03-02-2010, 12:06 AM
|
#96 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. affedilecekler listeme sadece beni üzen hareketlerde bulunan insanları değil..bunların yanısıra kıskançlık , yetersizlik vesaire gibi duyguları bana hissettiren insanları da dahil edeceğim..
mesela okuldayken aynı sınıfta olduğumuz ve sınıfın en güzeli olarak anılan sınıf arkadaşımı da bu listeye dahil edebilirim..bana karşı benim canımı sıkacak bir harekette bulunmadı ama herkes tarafından beğeniliyor olması bende kıskanma hissi yaratıyordu...kıskanmama neden olduğundan ötürü onu da affetmeliyim diye düşündüm..
yani affedilmesi gereken kişilerin illa ki bize karşı bir eylem yaparak bize herhangi bir şekilde zarar vermesi ve canımızı sıkması gerekmiyor diye düşünüyorum...bir insan doğal ve kendi halinde yaşarken de bir başkasının kendisini kötü hissetmesine neden olabiliyor...tıpkı yukarıda verdiğim kıskançlık örneği gibi...hatta bazen bir insanı suçlarken sadece birşeyi yaptığı için değil..yapması gerektiğini düşündüğümüz şeyi yapmadığı için de onları suçladığımızı farkettim..yani yapılanlar kadar yapılmayanlar da bu noktada önem taşıyor...mesela atıyorum bir arkadaşınız sizi doğumgününde arayıp sizi kutlamadıysa bu da affedilmesi gereken birşey sınıfına girebilir..çünkü size göre o sizin arkadaşınız olduğuna göre yaşgününüzde sizi kutlamalıydı öyle değil mi ? yani sadece şunu dedi şunu yaptı şeklinde değil sebepler...
bir de şu dikkatimi çekti...zaman zaman insan ilişkilerinde kendimi bazen çitin bir tarafında bulurken bazen öte yanında bulabiliyorum..bu durumu tekrar hatırladım ve doğruladım..
mesela arkadaşlık ilişkilerimi geliştirmek için daha yakın olmaı dilediğim kişilerin üzerinde çaba gösterip ilişki geliştirme çalışmalarında bulunduğumu ancak karşıdaki insanın bu konuda anı yoğunlukta çaba göstermediğini hatta mesafeli durup işi zamana bırakıp ağırdan aldığını hissediyordum...
ama bazen karşıma öyle insanlar çıktı ki onlar benimle arkadaşlık geliştirmek için böyle çabalara giriştiler..ama ben bu çabaların sonucunda mümkün olduğunda direnip mesafemi korumak istedim....sonra bakıyorumki karşıdaki gerçekten çok ilgileniyor tam ben de ona aynı veya yakın derecede karşılık vermeye başlamışken iş tersine dönüyor ve karşıdaki kişi daha mesafeli olmaya başlıyor..demekki 3. bir seçenek yada bunun bir ortası olmuyor..
demekki insan ilişkilerinde bir çaba gösteren taraf var bir de mesafeli durup işi zamana bırakan insan var...işin ilginç yanı ben değişik zamanlarda değişik kişilerle bu her 2 tarafta da yeralmışım..
o yüzden artık çabalar karşılığı mesafeli duranı da...veya mesafeli durana karşı çaba göstereni de kınayamıyorum... |
| |