31-03-2009, 04:05 PM
|
#60 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 5,355
246 Mesajinıza toplam 1,629 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: cemboli ve sevgili günlük Yazıyorum ama bir yandan da kafamı gözümü kolluyorum alimallah cemboli kursunlarına hedef olmayım Şimdi şu sondan bir önceki mesajını okuyunca buraya kadar olan sayfalarda tanımaya basladıgım Cemil' in sen olmadıgı düşüncesi sardı beynimi. Hayatı, insanları, vs vs bilumum varlığı seven Cemil'e ne yaptın söyle çabukHer nereye sakladıysan onu hemen çıkarmalısın çünkü o daha hayatın başında ve görüp öğreneceği, duyup dinleyeceği ,yaşayacağı çok şey var. O sakladığın kasvetli yerde ileriye tek 1 adım bile atamaz. Atsa atsa geriye doğru gider. Geçmişi sorgular boyna ( bir zamanlar benim yaptığım gibi) Her sorgulamada kendini müebbet hapse mahkum eder. Yaşadığı bütün olumsuzlukları kendine mal eder. Hiçbir suçu olmasa bile. O olumsuzluklardan öğrendiklerini, çıkardığı dersleri bir yana atar ha babam kendini suçlar, kafasını o kasvetli duvarlara carpar durur... Peki ne kazanır? Hiç kocaman bir hiç. Bak sıfır demiyorum kazancına ... Ben hiçlikten bahsediyorum... Her geçen gün eksi eksi eksi sıfırın altında hiçliklerle boğuşur. Halbuki şöyle etrafına bir bakınsa, kendisinden çok daha büyük sorunlarla başeden insanları görüp her zaman var olan ama kendisinin görmezden geldiği o cesaretini toplasa.... Ah ahh işte o zaman olacaklar tam keyiflik... Cembolicim Cemilcim sana nasıl hitap edeyim şaştım kaldım... 19 yaşındasın beni korkuttun bee.....utan utan Bak otur sakince kendini bir dinle, sorunlarını yaz. Çıkış sebeplerini yaz. Nasıl çözebilirsin, çözüm yollarını yaz. Sorunlara odaklanıp kaldığın müddetçe sana neler katacağını yaz. Sorunlara fazla takılmayıp- tabi görmezden de gelmeyip- onları kabul ederek, senin için tecrübe oldukları fikrine inanarak hayatına devam et........ Bu şekilde fevri davranışlar sana ve cevrene hiçbir artı katmaz. Böyle devam ettikçe insanlar senden uzaklaşır ve bir gün bir bakarsın bütün sevdiklerin uzaklarda, el sallarsın görmezler, seslenirsin duymazlar. Yalnız kalmak bir insan için olup olabilecek en kötü şeydir. Biran evvel toparlanıp, sorunlarına çözüm aramaya başlaman ve yanında olan- olmayan, sana destek veren-vermeyen bütün canlılara karsı NEZAKET cercevesinde yaklasmaya devam etmen dileğimle ....
__________________ Her geçen gün kendimi, her açıdan DAHA İYİ hissediyorum :) |
| |