21-04-2008, 04:48 PM
|
#17 (permalink)
|
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 18 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: On Dakikada On Saatlik Uyku Nasıl Uyunur? ben de doğuştan uykusuz bir insanım. küçüklüğümden beri 2-3 saat anca uyurdum. ve hiç eksikliğini hissetmezdim. varığını bilmediğin için yokluğunu çekmiyordum ama geçen seneden itbaren bu süre artmaya başladı. bir kere bence insanın rüya görmesi harika bir şey. insanın korkularını asıl isteklerini açığa çıkarıyor. zaten gün içinde öğrendiğimiz şeylerin beyne yerleşmesi uyku esnasında oluyor, bu bilmsel bir gerçek. national geographic de bu konu hakkında bi belgesel izlemiştim. orada deneklere daha önce bilmdikleri, el yeteneği gerektiren bir şey öğretiyorlar. belli bir egzersiz süresinden sonra denekler uyuyor. ve uyandıklarında üstüne egzersiz eklemedikleri halde düne göre yaptıkları işte daha başarılı oluyorlar. özetle demek istiyorlar ki beyin uykdayken gün içinde yapılan şeyleri yeniden yaşar. bir şey öğrenmişsek onu hafızada yerleştirir. gün içinde bir şeyden korkmuşsakrüya olarak karşımıza çıkarır. yani üşenmeyin 7-8 saat uyuyun. |
| |