| ||||||||||
|
Kilo Verme ve Diyetler Kan grupları ve beslenme ilişkileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bazı uzmanlar tarafından öne sürülen bir teoriye göre insan kan grupları da, vücut sıvılarının pH seviyelerinin dengelemesine yönelik gıda seçiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu teoriye göre, kan grupları, insanın ortam koşullarında olan çeşitli değişmeler sırasında, neslini idame etmesine yönelik ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diyetler telkin cd indir izle İstanbul Diyetler nerededir kimdir Diyetler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diyetler hipnoz Diyetler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diyetler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diyetler kuantum düşünce kitap haberi
![]() |
![]() ![]() | LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() Bazı uzmanlar tarafından öne sürülen bir teoriye göre insan kan grupları da, vücut sıvılarının pH seviyelerinin dengelemesine yönelik gıda seçiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu teoriye göre, kan grupları, insanın ortam koşullarında olan çeşitli değişmeler sırasında, neslini idame etmesine yönelik olarak süregelen adaptasyonlar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu gruplar, insanların yeni koşullarda buldukları gıdaların en uygun bir şekilde hazmını sağlayacak bir sindirim sisteminin ve de uygun bir vücut bağışıklığının teminini garanti edecek biçimde gelişmişlerdir. Bu konuyla ilgili yeni bulgulara göre, yenilen gıdalarla kişinin kan grubu arasında oluşan kimyasal reaksiyonlar kişinin genetik mirasına göre değişmekte ve onun ayrılmaz bir parçası olmaktadır. Bu teorinin yönlendirdiği kan grubu beslenme yolu da, değişik kan gruplarının farklı lektin içeren gıdalara göre adapte oldukları düşüncesine dayanmaktadır. (Lektinler kırmızı kan hücrelerini bir araya toplamaya (agglutination) yarayan bir çeşit kimyasal maddelerdir). Örneğin bir kimse, içinde protein lektin'i bulunan bir gıda yer ise ve bu tip bir gıda onun kan grubuna uygun değilse, bu yolla vücuda giren yabancı unsurlar (antijenler) bir organa veya böbrekler, dalak, karaciğer, mide ve beyin gibi birbirleriyle ilgili olan organlar grubuna yönelecek ve o bölgelerdeki kan hücrelerinin birbiri üstüne yığılmalarına yol açacaktır. Kan gruplarının genetik önemi pek çok yeni biyolojik keşifler arasında anlaşılmıştır. Bu teoriye göre, kan gruplarının beslenmeyle ilgili yönlendirmesine uyularak bağışıklık sisteminin dengesini bozacak zararlı maddelerin vücuda girmesine mani olunacağı ve bunun yanında onu takviye edecek maddelerin vücuda gireceği ve böylece de bağışıklık sisteminin sağlıklı bir seviyede tutulacağı iddia edilmektedir. Her kan grubu kendisine has kimyasal yapısı olan bir antijene sahiptir ve bu antijenlere göre adlandırılmaktadır. Vücut her değişik antijene karşı değişik bir antikor üretir. Basite indirgenmiş bir tarifle, bağışıklık sistemi vücuda yabancı bir antijen girdiğini fark edince hemen buna karşı ve onu yakalayıp yok edecek kimyasal vasıflı bir antikor yaratmaya çalışır. Bazı kan grupları kendilerinden başka gruplara da uyacak, hatta kendilerinkinden de daha güçlü, antikor üretebilirler. Bunlar hemaglutin antikorları olarak adlandırılırlar. Bu konu insandan insana kan nakillerinde önemle göz önünde tutulacak bir husustur. Kan grubu antikorları otomatik olarak ve çok defa doğum sırasında ürerler ve ilk dört ay zarfında gıdayla ve mikroplarla temas yoluyla kendi gruplarına uygun antijenlerle olgun seviyelere ulaşırlar. Burada, çok daha karmaşık bir oluşum kısaca açıklanmaktadır. İlgi duyanların ve bu konuda araştırma yapmak isteyenlerin daha detaylı olarak konu üzerinde derinleşmeleri gerekecektir. Bu yeni bulguların insan sağlığının idamesi, hastalıklara karşı korunması ve hatta vücutta o ana kadar zarar görmüş hücrelerin yenilenmeleri yolunda olumlu katkılarda bulunabileceği beklenmektedir. Hatta öyle ki, genetik konusundaki devrim, bir kan grupları devrimi olarak nitelenmektedir.
Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir. |
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() Değişik kan gruplama sistemleri Biribirinden müstakil çeşitli kan gruplama sistemleri mevcuttur. Ancak bunların içinde en önemli olan ve evrensel olarak kullanılanı ise ABO sistemidir. Diğer oldukça tanınmış bir sistem de Rhesus (Rh) sistemidir. Rh olarak sınıflandırılan bu grup ABO sisteminden müstakil olmakla beraber bazı hallerde ABO sınıflandırılması yanında onun özelliklerinin de dikkate alınması gerekebilir. Örneğin, ebeveynler arasındaki Rh uyuşmazlığı yeni doğan çocukta olabilecek hemolitik hastalığının başlıca nedenlerinden biridir. Bu çok defa Rh negatif anne ve Rh pozitif babadan olan çocuklarda görülür. Mamafih, istatistiklere göre kadınların aşağı yukarı % 85'i Rh pozitif olması nedeniyle bu durum nadiren ortaya çıkmaktadır. Ancak bilmekte ve hazırlıklı olmakta fayda vardır. Bu Rh uyuşmazlığı, kan nakillerinde ortaya çıkan uyuşmazlıkların da önemli bir nedenidir. Rh faktörü halen bir araştırma konusu olup onların kan grubu antijenlerindeki rolleri hakkında yeni bulgular beklenebilir. Diğer daha az önemli olan gruplar Lewis ve MN sistemleridir. Bunların hepsi gerektiğinde ABO gruplaması yanında nazarı dikkate alınırlar. Bunlardan MN sistemi daha ziyade genetikle ve antropolojiyle ilgili konularda önem taşımaktadır, zira çeşitli hastalıkların MN sınıflandırılmasıyla izah edilebileceği düşünülmektedir. Lewis sistemi ise ABO kan grupları yanında kişinin salgılama ‘secretor' statüsüne bağlı olarak işe karışabilir. Her ne kadar herkes ABO kan grubu içindeki bir tip antijeni kendi kan hücrelerinde taşıyorsa da takriben insan nüfusunun % 80 kadarında bu antijenler vücutlarının ürettiği tükürük bezi salgısı, mukus, sperm gibi salgılar içinde de serbestçe dolaşmaktadır. Bunlar kendi grup sınıflandırılmaları yanında salgılayıcı ‘secretor' tipler olarak adlandırılır. Geri kalan % 20 ise salgılamayan ‘non-secretor' tipler olarak adlandırılırlar. Örneğin bir kişi ABO kan grubu sisteminde A grubuna dâhil olabilir. Fakat aynı zamanda salgılayan ‘secretor' veya salgılamayan ‘non-secretor' olabilir. Bu müşterek sistem ABH Secretor Sistemi olarak adlandırılır. ABO sisteminde özel bir durumu olan O kan grubunda olanlar da H antijeni salgılarlar. Salgılayan tipler kendi kan gruplarını daha iyi ifade edenlerdir. Bu durum, en iyi bir şekilde tükürük bezi içinde ABH antijeni aranması yoluyla belirlenebilir. ABH antijeni bulunması kişinin ‘secretor' tipinde olduğunu gösterir. ‘Non-secretors' Lewis a pozitif b negatif olarak adlandırılırlar. Ancak beyaz ırk nüfusunun aşağı yukarı % 6'sı ve siyah ırk nüfusunun % 16 kadarı genetik olarak a pozitif üretemezler, bunlar çift Lewis negatif olarak adlandırılırlar. Bu grubun, bazı hallerde uğraşılması zor pek çok sağlık problemi olabilir. Mevcut araştırmalara göre, vücut salgılarında H antijeni bulunmaması sağlığın korunmasında güçlükler yaratabilecektir. Lewıs sistemi bu tip araştırmalarda önem kazanmaktadır |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() Beslenmede gıda seçiminde değişik Kan Gruplarının rolü A tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, A kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. Genel olarak A kan grubundaki kişilerin alerjilere karşı diğerlerinden daha çok eğilimli oldukları gözlenmektedir. Bu bakımdan hem gıdalarına ve hem yasam koşullarına diğerlerinden daha fazla dikkat etmeleri gerekebilir. A kan grubuna dâhil kimsele, ecdatlarının çok uzun yıllardan beri yerleşik ve tarımsal bir düzene adapte olmaları nedeniyle daha ziyade bitkisel bazlı beslenme eğilimindedirler. Bu meyanda taze gıdaları daha kolay asimile ederler ve fazlaca işlenmiş gıdalara karşı toleransları azdır. |
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() PROTEİN ESASLI GIDALAR Et Grubu Beslenme sürecinden optimum fayda sağlamak için A kan grubu insanları olabildiğince kırmızı et bazlı gıdalardan uzak durmalıdırlar. Eğer bunlara alışkınlık yapmışlarsa bunları yavaş yavaş beyaz etlerle değiştirmeliler ve haftada iki üç defa balık yeme suretiyle de gıda gereksinmelerini tam olarak karşılamayı denemeliler. Her halükarda, özellikle jambon, sosis ve benzeri işlenmiş ve füme gıdalardan uzak durmalılar. Bu tip gıdalar, genellikle mide asidi düşük olan bu kan grubu kişilerinde yüksek nitrat içermeleri nedeniyle ülser ve hatta kanser oluşumuna uygun bir ortam yaratabilir. Zararlı olabilecek olanlar Domuz eti ve mamulleri, sığır, dana, koyun, kuzu, keçi, manda, ördek/kaz, organ etlerinden kalp ve karaciğer, fezan, bıldırcın, tavşan. Nötr olanlar Hindi, tavuk ve devekuşu. Faydalı olanlar Belirtilmemiş. Balıklar ve diğer deniz mahsulleri Genellikle A kan grubu kişilerinin balık tüketimini de dengeli bir biçimde yapmaları ve bunların tüketimini haftada iki-üç defayı geçirmemeleri önerilir. İçinde sindirim sistemini rahatsız eden lektin bulunması nedeniyle de dil balığı ve dere pisisi gibi kum ve çamurda yaşayan balıkları yememeleri önerilir. Bunun aksine örneğin salyangoz, içindeki lektinin hasta hücreleri yok edecek karakterde olması nedeniyle, özellikle göğüs kanserine eğilimi olan kadınlar için faydalı addedilmektedir. Zararlı olanlar Hamsi tuzlama (ançüez), hamsi, havyar, her çeşit dil balığı, istiridye, ıstakoz, kurbağa, pisi balığı, kalamar ve mürekkep balığı, karides, midye ve diğer kabuklular, ringa balığı, yengeç ve yılan balığı. Nötr olanlar Alabalık, deniz levreği, kalkan balığı, somon, kılıç balığı, mersin balığı, ton balığı. Faydalı olanlar Deniz alabalığı, morina balığı, sardalye, salyangoz, sazan balığı, tatlı su levreği, turna tipi tatlı su balığı, uskumru. Süt ürünleri A grubu, genellikle süt ve süt mamullerini, özellikle tam yağlı sütten yapılmış olanlarını, az tolere eder. Fermente olmuş süt mamullerine olan toleransı nispeten daha fazladır. En uygun seçenekleri kefir, yağsız ‘sour cream' (bir nevi ekşitilmiş yoğurt kreması), yoğurt ve kültürlenmiş süt ürünleri arasından olacaktır. Zararlı olanlar Hemen hemen bütün süt ve peynirler, tereyağı, sütten yapılan dondurma ve diğer süt mamulleri. Nötr olanlar Ev ve çiftlik mamulü taze tüketilecek peynirler, keçi sütü ve peyniri, beyaz (feta tipi) peynir, lor (ricotta), mozarella, ‘sour cream', kefir, yoğurt. Faydalı olanlar Belirtilmemiştir. Yumurta Tavuk, kaz/ördek, bıldırcın yumurtaları nötr addedilmektedir. Ancak yumurtanın ara sıra yenmesine, örneğin haftada iki-üçü geçmemesine, organik olarak üretilen cinsten olmasına ve tazeliğine dikkat edilmesi önerilmektedir. Bakliyat grubu A kan grubu sindirim sistemi bitki bazlı proteinlerin sindirilmesine yatkındır. Mamafih bütün baklagiller uygun olmayabilir ve bir ayrım yapılması gerekir. Bu konuda kişisel araştırma önem kazanır. Aşağıdaki bilgileri böyle bir araştırma için bir öncü olarak kabul etmelidir. Zararlı olabilecek olanlar Barbunya fasulyesi, nohut. Nötr olanlar Yeşil bezelye, yeşil Çin fasulyesi, kuru fasulye. Faydalı olanlar Küçük Çin tipi fasulye, siyah fasulye, bakla fasulyesi, yeşil fasulye, mercimek, soya fasulyesi ve bütün rafine olmayan soya mamulleri. Kuru yemişler-fındıkgiller A kan grubu için bu tip besinler önemli bir protein kaynağıdır. Örneğin yer fıstığı, özellikle, cidarlarıyla birlikte yenirse vücudu kansere karşı koruyacak uygun bir lektin sağlamaktadır. Zararlı olanlar Brezilya bademi, cashew (Güney Amerika'da yetişen bir nevi fıstık) ve Şam fıstığı. Nötr olanlar Ayçiçeği çekirdeği ve ezmesi; badem ve badem ezmesi, badem peyniri, badem sütü; çam fıstığı; fındık ve mamulleri; kestane ve mamulleri; pekan (bir nevi fındık); susam ve ezmesi (tahin); haşhaş tohumu ve mamulleri. Faydalı olanlar Keten tohumu, yer fıstığı, yer fıstığı ezmesi, kabak çekirdeği ve ceviz. |
![]() | ![]() |
![]() | #5 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() KARBOHİDRAT ESASLI GIDALAR Tahıllar A grubu genellikle tahıllarla ve özellikle onların entegre olanlarıyla olumlu ilişkiler içindedir. Ancak bunların endüstri ürünü olan, örneğin yemeğe hazır donmuş yiyecekler, soslarıyla birlikte hazır unlu ürünler veya paketlenmiş pirinç ve sebze kombinasyonları gibi hazır mamulleriyle pek arası yoktur. Mamafih, devamlı göğüs enfeksiyonu ve mukus problemi olan kişilerin buğday bazlı gıdaları azaltmasında fayda vardır. Bu tip kişiler için pirinç ve soya unları daha uygun olacaktır. Her kişi kendi üzerinde deneyerek en uygunlarını tespit edebilecektir. Bu tip ayrıcalıklara rağmen et grubu gıdaları almayanlar veya az alanlar için tahıllar çok iyi bir protein kaynağıdır. Zararlı olanlar Buğday kepeği, özü (rüşeym) ve kreması, kırık buğday (kuskus), İngiliz ekmeği, üzüm çekirdeği. Nötr olanlar Arpa, akdarı (millet), mısır, kuskus (kırık buğday), pirinç kreması, glütenli un, kamut, yulaf kepeği, Faydalı olanlar Yulaf unu ve ekmeği, pirinç, unu, kepeği ve diğer mamulleri; çavdar unu ve mamulleri, enginar püresi, kara ve sert buğday ve mamulleri, az arınmış buğday ve ürünleri, irmik unu ve mamulleri. Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Bu gruptaki gıdalar A grubu için hayati önemdedir. Vücuda gerekli bütün mineral, enzim ve antioksidanları temin ederler. Çiğ veya buharda pişirilmiş olarak yenildiğinde daha faydalı olurlar. Ancak fermente olmuş ve küflü zeytin ile biberler çok hassas olan A tipi kişileri rahatsız edebilir. Bu kan grubundan olanlar ayrıca patates, tatlı patates (yer elması tipi), domates ve lahananın lektin'ine de negatif yönde hassastırlar. Bunların yanında başta brokoli ve havuç, turp, balkabağı, sarı soğan ve ıspanak içlerinde ‘kersitin' denen enzim nedeniyle bağışıklık sistemini takviye ederler ve A grubu için bu bakımından ayrıcalıkla faydalıdırlar. Zararlı olanlar Lahana (suyu değil), domates suyu, patlıcan, şitake mantarı, siyah Yunan ve İspanyol tipi zeytin, bütün biberler, sirke ile yapılmış turşular, lahana turşusu, her çeşit patates, ravent. Nötr olanlar Kuşkonmaz, avokado, bambu sapları, bezelye, deniz alg ve yosunları, kabak, taze fasulye, pırasa, marullar, Çin fasulyesi filizi, Brüksel lahanası, hıyar suyu, karnabahar, kereviz kökü ve sapları/yaprakları, lahana suyu, mısır, mantar, beyaz/kırmızı turplar, pancar ve suyu, sirkesiz turşu, yeşil zeytin. Faydalı olanlar Yonca filizleri, brokoli, enginar, pancar yaprakları, havuç ve suyu, kereviz suyu, kıvırcık marul ve lahana, rezene kökü, bamya, bal kabağı, sarımsak, soğan, zencefil, hardal yaprağı, marul, maydanoz, ıspanak suyu, şalgam. Meyveler ve meyve suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Bir genel öneri olarak gün içinde yemekler arasında 2-3 adet pek tatlı olmayan (daha ziyade alkali vasıflı) meyve yenmesi öngörülmektedir. A tipi mango ve papaya tipi tropikal meyvelerle pek bağdaşmaz. Portakal da pek faydalı değildir, zira önemli minerallerin asimilasyonunu engeller. Bunun yanında greyfurt yendikten sonra alkaliye dönüşmesi nedeniyle faydalıdır. A tipi için limon© ve ananas hazma yardımları bakımından ve sistemi mukustan arındıracakları için çok faydalıdır. Kivi de bağışıklık sistemi desteği olması bakımından faydalılar arasındadır. Lektin'in A grubu hazım işlemini bozması nedeniyle muzun yenmemesi önerilmektedir. Onun potasyum açığı kolaylıkla kaysı, incir ve bazı az tatlı tipteki kavunlarla kapatılabilir. Bütün bu öneriler bu meyve suları için de geçerlidir. Meyve suları olarak, örneğin vişne gibi alkali tarafta olan meyveler asit eğilimli tatlı meyvelere tercih edilmeli ve bunların suları da yarı yarıya suyla karıştırılarak içilmelidir. Zararlı olanlar Muz, kokonat ve sütü, tatlı kavun, mango, mandalına, portakal, papaya. Nötr olanlar Ayva, armut, elma ve elma suyu, kantalup tipi kavun, kızılcık ve suyu, kara ve kırmızı mirtil, hurma (kuru), Trabzon hurması, yaş ve kuru üzüm, kuş üzümü, kivi, nektar, şeftali, nar, çilek, karpuz. Faydalı olanlar Ananas, her tip yaş ve kuru erik, kara ve kırmızı böğürtlen, dut, kuru ve yaş kaysı ve suyu, vişne ve kiraz, vişne suyu, greyfurt, limon, misket limonu ve suları, yaş ve kuru incir. |
![]() | ![]() |
![]() | #6 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() YAĞLAR A kan grubunda olanların vücutlarının iyi fonksiyon yapması için çok az yağa ihtiyaçları vardır. Salata veya buharda pişmiş sebze üzerine konulacak bir yemek kaşık zeytinyağı sindirim ve boşaltım için gerekli bütün günlük ihtiyacı karşılayabilir. Tekli-doymamış bir yağ olan zeytinyağı ayrıca hem kalp üzerinde faydalı bir etkide bulunur ve de kanda kolesterol dengelenmesine yardım eder. Zararlı olabilecek olanlar Kastor, kokonat, mısır, pamuk ve fıstık yağları. Nötr olanlar Ayçiçeği tohumu yağı, badem yağı, balık yağı, buğday özü yağı, susam yağı ve soya fasulyesı yağı. Faydalı olanlar Keten tohumu, kuş üzümü çekirdeği, ceviz ve zeytin yağları. BAHARATLAR VE SOSLAR Baharatlar uygun bir kombinasyon içinde kullanılırlarsa çok etkin bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olurlar. Örneğin soyalı bütün soslar A grubu için çok faydalıdır. A grubu sarımsaktan en çok fayda gören gruptur. Kara molas, kanda demir eksikliği en bariz olan A grubu için faydalıdır. Algler ve yosunlar iyod ve diğer mineraler bakımından zengindir. Sirke asidik özellikleri nedeniyle kullanılmamalı fakat tuz ve çukalata az miktarlarda tüketilmelidir. Zararlı olabilecek olanlar Acı toz biber, arap sakızı, bütün sirkeler, jelatin, mayonez, ketchup, turşular, beyaz ve kara biber. Nötr olanlar Anason, adaçayı, acı biber (paprika), badem esansı, bal, bira mayası, deniz tuzu, fesleğen (baziliko), defne yaprağı, kahverengi pirinç şurubu, çukalata, tarçın, karanfil, kekik, kişniş otu, kuru hardal, hindistan cevizi, nane, meyan kökü, akçaağaç özü, mısır şurubu, kimyon, köri, çemenotu, biberiye, safran, şeker, uygun meyvelerden yapılmış jöle ve reçel, vanilya. Faydalı olanlar Arpa maltı, kara molas, sarımsak, maydanoz, soya sosları, sirkesiz ve buğdaysız hardal, zencefil ve zerdeçal. İÇECEKLER Zararlı olanlar Bira, bütün yüksek alkollü ve distile içkiler, her türlü soda, sodalı ve gazlı meşrubat, siyah çay. Nötr olanlar Beyaz şarap (abartılmadan). Faydalı olanlar Su, kahve, yeşil çay, kırmızı şarap (su hariç hepsi abartılmadan kullanılmak üzere). TATLILANDIRICILAR Zararlı olanlar Aspartam Nötr olanları Badem esansı, mısır şurubu, fruktoz, açaağaç şurubu, pirinç şurubu, şeker. Faydalı olanlar Arpa maltı ve molas. |
![]() | ![]() |
![]() | #7 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() B tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, B kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. Genel olarak B kan grubundaki kişilerin alerjilere karşı diğerlerinden daha çok eğilimli oldukları gözlenmektedir. Bu bakımdan hem gıdalarına ve hem yasam koşullarına diğerlerinden daha fazla dikkat etmeleri gerekebilir. PROTEİNLİ GIDALAR Et Grubu Zararlı olabilecek olanlar Domuz eti ve mamulleri; tavuk ve benzerleri; kaz ve ördek grubu gibi kuşlar; sakatat ( özellikle yürek). Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar Sığır ve dana eti: hindi eti. Faydalı olanlar Koyun, keçi, kuzu ve tavşan etleri. Balıklar ve diğer deniz mahsulleri Zararlı olabilecek olanlar Levrek balığı, alabalık, midye, yengeç, ıstakoz, kalamar ve diğer kabuklular. Nötr olanlar Ton balığı ve benzerleri. Faydalı olanlar Sardalya, uskumru, somon, pisi balığı, morina, havyar, tatlı su levreği, turna balığı, kalkan balığı, sinarit v.b. Süt ürünleri Zararlı olabilecek olanlar Genellikle bütün peynirler ve süt bazlı dondurma. Nötr olanlar Tereyağı. olanlar Lor tipi ev ve köy peynirleri, beyaz peynir (feta tipi), keçi peyniri, tam veya yağsız bütün taze sütler, mozarella peyniri, yoğurt. Yumurta (Tavuk yumurtası nötr, diğerleri zararlı) Bakliyat grubu Zararlı olabilecek olanlar Her çeşit kuru fasulye, nohut, her tip mercimek, soya fasulyesi, sütü ve peyniri. Nötr olanlar Bakla ve benzerleri ve yeşil fasulye. Faydalı olanlar Çalı fasulyesi, lima fasulyesi (iri ve yassı taneli bir çeşit), kuru fasulye. Kuru yemişler-fındıkgiller Zararlı olabilecek olanlar Çam fıstığı, yer fıstığı, fındık, maun fındığı, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği, susam ve bunların mamulleri. Nötr olanlar Badem, kestane, keten tohumu ve mamulleri. Faydalı olanlar Ceviz ve mamulleri. |
![]() | ![]() |
![]() | #8 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() KARBONHİDRATLI GIDALAR Tahıllar Zararlı olabilecek olanlar Mısır ve mamulleri; glütenli tahıllar (buğday gibi) ve mamulleri; kuskus; yabani pirinç; çavdar unu ve mamulleri ve bunlardan üretilmiş kepekli ürünler. Nötr olanlar İrmik unu (semolina), arpa unu ve mamulleri. Glütenden arınmış undan yapılmış ekmek, soya unundan yapılmış ekmek. Faydalı olanlar Akdarı, yulaf unu ve mamulleri; pirinç, pirinç kepeği, sütü ve diğer mamulleri. Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olabilecek olanlar Domates, enginar, balkabağı ve zeytinler. Nötr olanlar Bamya, bezelye, ıspanak, kabak, kereviz, mantar, marul, patates, pırasa, sarımsak, soğan ve turp, turşular. Faydalı olanlar Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, pancar kökü ve yaprakları, patlıcan, şitaki mantarı, çemen otu, hardal yaprakları, yeşil, sarı kırmızıbiber, tatlı patates (yer elması gibi) zencefil. Meyveler ve meyve suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olabilecek olanlar Avokado, kokonat, hurma, nar. Nötr olanlar Armut, ayva, böğürtlen ve benzerleri, dut, elma, incir, kaysı, kiraz ve vişne, kavun, kivi, limon, misket limonu (lime), greyfurt, mango, mirtil, mandalina, nektar, portakal, şeftali. Faydalı olanlar Ananas, erik, karpuz, kızılcık, muz, papaya, üzüm. YAĞLAR Zararlı olabilecek olanlar Ayçiçeği, yer fıstığı, mısır, soya, kastor, kokonat, pamuk çekirdekleri ve buğday özü yağları. Nötr olanlar Badem, ceviz, buğday özü ve balık yağları. Faydalı olanlar Keten tohumu ve özellikle zeytinyağı. BAHARATLAR VE SOSLAR Zararlı olabilecek olanlar Kırmızı ve karabiber, karışık baharat, mısır nişastası, tarçın ve bütün yapay tatlılaştırıcılar, Nötr olanlar Anason, fesleğen, çemen otu, çukalata, defne yaprağı, kimyon, kuru hardal, nane, biberiye, tartar kreması, tuz. Faydalı olanlar Kuru maydanoz, hardal, kekik, kurutulmuş adaçayı, meyan kökü, safran, vanilya, zerdeçal. İÇECEKLER Zararlı olabilecek olanlar Yüksek alkollü içkiler, sodalı ve gazlı içecekler. Nötr olanlar Bira, kahve, siyah çay, kırmızı ve beyaz şarap. Faydalı olanlar Su ve yeşil çay. |
![]() | ![]() |
![]() | #9 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() AB tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, AB kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. PROTEİNLİ GIDALAR Etler Zararlı olabilecek olanlar At eti ve bütün mamulleri; domuz eti ve bütün mamulleri; sığır, dana, manda etleri; tavuk, Kaz, ördek ve bıldırcın etleri ve yürek. Nötr olanlar Koyun, keçi, tavşan, fesan kuşu etleri ve karaciğer. olanlar Kuzu ve hindi etleri. Balıklar ve diğer deniz mahsulleri Zararlı olabilecek olanlar Alabalık, hamsi tuzlama, deniz ve tatlı su levreği, dil balığı, ıstakoz, istridye, kalamar, karides, yengeç gibi kabuklular. Nötr olanlar Hamsi, köpek balığı, kılıç balığı, morina, havyar, sazan balığı, ringa balığı, mercan ve midye tipi kabuklular. Faydalı olanlar Mersin balığı, kalkan, palamut, somon ve sardalye, tuna, turna ve uskumru. Süt ürünleri Zararlı olabilecek olanlar Hemen hemen bütün yağlı peynirler (özellikle parmesan, eski kaşar gibi bekletilmiş Olanlar), yağlı inek sütü ve dondurma gibi süt mamulleri. Nötr olanlar Emental, gravyer, yağsız inek sütünden yapılmış peynirler, çedar, kazein. Faydalı olanlar Lor peyniri, çiftlik taze peyniri, beyaz (feta tipi) az yağlı peynir, keçi sütü ve peyniri, kefir, mozarella, yoğurt. Yumurta Ördek ve kaz yumurtaları hariç diğer yumurtalar nötr gruptadır. Ancak yumurta beyazı faydalı olmaktadır. Bakliyat grubu Zararlı olabilecek olanlar Kuru yeşil soya fasulyesı (Azuki tipi), kara fasulye, kuru börülce, nohut, bakla/fava, ve benzerleri. Nötr olanlar Soya sütü ve mamulleri, kuru beyaz fasulye, kırmızı ve kahverengi mercimek. Faydalı olanlar Yeşil mercimek, fermente soya mamulleri, kuru bezelye. Kuru yemişler- fındıkgiller Zararlı olabilecek olanlar Fındık, afyon çiçeği tohumu (haşhaş), susam ve tahin, ayçiçeği tohumu. Nötr olanlar Badem ve mamulleri, Brazil fıstığı, cashew ve yağı, keten tohumu, hindiba ve şam fıstığı. Faydalı olanlar Ceviz, kestane, yer fıstığı ve kreması. |
![]() | ![]() |
![]() | #10 (permalink) |
Üsteğmen ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() KARBOHİDRATLI GIDALAR Tahıllar Zararlı olabilecek olanlar Enginar unu, mısır ve mısır-unu mamulleri, arındırılmış buğday unu ve mamulleri, karabuğday, sorgum, tapyoka. Nötr olanlar Arpa, tam buğday unu ve mamulleri, pirinç kreması, buğday kepeği, buğday özü, irmik unu, filizlendirilmiş buğday, quınoa. Faydalı olanlar Akdarı ve yulaf unları ve mamulleri, her çeşit pirinç ve puf pirinç, pirinç kepeği, pirinç sütü, çavdar unu ve ekmeği, soya unu ve ekmeği. Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olanlar Enginar, acı-biber, genellikle biberler, beyaz ve sarı patates, kırmızıturp ve yaprakları, hindibağ turşu, şitake mantarı, siyah zeytin. Nötr olanlar Kuşkonmaz, balkabağı, bamya, bambu uçları, bezelye, Brüksel lahanası, lahana, lahana turşusu, deniz otları, domates, küçük soğan, ıspanak ve suyu, havuç, kabak, kereviz, çikori, hıyar suyu, beyaz turp, deniz yosunu, pırasa, marul, normal mantar, soğan, yeşil zeytin, zencefil. Faydalı olanlar Alfa alfa (yonca) filizleri, pancar ve yaprakları, brokoli, hardal yaprakları, havuç suyu, lahana suyu, karnabahar, kereviz suyu, hıyar, patlıcan, tatlı patates/yerelması, sarımsak. Meyveler ve meyve suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olabilecek olanlar Avokado, Ayva, banana, kokonat ve sütü. Mango, nar, tatlı portakal ve suyu, Trabzon hurması. Nötr olanlar Armut ve suyu, çilek, dut, elma, kaysı, böğürtlen ve suyu, greyfrut suyu, misket limonu (lime), kantalup tipi kavun, kuru hurma, kuru üzüm, mandarin, nektarın, papaya, şeftali. Faydalı olanlar Ananas, erik, greyfut, incir, karpuz, kiraz - vişne ve suları, kivi, limon ve suyu, kızılcık ve suyu, kuş üzümü - kurusu ve tazesi, üzüm. |
![]() | ![]() |
![]() |
Bookmarks |
| |
Kilo Verme ve Diyetler Kan grupları ve beslenme ilişkileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bazı uzmanlar tarafından öne sürülen bir teoriye göre insan kan grupları da, vücut sıvılarının pH seviyelerinin dengelemesine yönelik gıda seçiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu teoriye göre, kan grupları, insanın ortam koşullarında olan çeşitli değişmeler sırasında, neslini idame etmesine yönelik ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diyetler telkin cd indir izle İstanbul Diyetler nerededir kimdir Diyetler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diyetler hipnoz Diyetler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diyetler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diyetler kuantum düşünce kitap haberi