaşın gerçekten çok kaba ve terbiyesizce davranmış
yani kendin de söylüyorsun arabayı oldukça iyi kullandığını ve hiç kaza yapmadığını falan...yani bu konuda kendinden eminsin....o yüzden bu konuda suçlu olan kesinlikle sen değilsin suçlu olan o...belki kendisinin kişilik problemleri vardır...ya da o gün belki başka şeye sinirlenmiş ve tümsek olayı bardağı taşıran son damla olmuştur....eğer o güne ait bir sinirse senden sonrasında mutlaka özür dilemesi gerekiyor...ama eğer ki her hatanda aynı tutumu gösteriyorsa o kişinin sana uygun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim...arabayı sürme konusunda da ona hiçbirşey ıspat etmek zorunda değilsin..sonuçta sen kendi durumu biliyorsun canım...herşey onun terbiyesizliğinden ibaret ve sana kesinlikle özür borçlu...
yanlış anlaşılmak vesaire gibi sorunların için önceki sayfalarda birçok konuda olumlama cümleleri paylaşmıştım onlardan faydalanabilirsin...mesela hatırladığım kadarıyla onlardan birisi de "doğru anlaşılıyorum" cümlesiydi...
şikayet ettiğin durumlara yönelik olumlama cümlelerini kendin de yazıp oluşturabilirsin canım...
sevgiyle kal