10-03-2010, 08:56 PM
|
#35 (permalink)
|
Tesekkür: 3,278
425 Mesajinıza toplam 2,298 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Seyirci koltuğundan kalkıp sahneye çıkıyorum... Alıntı: imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı
canım kendine bir disiplin yaratmaya çalışman güzel birşey...bunu takdir ediyorum..ancak bu konuda kendine karşı fazla katı davrandığını ve aşırı sıktığını görüyorum...sen de benim eski durumum gibi "ya olacaksa tam ve mükemmel olsun yada hiç olmasın" tuzağına düşmüşsün...
kendine bu kadar katı davranmaya devam edersen yine aynı şeyler tekrarlanacaktır...erken kalkmayı istemen güzel birşey ancak illa ki 6 da kalkmak zorunda değilsin....sonuçta kendi kurallarını koyan kişi yine sensin..kimse seni 6 da kalkacaksın diye zorlamıyor...sen kendi kendini sıkıyorsun canım...
6 da kalkmak imkansız birşey değil tabiki ama senin bünyenin bir süredir alışkın olduğu farklı bir durum var...bünyeni alıştıra alıştıra saati gittikçe kademeli olarak daha erkene çekerek yine 6 da kalkmaı başarırsın...ama kendine zaman tanıman lazım....mesela ilk birkaç gün kendini 8 de kalkmaya alıştır...buna alıştığını hissettiğin zaman bunu 7.30 yap...sonra daha erken daha erken derken istediğin saatte zorlanmadan kalktığını göreceksin....tahminen en fazla 2 haftada çözülecektir bu sorun...mesela ben de eskiden 11 de kalkardım...önce 9 da kalkmaya kendimi alıştırdım...sonra 8.30 yaptım...şimdi ise 7.30 da kalkıyorum...hatta saat gelmeden alarm çalmadan önce de uyandığım oluyor | İmported Angel arkadaşımız doğru söylemiş İloscuk. Okuduğum o kitapta genel olarak hangi saatte kalkıyorsan ondan 15 dakika öncesine saatini kur ve 3 gün o saatte kalk sonra 15 dakika daha geriye al 3 günde o saatte kalk sonra 15 dakika daha geriye böyle böyle dayanabildiğin kadar geriye al ve saatini fiksle. Yalnız her akşam aynı saatte yatmalısın. Aradabir saatin değişirse sabah kalkacağın saatide o kadar ileriye yada geriye kaydırman gerekiyor ve programa o saatlerden devam etmen gerekiyor. " sadece aptallar 8 saat yar" kitabından özet bu. Mesela yarın saati 9a kur. 3 gün 9da kalk gece 12de yat. sonra 8:45de kalk 3 gün ve yine 12de yatıyorsun o değişmiyor . Sonra 8:30da kalk 3 gün üstüste sonra 8:15te kalk 3gün. Bu durum böyle geriye doğru gidiyor. Benim tanıdığım şuan devlet adamı olan birisinin kızı benim lisede en yakın arkadaşımdı babasının sürekli kita okuduğunu ve geceleri sadece 4 saat uyuduğunu söylerdi evlerinde duvardan duvara kocaman kitaplıklar vardı. Hayran kalmıştım o zamanlar rektördü bir ünide şimdi devlet adamı o zamanlar onu takdir etmiştim, şimdi etmiyorumda, nese o durum başka ama burada anlatmak istediğim insanların bazıları 4 saat uyuyor ve dolu dolu yaşıyor hayatı, üstelik kafalarına koydukları hedefi yerine getiriyorlar!!!!!! tabi bu ister iyi anlamda olsun ister kötü anlamda sonuçta başarıyorlar. |
| |